OTP Smart Start – Partenerul Start-Up-urilor din România (P)

_67879706_start_thinkstock

Atunci când iei în considerare construirea unei afaceri trebuie să ții cont de câteva elemente de bază.

Primul pas este scrierea planului de afaceri în detaliu: lista produselor/serviciilor oferite, studiul concurenței, poziționare/diferențiere, definirea publicului relevant și a căilor de comunicare pe care le vei construi cu aceștia, lista obiectivelor și etapele necesare transformării acestora cu succes în realitate. Când faci planul de afaceri, e mai bine să fii pregătit pentru orice fel de surprize. Cele pozitive te pot lua prin surprindere oricând, fără probleme.

Cel de-al doilea pas este acela de a totaliza resursele necesare pentru a ști care este capitalul de care are nevoie start-up-ul tău. Acest pas este unul al creativității și zgârceniei – banii sunt ultima ta soluție, indiferent de problemele cu care confrunți. Vei avea de făcut un inventar riguros al capitalului pe care îl ai (educația și experiența ta profesională, contactele tale, parteneriate de tip barter, posibile surse de finanțare – propriile economii, angel investors, venture capital etc.) și vei pregăti un plan prin care vei acoperi capitalul necesar în fiecare etapă a proiectului.

Cel de-al treilea pas este alegerea unui expert contabil și unui avocat. Costă bani, însă nu vrei să construiești afacerea vieții tale pe o fundație șubredă și păguboasă. Cu ajutorul acestora vei alege forma legală a start-up-ului tău și vei afla care sunt cele mai avantajoase instrumente fiscale și legale, specifice tipului tău de activitate, de care te poți folosi,. De asemenea, mai ales dacă ești la primul start-up, află toate detaliile despre eventualitatea insolvenței/falimentului. Cconsilierea lor te va costa ceva bani cu mult înainte de prima ta încasare, dar valoarea deciziilor luate în cunoștință de cauză este mult mai mare.

Câteva exemple: actele și costurile înființării firmei, sediul firmei (pentru început, cel mai probabil, un contract de comodat), disponibilitate nume firmă (verifică și disponibilitatea domeniilor web corespunzătoare), înregistrare nume, logo și motto la OSIM, coduri CAEN, plătitor/neplătitor de TVA, impozit pe profit/venit, plătitor de taxe și impozite lunar/trimestrial, listă cheltuieli deductibile (inclusiv cele aferente sediului firmei – întreținere, curent, cablu internet/tv/telefonie etc.), limită cheltuieli de protocol, regim achiziții din străinătate cu/fără TVA șamd.

Așa cum probabil deja ai realizat, construirea unui start-up presupune găsirea celor mai potriviți parteneri. Aceștia trebuie să fie de încredere – prompți, constanți și performanți. Calitatea produselor și serviciilor lor devine calitatea afacerii tale și, implicit, șansa ta la succes.

Unul dintre cei mai importanți parteneri pe care îi alegi la început de drum (pe lângă contabil, avocat, expert și furnizorul de cafea) este banca cu care lucrezi.

Serviciile acesteia trebuie să îți ușureze munca, să-ți optimizeze costurile, să-ți asigure mobilitate (online/mobile, țară/ străinătate) și să elimine riscurile folosirii cash-ului ca metodă de plată sau încasare.

Când ești la început de drum, fiecare ban contează așa că OTP Bank, prin pachetul Smart Start (cont, card, internet banking pentru 10 RON/lună) îți propune un parteneriat încă de la primul tău pas în lumea afacerilor bazat pe Zero Comision pentru:

 • Administrare cont curent;
 • Abonament OTPdirekt;
 • Plăți intrabancare în RON (prin OTPdirekt);
 • Încasări în conturile curente;
 • Ordine de plată interbancare în RON (prin OTPdirekt pentru primele 6 luni);
 • Emitere și administrare gratuită card Visa Business (pentru primele 12 luni).

Intră pe www.smartimm.ro și,  în doar 30 de minute și 3 pași, ai deschis contul firmei tale!

Cu OTP Smart Start, rezolvi detaliile fără să pierzi din timpul tău prețios

 1. Completează formularul pe SmartIMM.ro cât timp comanzi cafeaua;
 2. Discută cu operatorul in timp ce îți savurezi cafeaua;
 3. Ajungi la bancă în drum spre business-ul tău, semnezi actele și noul cont este al tău.

Ce mai aștepți? Aplică acum și bucură-te de avantajele OTP Smart Start!

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

4 răspunsuri la OTP Smart Start – Partenerul Start-Up-urilor din România (P)

 • sanduCu
  Septembrie 9, 2013 la ora 02:39

  Nu de mult eram entuziasmat de ce facea baronul de Constanta. Si acuma continui sa cred ca este om cu initiativa gospodareasca in judetul lui. Ca se bucura de sprijinul oamenilor, iarasi e foarte bine. Dar recent vad la TVR un documentar cu serele deacolo. Eu intelesesem ca le acopera cu plastic sa le pazeasca de frig sau de seceta, sa le irige, sa obtina produse legumicole naturale = taraneste. Nu trebuie sa fiu acolo casa stiu ca ce am vazut sunt aceleasi rosii si castraveti fara gust, crescute dupa tipar cu ingrasamite chimice si cu seminte „para-genetizate” – 4 sau 5 rosii pe un ciorchine, toate identice ca forma si marime. Cu ocazia asta aud ca urmeaza sa aiba o tacla cu niste frantuji. Nu nene, cind spui ca vrei sa-i scoti de pe piata pe bulgari si pe turci, inteleg ca cu rosii romanesti, nu frantuzesti sau mai stiu eu ce natie. Nu mi-e de natie cit mi-e ca pun sare si piper sa simt si eu un gust de ceva daca nu de rosie. Cred ca nu trebuie sa amintesc ca ce intra in planta prin radacine ajunge in stomacul meu si nu mai iese deacolo decit cu mine odata. Refuz sa accept ideia ca de pe un hectar trebuie sa alimentez toata tara. Fiecare judet cu treburile lui. Pe vremuri era un concurs de piine pe toata tara in fiecare an. Piinea neagra de brasov era mereu pe primul loc, iar cea de Hunedoara de cartofi si ea prima la cartof. Nu pe motive de partid sau mai stiu eu ce. Chiar ultima oara cind am fost la Brasov si la Poiana, am fost la o brutarie (nu stiu cum ii zice la straduta, in drum spre centrul vechi – de cite ori mergeam la Brasov ajungeam acolo cu ochii inchisi dupa miros). Au acolo de toate, chifle, covrigi, pateuri cu brinza, iaurt batut – maninci pe loc pina pocnesti, ca nu stii cind mai vii pe-acolo. Si mincai piine, nu burete si iasca deasupra. Asta de la noi seamana si cu ce pune Moise in poza – ii dai un pumn, o turtesti si nu mai arata a nimic. De asta, eu aici nici nu mai cumpar „piine”, imi fac pita mea cu bob macinat de mine – gustoasa foc, cind e calda o frec cu isturoi si un paharel de vin de-al meu de casa, nu ma mai deslipesc din bucatarie. Ii dau si lui micutul meu, fara usturoi. Sfaturile astea ale lui OTP Bank cu pasi si „achiziții din străinătate” pina iti pune latul de git, totu-i lapte si miere, iar la urma fiere.

  Răspunde
   
 • lucian marinescu
  Septembrie 6, 2013 la ora 16:41

  Referitor la sprijinul acordat firmelor romanesti as propune afisarea pe etichetele tuturor produselor comercializare in Romania
  nr de angajati de pe teritoriul Romaniei ai firmei la data productiei acelui produs.Astfel cumparatorul poate decide ca firma merita sau nu sa fie sprijinita.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Septembrie 7, 2013 la ora 18:30

   pe eticheta scrie si ORGANIC si de fapt nu e.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase