Ora de Business: marți, 13 august 2013

deficit-bugetar

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-123675 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

65 răspunsuri la Ora de Business: marți, 13 august 2013

 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 18:38

  Asa cum spuneam, in Carrefour rosiile romanesti costa 3LEI/kg, in Penny costa 2LEI/kg, dar nu le cumpara nimeni. Nu pentru ca ar preferea produse de import, pentru ca acestea nic NU exista in magazinele mentionate. Pur si simplu, consumatorii prefera, la fel ca si mine, rosiile proaspete din piata [Obor, in cazul meu], unde costa 1,5LEI. Mentionez ca rosiile cu pretul de 0,5LE/kgI despre care s-a vorbit in emisiune NU le-am gasit, desi le-am cautat. Pentru tarani este o problema cu privire la calitatea produselor si la prezentarea/ambalarea in vederea stocarii lor? Pai, din punctul meu de vedere de consumator ce ma aflu, prefer rosiile care, spre exemplu, nu s-au lovit la transportsi sunt proaspete. De aceea merg in piata, unde si pretul este mai mic, dar pot sa le si aleg pe cele mai proaspete. Si nu le cumpar din „nationalism de consum” ci pentru ca reprezinta cea mai favorabila optiune de cumparare. Asadar, ii invit pe domnii tarani sa respecte conditiile de igiena, calitate si transport impuse prin reglementarile UE.

  Răspunde
   
  1. cornel
   August 24, 2013 la ora 19:50

   Este si normal ca nu ati gasit la Carrefour, Penny sau Bucur Obor rosii cu 0,5RON/kg. Asta era pretul cu care vindeau rosiile agricultorii din Buzau, parca, in piata de unde se cumpara EN-GROS si nu numai.

   Răspunde
    
   1. Constantin
    August 24, 2013 la ora 20:22

    NU am spus ca le-am cautat acolo. Am mentionat doar preturile. Am specificat ca eu cumpar din piata cu pretul de 1,5LEI/kg. Cele pentru ciorba, mai moi, lovite etc. sunt 1LEU. Sub acest pret nu am vazut la pietele din Afumati, Movitita, Calarasi, Alexandria si piete aflate pe traseele dintre acestea. Nu am fost la Buzau si nu merg special pentru a cumpara rosii de consum. Daca acela este un caz particular el este irelevant.

    Răspunde
     
 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 18:27

  Traim cu 170LEI/luna?! Excelent! Asta inseamna 1,66USD/zi, asadar nu suntem deloc saraci, conform standardelor UN, pentru ca ne aflam departe de pragul acelui 1USD/zi. Apropos, putem sa vedem prezentat si un studiu cu privire la gradul de polarizare sociala din patria noastra (coeficient Gini)? Poate ca cei mai multi dintre noi traiesc foarte bine si doar putini traiesc extrem de rau. Dar de fapt suma asta este doar pentru mancare, iar in total romanii cheltuie lunar cu mult mai mult. Eu cred ca ne destrabalam, putina austeritate nu strica. Ia sa marim nitel taxele la produsele de lux! Si am putea considera carnea produs de lux, pentru ca multi romani asa o privesc.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 18:12

  Cresterea profitului Petrom se calculeaza prin raportare la o perioada in care a avut loc o scadere accentuata a acestuia (nu discut cauzele), prin urmare, nu este chiar atat de surprinzatoare si nici nu este foarte relevanta.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 17:57

  Consiliul fiscal?! „Cine-i Consiliul Fiscal? Dacă e mai bun domnul de la Consiliu, în regulă. (…) Să meargă domnul Dumitru la spital şi să le spună celor de acolo că dacă pleacă şapte femei de serviciu poţi angaja una. Sau la şcoală. E uşor să dai sfaturi“, zice dl. prim-ministru._ Membrii sai sunt numiti de Parlament pentru o perioada de noua ani, acestia au fost nominalizati la propunerile Academiei Romane, Bancii Nationale a Romaniei, Academiei de Studii Economice Bucuresti, Institutului Bancar Roman si Asociatiei Romane a Băncilor? Hammm!… Musai trebuie sa fi fost cineva numit pe vreo pila sau shpaga, ori a plagiat pe cineva! In principiu Consiliul Fiscal spune in raportul sau „lucruri generale” pe care comentatorii care frecventeaza blogul d-lui Moise le spun de ani o lunga perioada de timp. Asta nu stirbeste cu nimic meritele membrilor sai si valoarea muncii acestora. Doar ca sunt lucruri cunoscute, cel putin printre economisti. Valoarea mesajului este aceea de semnal de alarma, iar dl. Ponta a aratat cat de mult se sinchiseste de astfel de semnale de alarma, fara sa ofere solutii clare, propuneri de actiune concrete pentru indreptarea lucrurilor. Dar, pentru aceste exista o armata de priceputi consilieri, precum si performantul Consiliu Economic Consultativ in care se remarca personalitatea d-lui I Blanculescu, cat despre capacitatile profesionale ale multimii de (8-opt) ministri cu atributii in sfera Economiei nu mai vorbesc! Si in esenta chestiunea se refera la banii nostri [inclusiv ai mei].

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 17:40

  Dl Presedinte al Senatului, al doilea om in stat carevasazica, NU s-a intors din vacanta, a facut doat o scurta pauza de odihna in timpul concediului domniei sale. In prezent (15.08) este in Antalia. Domnia sa a utilizat acesta pauza pentru a ne asigura ca Scrisoarea de intentie adresata de catre Guvern FMI a fost doar un vis urat, un cosmar pe care il vom uita dupa ce ne vom trezi. Mai, da’ parca nu na mai trezim odata! Problema domniei sale este ca PNL se duce la vale in sondaje. Daca la „europarlamentare” scorul va fi de 7%, cum se anticipeaza, s-ar putea ca la „prezidentiale” PSD sa vina cu propriul catindat, musiu Ponta si reimpartirea posturilor. Daca apuca „prezidentialele” in partid, tinand cont de pragmatismul dovedit al liberalilor, dl. Antonescu va avea cand se va trezi o dezamagire sora cu cea a d-lui Geoana.

  Răspunde
   
 • Constantin
  August 15, 2013 la ora 17:29

  D Staicu (Nitu) a fost retinut din nou dupa ce s-a mai sfadit o data cu legea ( poate de mai multe ori, dar cel putin o data s-a demonstrat in instanta). Prietenii sai, elefentii comunisti, i-au tot luat apararea precum altui pachiderm, G. Bivolaru, care a fost prins cu un alambic in care rafina si el, ca tot omu’ care face tuica, titei intr-un sopron din spatele casei. Sunt oameni intangibili, iar ei au numerosi prieteni si tovarasi de joaca pe banii nostri [inclusiv ai mei] despre care nu se poate spune nimic pentru ca tzutzerii sar ca arsi ca este atac la persoana si razboi politic. In realitate sunt niste infractori ordinari, nu au nimic special, nici macar inteligenta unor hotii rafinate. Ma astept ca dupa condamnarea lui DS d-na L. Hossu-Longin sa realizeze un nou „Memorial al durerii” in care langa Maniu sa fie prezentate suferintele d-lor A Nastase, G Becali si D. Staicu si ale altor eroi-martiri ai luptei ani-basiste. Ne meritam soarta, iar aceasta nu este o vorba goala si nici macar o zicatoare, este realitatea dramatica pe care ne-o construim noi insine.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  August 14, 2013 la ora 23:55

  buna seara la toata lumea -am urmarit emisia stimate dle.-Guran tematica f.interesanta si invitatul cu raspunsuri plauzibile putin prea mult fixat pe bani europeeni:Personal nu cred ca e cea mai buna solutie.Cei mai buni sint banii autohtoni si programe de sustinere de catre guvern a tineretului pentru a deschide antreprenoriate in mica industrie si mici ferme agricole dar asta in asociatii(singuri nu reusesc nu au finante pentru utilaje ) si sustinuti de patronatele din industrie care sint deja pe picioarele lor si au relatii sau in cazul celor din ruraL asociatii deja cu experienta in agricol.Deci atita timp cit exista absolventi de politehnici ,scoli tehnice si meseriasi se pot asocia in centre de prestati in tehnice de tot genul -tehnici de reciclare desesuri ,tehnici nepoluanet ,energii verzi ,utilaj mixt agro-alimentar,tehnici insilozare cereale la nivel micro ferme si procesare carne la nivel microferme :Acelasi lucru il pot face cei care au studiat agricultura sub orice forma sau nivel si care sub indrumare fermierilor si centrelor de competenta agro se pot asocia in ferme care sa preia actuala agricultuira de subzistenta care a fost unb fiasco totalsi carte momentan este in multe locuri prcatricat cxe tarni batrini ,teminati de viata Asa vor reusi sa poata oferi in mod oreganizat si la standard de calitae impus marilor lanturi de super marketuri paroli la actualele produse agricole importate momentan de acestia.Este absolut posibil nu necesita decit un pic de bunavointa NATIONALA si un pic de organizare .Trebuie si cei de sus sa simta ca nu se mai potae la infinit lasata situatia cu tineretul la voia intimplarii :Asta se va razbuna tare de tot pe viitoruil tarii caci si Romania ca toatA Europa cum am mai discutat inzecit are prea putin tineret si in viitor din ce in ce mai putin :Deci oamenii trebuie in nmod real ajutati cu toata saaracia visteriei.DAr asta este posibil doar prin unitate in asociatii egal ca in domeniul mestesugaresc -industrial sau agricol.Este posibbil nu numai in comentaii lungi trebuie un pic de uniune mai multa intre cetatenii comunitatilor incepind la nivel de comune unite .
  _cit priveste evaziuena fiscala ,-este un cancer generalizat in toata lumea si in cea asa zisa civilizata si evoluatata ,in tarile sarace e tragedia si mai mare
  Nu cred ca potae fi integral stirpita evaziunea fiscala .Nicaieri :Cine graieste altfel nu spune adevarul.POate doar teoretic oriunde.DAr cred ca cel mai important este ca autoritatile sa caute sa evite cit este posibil cu personal si finante reduse sa stavileasca cancerul mai alaes
  acolo unde ia forme de fenomen in masa adica national sau la niovel dfe comunitati mari !!!!DAr cei mari sa fie corecti ei mai intii caci puterea exemplului personal este decisiva -sa nu trateze problema de gen nenea IAncu -ori sa muriti cu totii ori sa traim cu totii:Cum stim cu totii (tontii??) pestele de la cap se impute asta e valabil oriunde in popor si in Germania o tara definit ca stabila in democratie.
  -la remarca invitatului dvs ,-cresterea economica e la export nu la consum intern spuneti-i miine ca si la capitolul asta sinteti egali cu GErmania unde momentan consumul intern este redus incet incet par semne de crestere dar slabe.E o problema europeena caci peste tot cetateanul are din ce in ce mai putini bani cash si datorii nu mai vrea sa faca nimeni la banci (Si pe absolut buna dreptate!!!!toti ma fost FRIPTI si suflam si in iaurt!!!!) .Dar la un capitol greseste invitatul dsv .capital -caci si exportul genereaza locuri de munca mai ales daca este realizat cu produse fabricate de industrie cu grad mare de prelucrare si produse eficient.
  Stirea cu Petromul de succes este o stire deosebit de imbucuratoare de ce nu le urmeaza si altii exemplul???!!!Sint cei catre vind si benzina EFIX??Am fost f.multumit la drum de acesta benzina.

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   August 15, 2013 la ora 06:04

   Danut, ce faci? Ai o coloana de sfaturi! Mai treaca mearga, dar ai inceput sa critici! nu-i a buna…

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    August 15, 2013 la ora 19:09

    buna saera la toata lumea -stimate Sandu du Canada -la intrebarea ta Danutz ce faci iti raspunsd simplu-incep sa ma pregatesc incet, incet de drumul anual in Romanica(in anii 80 cind eram si io tinar si ferice il doboram pina la GAlati in 2 zile -dormeam si in masina scurt – acu imi trebuie 3) caci de data asta o facem chiar tirziu din cauza babei mele care cu 64 de ani a ei si juumate nu i s- acceptat decit acum concediul:De risu plinsu:Dar e bine si asa de fapt aici iN Europa incepe toamna incet incet deocamdata o toamna calma si pe undeeva ai un avntaj caci s-au cam terminat vacantele si ai parte de multa liniste .
    Clar ca ma buicur sa imi vad vecinii tarani de BAragan Romanesc care cu peste 80 de ani inca mai fac harnici si cinstiti agricultura macar ca doar de subsistenza asa cum se defineste aici pe blog pe buna dreptate :DAr isi fac datoria din plin (nu stiu ce ar face fara produsele lor copiii lor de la oras!!!!)si se mentin asa si sanatosi(daca ii compar an de an se sting bietii dee dinsii ca o luminare adica ca omul batrin ce se duce prin deshidratare.In rest sper sa am timp ca in fiece an sa imi vizitez (macra si scurt la Bucuresti numai 1 zi ca nu ma timp)si mormiontele celor ce nu mai sint din familie si pe care i-am respectat si sa vad cit de multe rude si cunostinte in virsta care majoritatea se chinuie cu exact problemele ce le discutam nioi aici.
    Cu ocazia asta sper ca ti-am raspuns partial, la o intrebare mai de mult de ce ma duc acolo:RAspunsul este sincer fiindca ma simt f.bine (sintr dee fapt si un tzip cam lenes care evita calatorii indepartari -lium,eas European am vazut-o dfestul cu meseria mea de aici e cdrept mai mult in hale ale variilor industrii )si am ce vedea mai ales de cind mi-am luat in 2003 acea modesta casuta de tara,un mic muzeu la taranului cu wc-ul in curte dar apa de fintina curata ca lacrima si adusa aici am verificat-o chimic e de calitate apa de dat la coppii foarte oxigenata:Deci au stiut taranii acolo sa supravietzuiasca sanatos secole si fara mari pretentii ce sa mai lungim e o tara grozava asta e adevarul si vorba aceea ca pacat ca e locuita nu se potrivestze :Ei trebuie sa faca numai ceva corecturi mai ales la capitolul constiinta fata de natura(cel mai m,are dar de la Dumnezeu pe catre nu iul au multi pe lumea asta !!!) adica mentinerea mediului cit de curat posibil si sa fie mai disciplinati unii fata de altii.
    Dar sincer cum vad si din discutiile pe blog cei tineri parca au alta mentalitate fata de ecologie totul este ca aceasta mentalitate sa fie transmisa si in mediul rural unde se pare sint mai prost informati.Poate si emisiile domnului Guran se vad si la tara si asa inteleg si cei mai izolati mai mult despre afacere si politica
    Sincer sa fiu cel mai mare dar la acea tara ar fi o renastere a MEDIULUI RURAL CACI ACOLO POT TRAI CU TOTII (!!!!mai laes copii lor!!!)EXTREM DE SANATOS!!!!Ei sint o populatie f-mica si au teren in prostie deci e pacat sa se chinuie(nu sec chinuie ei sint obligati sa se chinuie ) in supraaglomerari urbane unde viata poate fi un chin :Uite ce traiescc momentan chinezii in marile aglomerari urbane !!!(dar nu numai uite si la m,atrile metropole europeene _Lonmdra de exemplu)Si si eu si sotia nu stim cum sa scapam mai repede de traficul INFERNAL din FRankfurt si cind ne vedem scapati la noi la tara(desi numai la 20km de urbe) parca ne vedem ajunsi in paradis :Nu mai zic cind intram in gradini!!!Deci nu se poate sa se chinuie singuri la infinit intr-o tara bogata unde pot trai cum altii nu viseza :Si Asta numia ca cationeaza dezorganizat si destrabalat ca mustele ametite cind la dreapta cind la stinga cind la stinga imprejur cind inapoi samd …deci fara nici o busola cum pica sa zicem asa..nu o termina pina la cap si pus in functie pe una si o doresc pe a doua totul gramada si cit de mult…egal ca se indatoreaza iar si pe viitoare generatii.Deci se poate bine dar ei se incapatineaza in colectiv la rau se pare ca la dinsioi cel mai imprtant e lupta pentru ciolan la putere de fapt la capitolul asta ca si aici in vest la politicieni.

    Răspunde
     
 • sanduCu
  August 14, 2013 la ora 21:52

  Moise, Sunt sigur ca stii, sunt indreptatit sa-ti cer sa postezi o lista cu ceea ce nu vrei sa se posteze pe
  blogul „TAU”. Ultima oara, cu mult timp in urma mi-ai replicat: „lasai pe romani sa-si plinga durerea”, sau cam asa ceva. Parerea mea este ca nu folosim acest blog ca sa ne plingem. Daca ai restrictii speciale, fati o lista cu cercul tau de comentatori si scrieti-va ce va place. Altfel felul in care iti conduci afacerile incepe sa miroasa tare urit.

  Răspunde
   
  1. dan onofrei
   August 15, 2013 la ora 00:32

   stimate Sandu du Canada-in modul cel mai sincer dar absolut cel mai sincer nu ii iau apararea dlui Guran ca nu e copil,dar este blogul dinsului si asta inseamna ca noi ii pasim in casa ca oaspeti si si asa noi astia din strainatate putem vorbi vrute si nevrute (Numai sa nu ne injuram ca in Ytube dar cum vad imbucurator aici nu este cazul sint toti baieti si fete cu multa minte) :Insa inca odata nu avem noi drteptul din strainatata sa le dam lor sfaturi sub nici o forma:Putem sa ne dam cu parerea (cea mai buna vorba a minunatului Cornel-e numai o parere),asta poate fi buna sau rea e parerea noastra personala dar nu ii invatam noi pe ei ce au de facut in tara lor .NU avem absolut nici un drept.Tu sti mai bine ca mine ca din interventie straina in acea tara a iesit mereu un dezastzru de proportii ,unul dupa altul(rezultatele le vedem aici azi si in comenturi)….istoria s-a repetat ,ei trebuie sa fie lasati in pace sa isi rezolve problemele cu capul lor(nu dupa teorii cu Marx si Lenin ce le pot citi si singuri)nu te supara,cu tot respectul pentru multe din comentariile tale:Si sa sti ,sincer sa fiu ne bagam prea mult in discutii politice si lasam treaba cu afacerea mai secundar si e pacat(clar si politica facuta mai laes in buirfa cum o facem noi aiic ca si comentatori are farmecul ei desi e de plinsu dar e si derisu deseori–uite azi la acela numiot vDinekl STaqnciu catre sopune in intervbiu-voi cere sa fiu aresta!!!!Ca la scriptura lzui nenea Iancu CAragiale!!!FRatilor nu ma votati-cita sinceritate!!!??? -am cazut de pe scaun de ris!!!) .E sincera ,mea parere ,eu te inteleg ca esti f.bin intentionat si un om cu mare experienta de viata dar sas ii lasam cu sfatutri prea sfatoase ca sint bietii de ei satui de sfaturi si nesatrui de alimenteca vezi ce zies in emisia de azi un pensuioantra tre sa triasca din 160 LEI?????!!!mincareds poe luna :NU SE POATE !!!!!!!Deci vai de mama lor si asas si asta in propria .lor tara.Cumva se vor descurca ei sint cum spunea si Victor L_totusi o tara in toata puterea cuvintului nu sint chiar darimati dar sint prea ciuguliti din toate directiile si si-au pierdut busola;DAr o gasesc ei singuri nu au nevoie de noi:Noi sa fim multumkiti ca ne lasaxin casa lor sa discutam sincer si deschis cu ei:IAtr tie sincer iti dorewcs sa le faci cit mai muöltz evizite dar nu naum i cu avionul:_Du-te cu masina si vezi tara asa cum o cunosteai de tinar geolog in lung si in lat(nu uita minastirile ORTHODOXE nu numai celae din Molödova sint si IN Vrancea citeva de te darima _de exemplu ROGOZ o perla Europeena ascunsa de nu o stie nimeni!!!dar aproape de DN 85):Au o tara cu o natura de mminunatie ,sint in mare parte primitori si ai vazut chiar in emisia de azi ce spunea si domnul Guran maninca multa mamaliga:Si asta e f.sanatoasa(clar nu goala si cu apa rece) :Sint sigur ca si tu in CAnsda faci macar o data pe an mamaliga cu sarmale:Eu imi murez varza singur si zeama nu o arunc o foloseste newasta-mea la acrit ciorbe_Sint o nebunie ca aici nu avem, bors dar intre timp luam de aclolo bors magic facut de Knorr:E si ala bun dar nu ca ala proapspat dar aici nu gasim _Deci pace tie cum ziceti voi si fi mai impaciuit cu tine esti prea incruntat si e pacat de tine ca esti baiat simpatic .

   Răspunde
    
   1. sanduCu
    August 15, 2013 la ora 05:53

    Danut, chiar asa, eram incruntat. Dar n-am conectat camera, cum de ma vezi? Ori esti dat cu spionii, stii la fiecare computer doi spioni. Acuma pe bune, politica nu fac si nici sarmale. Am incercat de vreo trei ori si m-am lasat pagubas. Maninc de-alea de post, turcesti in foi de vita – trasnet. Tu lauzi pe toata lumea, asa ca ti-ai cistigat departamentul, e al tau. Eu nu dau sfaturi dar… Ai auzit ca Putin vrea sa le dea romanilor o teava de gaz si ei sa-i alimenteze pe ucraineni? Mie nu mi-a raportat nimeni ca rusii ar fi primit vre-un raspuns, in schimb (ce coincidenta) ungurii au inceput sa se ia de noi. Nu crezi ca la un plan B, teava ruseasca poate sa ajunga la unguri? Ai vazut ? Eu nu dau sfaturi, dar tu continua sa-i lauzi, ca-i zici bine. Sa stii ca eu nu sunt cu borsuri cu supe – ingrase. In schimb am trecut pe o cura de inghetate (de fructe, cu iaurt), o grozavie. Au adus niste bidonase, pe ala cu fistic mi-am scris numele. Si salatele sunt reusite, mai o telemea, mai o maslina. Aia care joaca tenis, degeaba. Au sa ramiie aici pina mai dau jos – n-au sa treaca de usa avionului. Dar nu-i bai, pina acolo la tine pot sa ia si marfarul.

    Răspunde
     
 • punctul pe i
  August 14, 2013 la ora 21:38

  stimati domni!as fi foarte curios sa aflu , daca Dvoastra , care pentru orice situatie – cat ar fi de complexa . si pe care o „rezolvati” cu panaceul universal = hartia tiparita .. pe care o numiti „VALOARE !!” , ..
  1) faceti deosebire ..intre OTEL si FONTA !
  2) cunoasteti care este deosebirea intre STALP si GRINDA !
  3 daca recunoasteti ADEVARURILE si UNIVERSALITATEA LEGILOR FIZICII , care spun ca IN NATURA , TOATE FENOMENELE CARE AU LOC , SE FAC CU RANDAMENT SUBUNITAR !!( legea entropiei)

  Cu respect
  punctul pe i

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 15, 2013 la ora 15:03

   HA hA! Da .. nu cred ca multi stiu diferenta, stalp grinda poate..dar intre Fonta si Otel..sunt multi care HABAR nu au.

   Dupa cum am spus…mai trebuie lumea dusa la practica..sau macar in VIZITA prin fabrici uzine..ca asta e baza! Nu vanzarea de chiloti la Mall! Apropo cica se deschide inca unul in Bucuresti…in Floreasca..vis-a-vis de Cladirea ORACLE..linga fosta ICE FELIx…si cica e 100% cu energie solara..sau asa ceva??!

   Răspunde
    
 • sanduCu
  August 14, 2013 la ora 21:32

  ?

  Răspunde
   
 • micutu de la 7
  August 14, 2013 la ora 17:31

  Nu mi-a luat un comentariu.

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 18:47

   Mai incearca si mie mi-a facut figura..e pur si simplu site-ul f aglomerat.

   Răspunde
    
   1. Alex Ghita
    August 14, 2013 la ora 18:49

    cel mai bine..inainte sa APESI ADAUGA OCMENTARIU..selecteaza totul cu ctrl +A, si apoi faci COPY cu ctrl+c..si DACA nu merge nu pierzit tot ce ai scris..asta ebien pentru toti..

    Răspunde
     
    1. micutu de la 7
     August 15, 2013 la ora 11:44

     Asa am facut doar ca mi-a dat mesaj ca e duplicat si ca nu-l ia. Si cat scrisesem 😀

     Răspunde
      
 • Chirita Aurelian Stefan
  August 14, 2013 la ora 17:00

  In acest secol economia trebuie sa se alinieze la noilor provocari pe care piata muncii,cercetarea si dezvolatarea sociala le impun.Modaliatate de a trece in adevaratul secol XXI-un alt mileniu -este renuntarea la banca comerciala -instrument al feudalism mijlociu si tarziu pt a canaliza toate energiile in creare de noi locuri de munca prin preluarea activitati bancare de catre Banca Centrala fara emisiune de moneda-disparitia evaziuni fiscale.Criteriul prosperitatii va include cercetarea -pivotul bunastari economice- si el poate fi enuntat asfel pt orice activitate economica:Ponderea veniturilor salariale(%) + Ponderea inventicii(%)in anul N+3/Ponderea veniturilor salariale(%)+ Ponderea inventicii(% )in anul N>1,03.Pe perioade lungi de timp raportul tinde spre 1,25.Ca urmare a cresterea procentului inventicii in cifra de afaceri , profitul se poate imbunatati generand noi locuri de munca prin consumul investitorilor.
  Sa particularizam:Petrom 2004 -Fondul de salarii ~33% din cifra de afaceri .Sa presupunem procentul inventicii 1% in 2004.
  Petrom 2011- Fondul de salarii=7,95 %.pt o crestere a inventicii la 4% din cifra de afaceri.

  Raport 2011/2004 =(7,95+4)/(33+1)=0,3514.Raportul intre 2010/2004 ar fi fost > 1,0609.Aceasta este marturia ,,dezastrului ” managerial al d-nei Mariana Gheorghe. Veti auzi ,,voci competente ”care vor nega aceste realitati economice-d-nul Cristian Paun si multi alti inclusiv Moise Guran.

  Răspunde
   
 • AndreiM
  August 14, 2013 la ora 16:45

  Dupa cum era de asteptat, lucrurile in economie nu sunt prea grozave (o crestere a PIB de 0.3% nu inseamna nimic).Consumul intern a scazut, cheltuielile guvernamentale au scazut, o mica crestere se simte la export (probabil cauzata de inflatie). Anul acesta avem noroc cu o prductie agricola buna. Deci se dovedeste ca cresterea economica pe tremen lung bazata pe reintregirea salariilor este un pariu necastigator.

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 19:03

   Exact! Si asta duce la SPAGA, MITA si coruptie pentru ca e saracie!

   Si este asa de pacat! Ca avem atat de multe de facut! si Putem face! NOI Romania nu ar fi trebuit sa fim in criza!..

   Iarasi repet: ZONE libere de taxe! ca in CHINA si hong kong..va fi o solutie nu numai pentru Romania dar si pentru U.E.

   Asta este..ne invartim tot pe loc tot pe loc..pentru ca avem INCOMPETENTI in varful politicii..din pacate asta e ghinionul!

   Avem Ingineri Super! Si politicieni de tot JEGUL!

   Răspunde
    
   1. dan onofrei
    August 15, 2013 la ora 00:55

    stimate domnule Alex Ghita -ca si colegii üpina cum blogari Andrei M si Chirita Aurelian sinteti un comentatort ff.pe faza_Onor comentariu:Da intradevar exemplu Chinei cu zonele libere gen Hong Kong spune totul.Cred insa ca trebuie facut din rasputeri totul sa va refaceti la nivelul maxim posibil relatiile economice cu vecinii directi(CAi de transport scurte pe cale ferat a-ecologic 10000% pentru ambii parteneri-stiti cum e ca si cu gagicile mai bine daca sint din Bucurestii Noi imi caut gagica in DAmaroaia sau la piata Chibrit decit la Colentina sau Obor ca e transportul mai ieftin si asta e vital astazi si in viitor))
    Si nu cred ca o relatie cu mare federatie rusa(cum a functionat astral in anii 60-80) nu poate fi de folos caci sint o piata imensa de consum si cu multi tineri:CA punte intre vest si acest imens teritoriu cu iesire la marea China e pacat sa nu profitati de asa un avantaj.Deci cum se vede are domnul Guran baieti de nadejde in tara dinsului care mai si gindesc optimist economiceste nu numai despre politrica :DAr e clar ca daca politicul nu va creaza portile necesare nu aveti spate deci nu va puteti dezvolta:Aveti dreptate 100% respect

    Răspunde
     
 • micutu de la 7
  August 14, 2013 la ora 16:21

  Pentru lupii tineri si impetuosi care tot o dau cu reducerea taxelor, vedeti acum pe real, live nu demo, ce s-a intamplat doar cu reducerea TVA la paine: alte taxe. Daca pentru paine doar s-au bagat accize la iahturi, pentru alte reduceri de TVA la ce mai baga accize? Nu poti sa reduci taxele care duce la efect imediat cert in speranta ca-ti vor veni bani, investitori nu se stie cand si nu se stie cat. Ce faci pana atunci? Pui statul pe HOLD? Faci piua ceva? Mai ales ca venim dupa o criza cumplita, care e adevarat nu prea s-a simtit dar asta datorita bancilor centrale. Asa ca masurile astea pe hartie ies foarte frumos. Dar raman bune pe hartie. Ionut Dumitru spre deosebire de alti analisti bloggeri atoatestiutori fosti pe la Soviani, e echilibrat si are argumente pertinente.

  Răspunde
   
 • alex
  August 14, 2013 la ora 13:45

  M-ati distrat copios cu declaratia lui Crin.E si adormit dar vad ca mai si sforaie.Mi-e clar acum ce se intampla,de fapt cum nu se conduce tara….Noroc de Base ca e la timona…Va multumesc pt ea.

  Răspunde
   
 • Cosminm
  August 14, 2013 la ora 13:21

  Incasarile la TVA au scazut din cauza TVA-ului la incasare! Platitorii de TVA la incasare au avut un ecart de 90 de zile pana si-au incasat facturile sau s-a implinit termenul de 90 de zile la facturile emise. Tinand cont ca incasarile la TVA se fac de la amaratii astia care isi plateau taxa oricum se vede ca, atunci cand acestia iau o mica pauza (cum spuneam 90 de zile), statul NU MAI INCASEAZA! Ce mi-ar placea o greva fiscala! Si mai este ceva: in general facturile au ajuns sa se incasaze la minim 60 de zile. Statul, pentru taxele datorate, executa firmele in 45 de zile! Desi iau majorari si penalitati totusi blocheaza activitatea firmelor (privandu-le de lichiditati) intr-un termen absolut nerezonabil!

  Răspunde
   
 • Crangasu-Brencea
  August 14, 2013 la ora 10:38

  Domnule Moise Guran, nu se vrea sau nu sunt in stare !
  Cel putin o data pe luna am drum pe la statia de metrou Eroii Revolutiei. Ce am constatat in ultimele 6 luni ? Evaziune fiscala la tigari la vedere ! Mergi acolo cu o camera ascunsa si ai sa ai ce sa le arati guvernantilor !

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 10:50

   FRICA! Frica de necunoastere face cele mai mari victime intotdeuna! Nu cand faci ceva curajos si riscant..nu atunci..ci cand NU faci din frica!

   SI frica stim si din antichitate cu Eclipsele..vine din NECUNOASTERE!

   De aceea la guvernanti le este FRICA sa reduca taxele pentru ca..sunt ANALFABETI in Economie de piata si in MATEMATICA pardon..asta e prea elevat pentru ei…ARITMETICA! ca este ARITMETICA! si normal lectii date de alte state unde a mers cum trebuie..si exemple..si reguli..

   Răspunde
    
 • George
  August 14, 2013 la ora 10:14

  Mi-a placut sugestia ta Moise de a cauta si o alta alternativa de finantare pe langa eterna utopie a fondurilor europene. Sigur, e super bine sa iei fonduri europene dar nu trebuie sa facem din asta (in fiecare an…) o prioritate ca apoi sa vedem ca ne-am inselat si sa incepem din nou cu asta anul urmator.

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 10:31

   Alta alternativa: INVESTITORII straini atrasi cu ZONE libere de taxe (adica 1% taxa pe 10 ani garantat de stat!).

   O sa repet asta si o tot repet! pina se „prinde”….am facut calculele si le-am refacut le-am trimsi si la Guvern! Le-am trimis (ca am aflat emailurile) la toti deputatii, (Senatorii au emailurile la secret!), si o sa fiu o VOCE in DESERT! pina se pricepe:

   HONG KONG: ani 80 si apoi CHINA a copiat modelul HongKONG pe care l-au anexat in anii 90 si asa au ajuns sa aiba acuma peste 23 de zone libere sau SPECIALE cum zic ei, si asa a AJUNS CHINA..stat comunist ..sa le dea la dorsala..tuturor!

   Toate tarile din SUD-ESTul ASIEI asa au facut. inclusiv UK (Anglia cu zonele libere) au avut colace de salvare.

   ELVETIA: A atras in BANCI depozite ca pune o taxa f f mica! si nu ii impoziteaza!

   Dar castiga! CUM? pai simplu mai IONELE: Ia fa un calcul: Cat colectezi daca aplici impozite: 25% la 40 de miliarde de EURO? Egal: 10 miliarde

   Si acuma cat colectezi daca aplici 5% la 600 de miliarde? Egal:30 de miliarde!

   Deci acest calcul SIMPLU sa le intre si la GUVERN la cap, si la Presedinte si la consiliul fiscal si la toti:

   Taxa e de 5 ori mai mica (dar pentru ca ai atras INVESTITORI, tocmai datorita taxei scazute) ai o suma mai mare de impozitat si ai de fapt colectari de 3 ori mai mari! Cu ACEEASI INFRASTRUCTURA!

   Acelasi rationament cu EVAZIUNEA:

   Acu colectezi 60% pai scade cu 40% taxa!
   DAR in coraborare cu PEDEPSE: nu platesti o luna! TI se dubleaza IMPOZITUL1 si tot asa pina in al 4-a luna platesti dublu!

   Ca la CREDIT CARD-uri!

   Si daca faci asa! poti sa scazi chiar TAXA de 3 ori! pentru ca intotdeauna vor fi intarziati..si lenesi..si aceesti platind de 2 ori sau chiar 3 ori MEDIA s-ar putea sa fie chiar mai mare..decat TAXA de la care s-a plecat!

   Hai sa GANDIM: OUTSIDE the box! Ca doar avem creiere in tara asta!

   Răspunde
    
   1. TiberiuC
    August 14, 2013 la ora 13:10

    suna bine ce zici tu Alex, dar nu te va lasa UE ca sa ceri taxe 1% ^-. Suntem un stat care nu poate sa faca „discriminari” majore pe fata ^^

    Răspunde
     
    1. Alex Ghita
     August 14, 2013 la ora 17:01

     Cum sa nu! Putem sa facem..ZONE Speciale pe teritoriul nostru..nu e nici o problema suntem inca stat suveran!

     Polonia are!

     Niic nu trebuie asa multe ca suprafata e cat 3% din suprafata unui oras..si trebuie vreo 4..si trebuie.IN ACELE ZONE..1% cine vine..si nu sun tin buricul targului..

     Iti spun eu ca U.E.o sa fie f f f fericita daca noi atragem..si avem crestere de 8%..cum am mai avut! Si asa creste MEdia UE de crestre economica..ca asta e!
     Acu e momentul..ca nu ne vor pne betze in roate…Everything in life: is timing!

     Răspunde
      
    2. Alex Ghita
     August 14, 2013 la ora 17:09

     Si inca ceva: Daca TAXA e f f mica, va spun eu ca NU MAI RISCA nimeni..sa NU o plateasca si sa isi urce in cap GARDA si sa nu doarma linistit noptiile!

     Adica TAXE mici ==> Coruptie si evaziune mica!

     Acesti GUVERNANTI FRICOSI pentru ca sunt INCOMPETENTI si NESTIUTORI! Ei singuri si-o fac si ne-au facut-o cu ..cu TAXARILE astea aiuristice! Si au creat evaziune si..coruptie..Pentru ca INTAI faci sistemul judiciar ca lumea, il pui la punct si controloalele si amnezile..si APOI cresti taxele si treptat..ca sa vezi cum merge.

     la noi s-a facu tinvers..si ACUMA trebuie sa o luam de la zero! DE LA ZERO! Este ca un castel de carti!..ca la Mesterul MANOLE (iarasi o dovada ca la NOI la Romani..sa distrugem peste noapte ce lucrm ziua…e de mutl incetatenita in socetate..si NU numai de la Comunisti!)..daca s-a facut si o balada!! iti dai seama!

     Răspunde
      
    3. Alex Ghita
     August 14, 2013 la ora 20:28

     Daca suna bine…ia si semneaza si tu,,si da mai departe!:

     http://www.petitieonline.com/signatures/zone_cu_1_impozit/

     Cu multumiti Domnului Guran!

     Răspunde
      
  2. dan onofrei
   August 15, 2013 la ora 01:16

   100 puncte stimate domn -nu spune nimeni sa nu iei daca se merita la un proiect din care sa ai si tu cistig de locuri de munca pe durata nu nummai dinsii cistig rapid ca nimic nu e de pomana cum zicea chiar invitatul -citez- e pacat sa nu luam banii ca sint si asa degeaba!!!:Domnule sintem intregi la minte??!! -ce e degeaba pe lumea asata(aici in Germania nici sa mor nu e degeaba -ca sa ma inmorminteze imi mai trebuie o asigurare privata suplimentara destul de consistenta altfel ma inmorminbteaz ei dar se duc pe urma pe capu fiimii sa isi scoata banii!!!)!!) ca ma duc si eu acu la miezul noptii daca e chiar degeaba cum relateaza dinsul.Este exaca vice versa e degeaba …mult prea scump!!!!de multe ori adica nu se merita:Este ca in practica :CE FACE OMUL cu mina lui (Egal cu dreapta ,stinga sau ambele -se numeste munca manuala si e cea mai consistenta!!)Deci nu banimj din fonduri vor salva tara ci tara se va salva prin munca si economie proprie nu sclava a altora

   Răspunde
    
 • Maftei Aurel
  August 14, 2013 la ora 10:09

  Salut moise
  Cred ca faci cam multa politica la ‘ora de bisnis’
  Ar trebui sa faci tot felul de simulari, pentru a le arata guvernantilor lipsa de investitii.
  De exemplu, acel miliard investit intr-un domeniu cu fonduri europene, cate locuri de munca, accize, tva etc aduce la stat.
  Poate asa vor pricepe mai mult din domeniul economic.
  Maftei Aurel

  Răspunde
   
  1. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 10:46

   Nu pricep nimica..pentru ca nu au INCREDERE in economia de piata! pentru ca nu stiu si cine nu stie nu cunoaste!

   Ar trebui s ale dea o CARTE a lui Milton Friedman. Banu! ca sunt lenesi nu o vor citi!

   mai bine le dau eu LINK-ul YOUTUBE..da stii ceva: SA si-l caute singuri, putori ce sunt..ca din gura dau..guvernantii dar in afara sa se uite pe FAcebook la Fata de la Pagina 5! Sunt niste imbuibati exact ca fosti Activisti comunisti..putori lenese..odat aduse pe SCAUN cred ca sunt f importanti..chipurile.

   Răspunde
    
 • cornel
  August 14, 2013 la ora 09:56

  Dupa parerea mea problema numarul 1 a Romaniei astazi, cea care blocheaza dezvoltarea economiei, a societatii si cresterea nivelului de trai nu este lipsa de bani pentru investitii asa cum ne spune foarte multa lume (vezi aici situatia fondurilor europene, adica bani primiti aproape GRATIS de Romania si pe care trebuie sa ii cheltuie corect) ci este CORUPTIA.
  Astept sa fiu contrazis, dar cu argumente.

  Răspunde
   
  1. Drosophila
   August 14, 2013 la ora 12:31

   in viziunea westului noi cei din est trebuie sa ramanem saraci, sa producem ieftin, sa exportam materie cenusie lor si sa importam batand din palme produsele lor, otrava zilelor noastre.
   colonizarea nu s-a incheiat doar s-a transformat si in locul armatelor armelor de foc se utilizeaza armata economistilor dotata cu focoase financiare si economice.
   se „unge” STATUL acolo unde este nevoie si dupa ce si-au primit portia restul nu mai conteaza.
   in tara aceasta, in zona estica a Europei nu va ajunge niciodata ca nivelul de trai sa fie comparabila cu a celor din maretul west.

   Răspunde
    
   1. cornel
    August 14, 2013 la ora 12:46

    Un asemenea focos financiar e si programul Prima Casa?

    Răspunde
     
    1. cornel
     August 14, 2013 la ora 15:20

     Reformulez: Un asemenea focos financiar e si programul Prima Casa, prin avansul cerut de (doar) 5% la contractarea creditului (BNR-ul doarme sau ne indeamna sa dormim linistiti si cand apar probleme cu numarul creditelor neperformante iar economia se blocheaza din lipsa de lichiditate/consum sau de credite, reprezentantii BNR apar la tv si ne spun ca e recomandabil un acord cu FMI, e vina cetatenilor romani care s-au lacomit sa ia credite, nu au luat in calcul posibilitatea de crestere a dobanzilor si in final e numai vina lor ca au fost lacomi si fara educatia financiara necesara, nu au citit/inteles toate clauzele din contractulul de credit, inainte sa-l semneze, si nu le-au negociat cu banca si trebuie sa plateasca)?

     Răspunde
      
     1. AndreiM
      August 14, 2013 la ora 15:56

      Il poti considera ajutor social sau sprijin indirect acordat bancilor. Altfel, pretul locuintelor s-ar prabusi si nimeni nu ar mai plati ratele iar bancile ar trebui sustinute financiar de catre…(vezi Spania).In privinta creditelor luate inainte, atat ipotecare cat si buletinul, acestea au determinat cresterea economica in acea perioada.Deci acea crestere s-a bazat pe consum prin creditare, nu prin investitii care sa aduca plus-valoare (aviz amatorilor care sustin „cresterea economica” -8% cu deficit de 5% – de pe timpul lui Tariceanu si se intreaba de ce acum avem deficit de 8%). Pai uite d’aia,acum a venit scadenta

       
     2. AndreiM
      August 14, 2013 la ora 16:03

      Ah, si cand Isarescu spunea sa nu se mai acorde credite in euro si franci, toata lumea il acuza ca intervine in actul comercial. Vezi de ce n-are ursul coada si vulpea abia o duce?

       
     3. cornel
      August 14, 2013 la ora 17:12

      Pai daca domnul Mugur Isarescu se rezuma doar zis parerea mea e ca nu trebuie sa fie guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, ci e suficient sa scrie pe diverse bloguri, asa cum facem si noi pe aici si fara sa ne ia in seama prea multi din cei care conduc bancile din Romania.
      Functia de guvernator al Bancii Nationale a Romaniei cred ca implica si niste responsabilitati fata de sistemul bancar din Romania, de buna sa functionare astfel incat deponentii sa nu isi piarda, asa cum s-a mai intamplat dupa 1989, economiile de-a viata si astfel incat economia natioanala sa nu fie blocata sau sa fie indusa in blocaj de activitatea de creditare a bancilor.
      Sper ca am fost destul de clar si ca nu l-am suparat pe domnul guvernator al BNR.

       
     4. AndreiM
      August 14, 2013 la ora 17:43

      Pai pentru aia a instituit RMO si plafonul garantat, plus ca sunt raportarile obligatorii la BNR (atat banci cat si IFN).Dar vezi foarte bine cum sunt analizele, nu ia in considerare riscul de crash. Pentru credite este responsbilitatea ta si te poti adresa justitiei daca consideri ca ti s-a incalcat vreun drept.Eu spre exemplu, in 2007 cand am facut creditul mi-am facut un test de sterss cu eur la 4.2 cat a fost cel mai mult pana atunci (era vreo 3.6 parca).Iata ca viata bate filmul.Puteam sa prevad ca ajunge cursul la 4.5? Si in plus am mizat ca vom trece la eur….

       
     5. cornel
      August 14, 2013 la ora 21:35

      RMO si raportarile bancilor catre BNR sunt exact ca o frectie la un picior de lemn la situatia/anomalia care se construieste acum prin Programul Prima Casa cu avans de (doar) 5%.
      [ISTORIE : RMO si raportarile bancilor catre BNR, inainte de 2009, existau dar nimeni din guvernul roman sau de la BNR nu a intuit (amploarea) criza financiara care a venit si peste Romania la sfarsitul anului 2008. Ba, existau unele oficialitati guvernamentale din Romania care ne spuneau la tv ca in Romania nu e sau nu va fi criza chiar daca in SUA a venit criza si ca SUA e departe iar efectele acestei crize nu se vor simti in Romania, pentru ca schimburile comerciale cu SUA sunt relativ mici si limitate.]
      Anomalia construita de Programul Prima Casa cu avans de (doar) 5% (aici este problema pentru ca marja de dobanda perceputa de banci pare sa fie suportabila de client si aceasta asigura un profit decent pentru banca) va crea o anomalie in economie, societate si banci care, daca criza financiara din 2008 a avut efecte limitate asupra bancilor din Romania, acest program va genera efectul distructiv al bulgarelui de zapada pentru economia romaneasca, adica pentru clienti, banci (credite neperformante) si consum (vezi aici puterea financiara pe care o au cei care au apelat la programul PC, cu avans de 5%). Scaderea continua a consumului va genera pierderea de locuri de munca din economia romaneasca si va bloca investitiile in companii (care au ca scop crestere competitivitatii si profitabilitatii), o parte din aceste locuri de munca sunt ocupate de catre beneficiari ai programului PC sau al altor credite ipotecare/imobiliare deja in desfasurare si uite asa se construieste efectul de bulgare de zapada care va forta economia romaneasca sa ramana subdezvoltata, sa micsoreze absortia de fonduri europene, sa blocheze sau sa incetineasca reforme absolut necesare in scaderea de taxe si impozite (in special taxa pe munca) si reformarea institutiilor statului (aici pericolul care se va crea este atingerea unui numar foarte mare de someri in piata muncii si care vor fi in imposibilitatea gasirii unui loc de munca si pericolul de demonstratii si/sau violente de strada).
      In final totul se va termina cu saracirea si executarea silita a unor beneficiari ai programului PC sau a altor credite imobiliare/ipotecare deja in desfasurare, pierderea de cativa ani buni in care economia romaneasca nu va reusi elimine decalajele de competitivitate fata de alte tari din UE, condamnarea economiei romanesti va fi definitiva (foarte multe firme si companii vor da faliment) odata cu adoptarea monedei EURO (asta va fi lovitura de gratie) si Romania isi va mari datoria publica pentru ca nu are suficienti bani ca sa plateasca pensii si salariile bugetarilor. Partea proasta pentru cetateanul roman obisnuit este ca Romania nu poate trai la infinit pe datorie (adica sa acopere banii necesari pentru cheltuieli din imprumuturi externe) si in loc sa creasca nivelul de trai, astfel incat treptat – dupa 25 de ani, de azi inainte – acest nivel de trai sa se apropie de nivelul de trai din tarile dezvoltate din UE, nivelul de trai va scadea din motivele enuntate mai sus.
      Asa vad eu realitatea si viitorul apropiat (1-5 ani) generat de bula imobiliara care e sustinuta de programul Prima Casa iar cine nu crede in aceste efecte ar trebui sa se uite ce a generat o bula imobiliara in alte tari din Europa. Romania pe langa norocul care a insemnat o slaba intermediere bancara si inexistenta de produse financiare sofisticate in portofoliul bancilor romanesti a mai avut si avantajul ca la sfarsitul anului 2008 creditul imobiliar nu a avut amploarea din alte tari din Europa.

       
   2. un turist
    August 14, 2013 la ora 12:48

    se”unge” STATUL–aici este problema ,daca propriului stat ii este egal de subalternii scuze SUBJUGATII lui atunci nici cei din west care sint si ei poate corupti dar sigur interesati de profit nu vor proceda altfel. Acele taxe multe si mari nu sint fixate de west ci de guvernantii autohtoni si comentate ca bune pentru popor. Daca de 23 de ani in politica interna este un razboi de cucerire a tronului si de acumulare personala de putere si finante ce se mai doreste? Daca la alegeri care nu se face cu cetateni westici poporul este asa usor de manipulat atunci? O economie serioasa nu se poate baza pe o instabilitate politica. Deci putem sa si spunem:Doi se cearta si al treilea cistiga.

    Răspunde
     
  2. cornel
   August 14, 2013 la ora 13:26

   Ma „distreaza” nespus de mult atunci cand la anumite intervale de timp (la inchiderea bilanturilor de trimestru, semestru sau de an fiscal) ni se prezinta diferite date statistice din economie si ni se spune (ca in emisiunea de aseara) ca au scazut incasarile la buget din accize la tigari, TVA, etc, (nimeni nu se atepta la asa ceva) si in final, ca si concluzie, incasarile la bugetul de stat au scazut foarte mult, statul avea nevoie de mult mai multi bani, lucrurile astea se intampla in timp ce vanzarea de tigari la negru, la colt de strada, e prezenta si mai infloritoare pe zi ce trece, companiile de stat produc pierderi ca urmare a coruptiei si a hotiei din respectivele societati iar in final guvernul ia decizia unui nou acord cu FMI si a unui nou credit de la FMI, asa ca plasa de siguranta.
   Intrebare : „De ce mai are nevoie Romania de organe de control, platite cu salarii babane de la stat, daca contrabanda este pe strada, la vedere iar neregulile/hotiile din companiile de stat le stie toata lumea (vezi aici articolele din presa si tv), nu se schimba nimic si apoi analisti economici si reprezentanti ai guvernului apar la tv si ne spun ca nu se astepta nimeni la asa ceva, ca trebuiesc refacute calculele si marite sau introduse niste taxe?”

   Răspunde
    
  3. AndreiM
   August 14, 2013 la ora 14:49

   Pai fondurile alea nu prea pot fi redirectate (sa sustina clientela de partid). Iar tu, cand ai votat, nu stiai ca sunt corupti si penali? Ei fac ceea ce stiu mai bine.

   Răspunde
    
 • cornel
  August 14, 2013 la ora 09:44

  Interesanta povestea cu Dinel Staicu, fost politist.

  Răspunde
   
  1. AndreiM
   August 14, 2013 la ora 14:55

   Si Mitica Dragomir a fost militian. Si Copos (aveau biznisul in sange la revolutie)

   Răspunde
    
 • un turist
  August 14, 2013 la ora 01:21

  Bine ca s-a trezit si acel domn Antonescu din somnambulitate si asta direct cu critici.Nu l-am auzit de o buna vreme si nu am auzit sa aduca o idee buna pentru Romania. Cind se intimpla o greseala sau un cuvint nu este la locul lui, atunci sara in sus si conenteaza adica jigneste dar solutie nu prea are.Ca un ciine care latra si pe urma pune coada intre picioare si adio. Foarte grav si de neinteles cum nu reuseste un stat sa-si adune datoriile!!!!!!!!!.

  Răspunde
   
  1. Costi
   August 14, 2013 la ora 05:19

   @un turist (!?) -Mai , tu nu cumva esti …o turista ? Si blonda ? Si vrei si tu …presedinte ?
   Ai gresit Forum-ul !

   Răspunde
    
   1. un turist
    August 14, 2013 la ora 12:11

    Costi draga nu sint nici femeie nici blonda daca vrei sa sti am chelie. Plus ca nu vreau sa ajung presedinte mai ales in Romania cind sti ca o sa ai niste colaboratori ffcorupti in jurul tau si care stiu totul dar nu fac nimic. Scuza-ma daca toti sint atit de seriosi ca tine atunci??????????.

    Răspunde
     
    1. AndreiM
     August 14, 2013 la ora 14:58

     D-le un turist or fi ei corupti dar stiu sa-si foloseasca limbile si sa va faca de neinlocuit.Este un sentiment inaltator….

     Răspunde
      
  2. Alex Ghita
   August 14, 2013 la ora 10:18

   ASA E1 Corect 100%!

   Ar trebui sa invete de la CAMATARI!

   Nu platesti taxa de 16%, in o luna iti luam 32%! Nu platesti nici aia! Ajunge la a3a luna la 64%. Si uite asa..in 4 luni daca intarzii: platesti 128%!!

   Si daca nu in a 5a ai mierlit-o! Buun fiind stat nu poate sa le dea in cap…dar poate sa ii inchida! la Inchisoare pe 4 ani pentru 4 luni intarziere.

   SA VEZI ATUNCI ce o sa colecteze!

   Bah sunt geniu!

   ASTA da..IDEE! Nici mie nu mi-a venit sa cred ca am venit cu ea! DAr asa trebuie!

   Răspunde
    
   1. Drosophila
    August 14, 2013 la ora 12:46

    porneala e buna in idee dar finalizarea nu se aplica bine
    vrei sa saraceasca avocatii, juristii si toata casta lor, sa termine un proces, ca fara justitie nu se poate, intr-o luna, si ce mai mananca gura lor in luna urmatoare
    pana cand se termina judecarea la prima instanta, apelul, recursul la recurs si trimiterile la rejudecare mai reusesc ei sa intoarca banul de n-spe mi de ori si iti vor rade in nas sau poate te mai dau si in judecata pentru ofensa sau calomnie
    aici nu merita sa furi gaini sau capre ca te baga un-doi la parnaie, trebuie sa furi sa merite, sa-ti platesti o casa sau bloc de avocatura sa treneze procesul, sa caute vicii si pana la urma sa se demonstreze ca daca a mers ceva nejudecat poate sa continue si de acum incolo
    in America se spune ca de moarte si fisc nu scapi, dar fiscul are la indemana metode mult mai bune si in spate o justitie poate nu mai corecta dar mult mai rapida

    Răspunde
     
    1. un turist
     August 14, 2013 la ora 13:02

     Drosophila:In privinta taxelor aceste pot fi adunate automat ca doar am depasit sec XIX. Pot sa va spun numai un singur lucru: Platesc inpozit anual pe venit spus salar de ordinul a 5 (Cinci) numere si anul urmator pina la data de 24 Mai trebuie sa depun declaratia de venit care mai este inca o data corectata si revizuita de fisc: Daca sint nereguli unde eu nu am nici o vina atunci trebuie sa dau inapoi, daca am platit mai mult primesc inapoi–Cazul meu de 230€ la XXXXX. Mumai munca la negru nu se poate controla. Aici nu este nevoie de nici un proces si nimeni nu va face un proces ca este datoria catre stat si nu ai ce comenta. Scuze daca sint 40% inactivi cred ca si taxele la stat sint reduse ca atare.

     Răspunde
      
 • Alex Ghita
  August 14, 2013 la ora 00:43

  Si inca ceva: Spuneti tot de 23 de ani!: vrem sa fim ca in Germania sau SUA..Bun si:??

  Eu asa stiu: vrei sa fi ca CINEVA il imiti.

  adica (pentru prosti sa silabisesc): Vrei sa fi la Germania: copiaza legile, juridice si aplica-le ca acolo! Si apoi MUNCESTE ca acolo!

  Noi vrem sa fim ca NEMTII dar sa lucram ca GRECII (adica sa nu lucram!)..vrem sa mergem la FORMULA 1 si sa castigam…dar nu vrem sa ne atrenam..ca Shumacher..de 34 de ori pe zi! nuuu mai bien ascultam o MANEA! mai bem 17 BERI! Si facem si noi 4-5 tururi! Ca noi Romanii suntem mai talentati..si mai cu motz!

  Suntem cu motz pe naiba..dupa cum au dovedit FAPTELE VORBESTE!..sunt prosti ca noaptea! ca vrem sa avem rezultate diferite aplicand acelasi INEPTII de 23 de ani!

  Cum spunea Einstein asta se numeste: NEBUNIE!

  Deci sunteti nebuni!

  Răspunde
   
  1. sorin
   August 14, 2013 la ora 07:16

   nu toți. 85%!)))

   Răspunde
    
   1. Alex Ghita
    August 14, 2013 la ora 10:13

    Da ..normal nu toti..nu ma refeream la dumneavoastra cei de pe site..zic de domnii de la guvernare, PESTELE de LA CAP se impute! AU doctorate si studiaza dar habar nu au de cum se face sa mearga o fabrica sau o tara!
    Puterea exemplului?mai exista? Exista dar negativ!

    Voi de unde credeti ca au invatat Romanii sa fure? de la guvernanti? adica de la fostii…actualii..care nu au nimica in comun cu Economia de Piata poate cu Dreptul Comun.

    Si asta se vede…filozofia de viata in „SFATURILE” p ecare le dau..cateodata chiar stau sa ma gandesc: Bah nu sunt PROST!?? Ca muncesc asa serios si multe ore si ma strofoc ca niste idioti din astia sa deschida gura ca cateodata toate aceste CONSILII fiscale si ne fisclae si comitete si comitii (ca in Caragiale! Dovada ca boala asta e veche! la Romania si nu tine NUMAI de comunism)..sunt oameni aflati in treaba sa ia si ei un ban..si se fac ca fac..ceva care sa para ca e util!

    util e sa isi miste Dorsala..si sa aduca investitori!

    Le-am si spus: Domnilor DACA aveti Investitori aveti bani! DACA aveti BANI: reforma de structura a statului se va face: FARA DURERI si va merge muuult mai UNSA!

    Dar..asta e! La vorba sunt tari..la executie! pfff!

    Răspunde
     
 • Alex Ghita
  August 14, 2013 la ora 00:38

  Am scris o multime si mi s-a sters tot!

  o sa rescriu pe scurt:

  Domnule Dumitru am verificat CV esti doctorand, ai lucrat in banci cu banii altora. Vorbesti din carti!

  UCm sa spui ca metode RAPIDE sunt 2 metode de care stim ca sunt indirecte! Prin definitie daca aplici o metoda INDIRECTA efectul e mai LENT decat daca aplici metoda directa!

  Si metoda DIRECTA! este aducerea de investitori care DIRECT aduc bani in sistem si Indirect (dar oricum de 10 ori mai direct decat ce spui matale) angajeaza OAMENI! si mai baga banii si in Salarii si taxe la Pensii… si indirect..DEGREVEAZA statul deplata ajutoruli de somaj! Deci baga si asa pe SCRIPTE bani pe plus, sau macar nauleaza acele minusuri!

  Tot repetati doctori si prof, de Economie..acelasi lucruri de 23 de ani..dar nu faceti nimcia pentru ca nu credeti in nimica! si pentru ca nu ati avut experienta practica! Eu am avut si am studiat si am lucrat si am aavut si rezultate! si nu 15-25% ci 65% crestere.

  Deci stiu ce vorbesc si de SUA si CANADA am lucrat acolo: DECI: Spuneti de TAXE ca nu se cresc in criza! BUN! dar de taxe sa scazi ai auzit? Scadeti-le si lasati-le jos pentru 10 ani! sa vedeti ce efecte o sa aiba! Imediat!

  Răspunde
   
 • Alex Ghita
  August 14, 2013 la ora 00:33

  ?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase