Ora de Business: vineri, 26 aprilie 2013

salariile-din-romania

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-99741 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

24 răspunsuri la Ora de Business: vineri, 26 aprilie 2013

 • Constantin
  Mai 7, 2013 la ora 17:09

  Despre nivelul somajului din patria noastra am mai scris, iar opinia mea este ca cifrele oficiale, prezentate si de Presedinte, sunt departe de cele reale, care sunt de doua ori mai mari dupa opinia mea. Adica in jur de 14-15%. Altfel, ideea ca terebuioe renuntat la lucrarile executate cu clientela din teritoriu si la baronii locali cred ca este cat se poate de corecta. De asemeena, este corecta analiza privint comportamentul absolut aberant din punt de vedere economic al Guvernului Tariceanu2, fara dubii, cel mai incompetent guvern al patriei noastre de dupa 1990.

  Răspunde
   
 • CuSandu
  Aprilie 29, 2013 la ora 21:37 Răspunde
   
 • dan onofrei
  Aprilie 28, 2013 la ora 23:23

  @Adrian D_ -buna seara stimate domnule Adrian -cred un singur lucru -domnul BAsescu a fosr omul nu prea potrivit la locul nu tocmai potrivit pentru putinul sau talent de presidente .comentariul domnului Chirita Aurelian spune totul -este un om relativ primitiv cu scoala marinareasca -stie sa faca noduri cu siguranta :Un presidente tre sa fie balanta de echilibru politic al unei tari fara amestzec inj juistitia tzarii care are angajati dar dinsul chiar dupa seara alegerii cind criza era mai in toi i- a mintit la TV pe Romani cu -fratilor tin sa va spun ca criza s-a terminat in Europa !!!?????Chior in halul asta ???De pe asa o pozitie abia cistigata???!!CA apoi sa faca mai mmulta zizanie intre partidele politice care a culminat cu trimiterea in puscarie a unui politician zic eu cum am vazut la TVRi pe domnul NAstase destul de profesionist.Nu era cazul nu cred ca romanii vor fi mai putin corupti in viitor ,dar se pare dinsul este un om pe care insingurarea calatoriilor lungi pe oceane i-au distorsionat caracterul.Deci sincerr ,nu a fost un üresidente potrivit la aste timpuri cred cu siguranta ca a fost un membru PCR de nadejde care este depasit de mult de istorie.NU spune nimeni ca domnul POnta este salvarea dar cel putin este mai tinar si poate are alta mentalitate cu genetratia tinara care tre(trebuie dar tre e mai scurt ) sa duca viitorul tarii.
  Sincer parca as zice ca dl_BAsescu s-a vrut un cavaler al dreptatii ,un fel de Vlad Tepes dar nu a fost caci din emisiile TVRi se vede ca de la ambele partide sint misei care au facut porcarii si incorectitudine.Deci si asa se va duce la pensia pe care o merita nu zice nimeni dar mare brinza nu este de dinsul ,este un om prea primitiv.Iar de charisma ce sa mai vorbim ??? ca asta ii lipseste cu desavirsire ,asta incepe cu fizicul si experesia unui om (dinsul e mai mult incruntat si se uita in jos sau lateral-oamenii trebuie priviti in fata cu o figura care sa emane lumina nu incrincenarea!!!):Nu vrem sa il jignim ca fiecare arata cum l-a lasat Dumnezeu dar puteau gasi Romanii unul mai prezentabil:Intrebati pe taticul DVs. de ministrul Republicii Sociaiste Romane prin anii 68 ,domnul Corneliu MAnescu ,a reprezentat puternic Romania si la ONU fiind ales si ca president o perioada:Un inger de om de o inteligenaa si o chaRISMA RARA-totim in Romania ilm iubeam sincer .dIN PACATE SI ACELA DEH, TOT LA TIMPUL NEPOTRIVIT CACI CEAUSESCU NU CRICNEA NIMENI IN FATA LUI PE TIMPUL ACELA SE CREDEA Ramses.sI SI ERA RaMSES DAR NUMAI CA DE BOJDEUCA DIN SCORNICETI
  deci halal istorie recenta -macar de acum incolo sa aveti speranta si noroc .CA si norocul si sansa au mare rol.DAr sint convins ca voi tinara generatie veti reusi daca veti fi fair unii cu altii si trageti toti la un jug.Al cotrectituninii fata de obste nu numai propria ogradasi avere.Cu raspundere pentru fiecare chiar si cel mai slab ion sociertate :Fiecare om e o valoare trebuie numai indreptat in scop comun.DAr asta nu se poate realiza decit prin consens politic nui prin dezbinare .IAr LEgeactre sa fie lege asta e klar nu trebuie sa intervina presidentul

  Răspunde
   
  1. Adrian D.
   Aprilie 29, 2013 la ora 01:30

   buna seara, dle Onofrei. va multzumesc pentru raspunss. avetzi, probabil, dreptate, insa experientza pe care o am eu citind despre trecut imi arata ca arareori spre niciodata se inatmpla ca „tinara generatie [sa fie] fair unii cu altii si trag[a] toti la un jug”. Se intampla uneori, foarte rar, atat cu cei tineri cat shi cu cei batrani.
   Au existat cateva proiecte polituice care au adus laolalta aproape toata clasa politica a Romaniei (e.g. – unirea „cea mare”, integrarea euro-atlantica), este adevarat.
   Insa regula este aceea a diviziunii shi divergentzei – shi nu doar in Romania.
   Cat depsre noroc, Dumnezeu cu mila. Asha cum ni-l facem noi, norocul e cam impotriva noastra.
   Pareea mea 🙂

   Răspunde
    
   1. CuSandu
    Aprilie 29, 2013 la ora 21:32

    Adriane, inainte sa-i fi raspuns lui Danut, trebuia sa-l intrebi daca este vorba de „jugul burghezo-mosieresc” sau altul. Sa stii si tu la ce te indeamna sa tragi. In orice caz, istoricii si ei sunt de foarte multe feluri. Din antichitate, unii si-au dedicat cariera scriind la biografiile unor notorietati, mai bune sau mai rele. Unii chiar au scos vorbe si sforaitoare, cum am auzit recent la TV: „dupa ce s-a terminat cu Napoleon si Hitler, lumea va stii sa-si aleaga mai bine drumul”. Dar valabil pentru orice profesie, si am auzit-o de la proful meu de minerit, Bujor Almajan: „problema te conduce in viata, iar daca o si rezolvi, vei avea succes”. Daca vei avea curiozitatea sa cataloghezi care au fost profesiile/pregatirea marilor personalitati politice, cred ca vei avea surpriza sa constati ca nu exista una predestinata politicii. Insa cei care au avut intr-adevar succes, nu au fost realmente grozavi profesionali. Ca si in spectacolele televizate, profesionistilor buni (actori, sportivi, interpreti, scriitori, samd) nu le merge.

    Răspunde
     
    1. laurentiucat
     Aprilie 29, 2013 la ora 21:36

     sanducu- corect! uite reagan , un actor de mana a doua…a fost un mare presedinte.

     Răspunde
      
  2. CuSandu
   Aprilie 29, 2013 la ora 21:03

   Draga Danut, Despre presedinte, in general, ca ales al poporului, trebuie sa reprezinte tara in lume, cu cinste, dat fiind onoarea pe care si-a cistigat-o. Nu am observat asa ceva la Basescu, poate doar o curioasa asemanare cu Chretien. Acesta cel putin nu a gindit la pupitrul NATO. Sforarul nostru (obicei marinaresc) insa, este dispus sa se puie in cioc cu Ponta, pentru asta (nu sunt sigur daca nu poate fi vorba de un conflict de interese, fiind pe pozitia de presedinte al unei tari sa gindesti la o pozitie POLITICA ca cea de la NATO), pentru a continua a se tine la adapost. Ma rog, cind ii va veni timpul…potrivit.. Ai vorbit, insa de Corneliu Manescu, si e bine daca nu-i de rau. Dupa cum vad, a fost unul din cei sase semnatari in 1989. Daca a avut atitea calitati, cum il descrii, cum de i-a luat-o Iliescu inainte? Iliescu care a pasit…in viata ca ministrul Tineretului, desi era hidrolog. CM a intrat in PCR din 1936 iar in CC a tinut-o din ’65 pina in ’80. Dupa cum chiar el povesteste, dupa ce a fost demis de la sefia MAE (’61-’72), s-a refugiat la…Cota 1400. Niciodata si nicaieri nu a intrat in detaliile activitatii sale, pe unde a…activat. Dej l-a tinut in brate (dece?) si l-a trimis ambasador la Budapesta un an, inainte sa-i dea sefia MAE. Nici Ceausescu, cind a venit nu l-a urnit. Chiar crezi ca meritele personale l-au adus la ONU in 1967, sau dorinta „mondiala” s-a lasat trasa in piept de politica de „dezrobire” a lui Ceausescu? Mai mult cum demisionez in atita liniste o personalitate, si il trimiti la munca de jos pastrindu-l in continuare in CC? Si pentru ca este „intangibil” il trimiti niste ani buni ambasador in Franta. Am uitat, o perioada, absolventul de drept economic a fost…ziarist, mai tirziu a devenit si…ofiter. Dupa revolutie nu s-a dezis de nimic si nu a avut nici o dojana la adresa nimanui. Uite George Macovei, ca multi altii (nu toti), si-a scris si memoriile (a invatat ceva pe la asociatia scriitorilor), chipurile a inceput sa se desparta de comunism incet si sigur, de mult (cind inca mai sugea) fiind adjunctul lui CM si ia luat si locul pentru vreo sase ani. Georgica si-a compus si ceva pentru posteritate: „daca capitalismul nu ar munci, socialismul nu ar avea ce sa manince”. Spui la sfirsit ceva de noroc, probabil ca conjunctura este mai nimerit, pentru cineva care a muncit din greu din umbra. Stiai ca CM s-a pozat cu turistii la Cozia…pe gratis?

   Răspunde
    
   1. laurentiucat
    Aprilie 29, 2013 la ora 21:33

    sanducu-http://www.hotnews.ro/stiri-esential-14713092-live-text-victor-ponta-b1tv-ora-18-45.htm

    Răspunde
     
 • dan onofrei
  Aprilie 28, 2013 la ora 21:54

  @Chirita Aurelian -stimate domnule Chirita ca intotdeauna comentarii la subiect marcate de profesionalism contabilicesc :Respect. O remarca totusi .
  As zice ca ar fi mai indicat ca membrii Academiei Romane sa obtina de la guvern fonduri financiare cu care sa infiinteze pe regiuni mari geografice centre de competenta tehnologica care sa se ocupe de sprijinirea cu tehnici noi a industriei micilor meseriasi ce in final sa fie executantii de proiecte practice cu vinzare cum ar fi instalatii industrie agricola,alimentara si de reciclare deseuri sau irigatii eficiente de tip small solutions(irigatii cum fac israelienii care nu sint un cap de lume ca si know-how).LA fel de bine un centru puternic pentru energii noi ,regenerative si tehnici de economisire a energiei pe toate planurile .Deci ar fi pacat ca si acesti deosebit de inteligenti oameni in loc sa isi dea energia pentru stiinta sa se ocupe de legi si cum aceste legi sa fie respectate de o populatie se pare mai ales la rural impietrita in ev mediu tirziu caci aici e martea buba mare de tot acelei se pare parca blestemate tari ,exista legi o sumedenie dar nu se respecta,e ca in tara lui PApura VOda -iarta-i ca sint multi si saraci si nevinovati:Chiar asa nu este legile trebuie respecate la singe dupa modelul german:CLAR de toti ,indiferent de pozitie.Sa va dau un exemplu-munca la negru-unul dintre cele mai nocive si asociale elemente ale unei comunitati poate fi stirpita nu cu forta ci prin adaptarea la conditiile reale cistig net raportat la necesar cheltuieli pe familie Prin lege si imüpozite coerent raportate la realitatea cistigului societatii:Deci daca prin impozitele adaptate la munca platita ieftin statul renunta la cistig il forteraza pe muncitor si patron sa intre in legalitate si astfel generatie de generatie va sti ca trebuie sa isi plateasca impozit corect fata de societate si cu timüpul se creaza o mentalitate sanatosa :Asa ,din tata in fiu se transmite ideea de a se trage unul pe altul in piept si nicicind acel popor nu se va disciplina in ideea raspunderii fata de comunitate gindind num,ai löa buzunarul personal care saq se umple repede.
  Cit priveste problema bancilor cred ca aveti dreptate prea mult strica desi concurenta e buna:Poate cel mai nimerit ar fi specializarea extrema a bancilor respectiv unii sa se ocupe numai de clasa mijlocie de fabricanti si agriculotori indigeni(cum le numiti se pare IMMuri),altii de tineret care promite prin pregatire sursa de venit cu citig in viitor-medici,specialisti in industrie ,agricultura
  Un mare rol ar fi sa il aiba fostul CEC care era o treaba sfinta pentru cetateanul onest si econom care nu aSTEPTA SPECULA CI SIGURANTA PENTRU BANII depusi:Iar milionarii ce vor cistig cu orice pret nu au decit sa o faca cu risc dar prin basnca nationala care sa fie controlata de organul de stat pentru ca la acesti bani de specula sa se ia taxe enorme.DAca tot au domnii ca nu au patru oua intre picioare, banii ii fac tot pe spinarea clasei munmcitoare ( aici includ si specialistii si economisti ca dvs) atunci sa pla teasca laq cistig ca asa este corect.NU este admisibil ca cei care ne jegmanesc si ne trimit acasa cu salarii si asa de mizerie la ora actuala oriunde in lume sa faca la infinit punga groasa la specula si sa ocoleasca serviciul finaciar al obstei!!!!!cu miliaRDE DEPUSE IN CONTRURI STRaINE Nu e vorba Doamne fereste de comunism ci de atitudine civica de sec 21 care cere pregnant si dreptate SOCIALA.ClAr cu raspuindere fata de munca A TUTUROR CETATENILOR SANATOSI LA TRUP SI M INTE :Cine sta si maninca seminte pe marginea santului si injura guvernul trebuie trezit la realitate ca vremurile s-au dus cind societatea il tinea ca pe un paduche social in spinare deci raspundere la toate nivelele

  Răspunde
   
  1. CuSandu
   Aprilie 29, 2013 la ora 16:11

   Draga Danut, Sa mai spuna cei din tara ca noi suntem contra lor sau ca nu vedem ce este bine tarii.
   Cei care pagubesc statul sunt bogatasii, care au de cistigat daca statul pierde. Cind oamenii simpli vor ajunge la salarii normale (mai mult decit decente, care este limita inferioara), nu-i va deranja citusi de putin un impozit de cca 20% stiind ca sanatatea si invatamintul va fi gratuit. CEC-ul cu atributiile si obligatiunile lui de pe vremuri s-ar potrivi numai bine la salariile normale. Statul sa controleze banca nationala (!?!), nici macar eu n-am indraznit sa spun asa ceva, ACUMA. Dar te sustin, pentru ca este mai mult decit civic, este normal. Ce spuneai, mi-a sugerat o noua definitie a concurentei: dat fiind scopul de suprematie pe piata, tragerea in piept prin orice mijloace e scuzabila. Cind aduci pe de departe ideia ca Academia Romana sa reinfiinteze…niste SMT-uri, ce nu e rau de loc, se pare ca esti in ton cu Domnul Chirita, care crede ca Academia va substitui vreodata guvernul. Desi nu sunt contra, nici macar ca provizorat, dar cred ca daca se va intimpla asa ceva, nu va mai exista nici Academie nici Guvern, ce iarasi nu cred ca ar fi chiar rau avind in vedere ca academia nu prea se implica in viata tarii (cel putin nu o dovedeste), iar de guvern ce sa mai spun. Recent am vazut pe aici la tara, prin imprejurimi, panouri solare (seturi de cite trei module) in spatiu agricol. Le voi vizita la iarna, daca se va putea ajunge acolo.

   Răspunde
    
 • Chirita Aurelian Stefan
  Aprilie 28, 2013 la ora 17:50

  Prelund sloganul Petrom -,,Performanta te inspira” – patroni polonezi ai Uzinelor Sodice Govora au vrut sa implementeze ponderea salariala de 10% superiora celei de la Petrom din 2011(7,95%).Interesanta va fi concluzia reprezentantilor statului care vor face o inspectie la Rm Valcea.Ma intreb ,daca pe alte planete locuite de alte fiinte de cat Homo sapiens sapiens(Omul f. inteligent)-cei care obtin un extraprofit cum sunt cei de la Petrom pe petrol(100$ cotatie baril ~15$ cheltuieli de extractie pt un profit de 85% ,la gaze ceva mai putin) permit o pondere salariala de 7,95% sau aceasta inseamna sa fii inteligent?Probabil la U.S.G.profitul este de 5-10% dar prin contractul de privatizare cheltuitielile salariale nu trebuie sa coboare sub 16%.Oare ce o fi facand reprezentanti statului si lideri sindicali la privatizarea Petrom de nu au inclus o asemenea prevedere?!Cum au permis in A.G.A coborarea abrupta a veniturilor salariale de la 33% la 7,95% in conditile cresteri cotatiei barilului de petrol pina la niveluri astronomice (~40$ 2004 la 147,27$ 2008)Trebui sa ii multumim plenar d-lui Bebe Ionescu care a servit Romania iar aceasta i-a intors spatele, nerecunascatoare.

  Răspunde
   
  1. CuSandu
   Aprilie 29, 2013 la ora 15:22

   Statul are posibilitatea legala sa impuna unei companii particulare o corelatie intre profit si fondul de salarii?

   Răspunde
    
 • laurentiucat
  Aprilie 28, 2013 la ora 09:26

  basescu a uitat ca in 2009 a cheltuit cu boc o gramada de bani ca sa se realeaga si nu a luat nicio masura anticriza.
  mai uita ca in toamna lui 2009 a tinut tara luni bune fara un guvern desi exista o majoritate parlamentara si un candidat desemnat de catre aceasta…
  mare jigodie de om!

  Răspunde
   
  1. Adrian D.
   Aprilie 28, 2013 la ora 22:22

   nu, n-a uitat. cum sa uite? insa a confundat in mod voit anul 2008 cu anul 2009. iar motivul e simplu: in anul 2008, prim ministru era tariceanu cel rau.
   mai jos am o postare unde am analizat cateva erori fgactuale ale discursului prezidentzial.
   ceea ce ma mira e ca nu ar fi trebuit sa vin EU sa le sesizez.
   INS-uk, de pild,a ar fi trebuit sa dea un comunicat ca dl basescu a batut campii. Ashijderea, Minsiterul de Finantze, pe care dl Basescu l-a acuzat ca s-a imprumutat la dobanzi de 8-9% ori ca a vrut sa aia pe piatza externa shi nu a putut.
   Shi nici BNR-ul nu ar fi trebuit sa taca, din moment ce shi acolo se stocheaza shi se analizeaza date (care ajunge pe masa prezident6ziala, mai devreme sau mai tarziu) de acest gen.
   Discursul dlui Basescu a fost lamentabil.
   Singura intrebare pe care mi-o pun este – cand o sa inceapa dl Ponta sa ii tzina isonul dlui Basescu, negand – sdoar pentru a milioana oara – tot ceea ce a spus INAINTE de a fi prim minsitru.
   Shi ma mai intreb, laurentziu, cand o sa inceapa dl Ponta sa cante shi el ca facem un nou acord cu FMI… de data asta… ca sa intram in euroland…. (!!!)[- de obicei, cand ai acord cu FMI, problema nu e DACA intri in euroland, ci CAND ieshi. cel putzin, asta ne arata realitatea din teren… Dar nu ma ashtept ca dnii Basescu, Isarescu ori Ponta sa tzina cont de ea…]

   Răspunde
    
   1. CuSandu
    Aprilie 29, 2013 la ora 15:12

    Dupa cum se pare, Ponta se straduieste sa nu sparga prea multe borcane, nici Antonescu nu l-a inteles. Nu cred ca aspira la presedentie, e prea tinar si ar fi inceputul sfirsitului lui. Partea proasta este ca pentru oameni, timpul trece si e dince in ce mai greu. Totusi il felicit de pe acum pentru ce cred ca va reusi.

    Răspunde
     
    1. laurentiucat
     Aprilie 29, 2013 la ora 15:27

     sanducu- ajutoru de somaj e cam vreo doua rezervoare de benzina…poate nici atat.

     Răspunde
      
  2. CuSandu
   Aprilie 29, 2013 la ora 15:01

   daca in 2009 se spune ca ajutorul de somaj a fost 500E, acum cit e?

   Răspunde
    
   1. laurentiucat
    Aprilie 29, 2013 la ora 15:27

    500 de euro nu e nici salariul mediu brut pe economie.

    Răspunde
     
    1. CuSandu
     Aprilie 29, 2013 la ora 21:50

     deci din 2009 s-a progresat vertiginos in jos. Mare e rabdarea romanului.

     Răspunde
      
 • laurentiucat
  Aprilie 28, 2013 la ora 09:22 Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Aprilie 27, 2013 la ora 08:27

  Discursul d-lui Traian Basescu a fost o pseudo-analiza economica avand ca posibile cauze:

  1)Starea de noviciat economic(partial adevarata tinand cont de confuzia intre soldul contului curent si balanta comerciala)

  2) Lipsa unor consilieri economici bine pregatiti(ipoteza exclusa).

  3)Populismul desantat specific lui Traian Basescu(vezi ,,Aici sunt bani d-v !”).D-l ,,Guvernator”-expresie a unui celebru ziarist- confunda iesirea din criza_,Romania ar trebui sa revina la numarul de angajati inclusiv in economia gri sau neagra din 2008, cu trendul pozitiv al ecomiei.Comparatia cu alte economii este hilara ,Romania are 4.345.600 angajati(2013) la o populatie de 21 milioane locuitori,Germania avea 42,63 milioane angajati(2009) la o populatie de 81,9 milione (2012), Italia are 22,7 milione angajati/60,77 milione locuitori.Nu putem lua in calcul rata de ocupare a fortei de munca ,deoarece aceasta este puternic distorsionata de pensionarile anticipate si de existenta gospodarilor de subzistenta si orice compratie cu lumea ocidentala ar fi penibila pt ca bazele de calcul nu sunt identice.In plus, Romania este expusa la un grad ridicat de revolta sociala datorita ponderi populatiei ocupate in agricultura si lipsei unui sistem de irigatii functional ,colaborat cu verile caniculare si lipsa unei subventii consistente pt energia electrica furnizata irigatiilor(exista, dar este insuficienta).Cum comenteaza d-l T.B., cresterea creditelor neperformante in economie, tot ca o performanta a guvernelor Boc, Ungureanu si Ponta?!Acesta este un paramtru mult mai important decat scaderea deficitului bugetar sau al gradului datoriei publice si demonstreaza lipsa de viziune a ,,reformelor infaptuite” . Baroni locali simt cel mi bine taierile investitionale(vezi cazul RM. Valcea) si starea de echilibru precar al economiei.Solutia ar fi desfintarea bancilor comerciale ,creditarea se va face de Banca National fara emisiune de moneda si substituirea Guvernului cu Academia Romana. Toate investitile locale sa fie decise de cetateni prin consultare prin s.m.s sau internet.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Aprilie 27, 2013 la ora 01:21

  buna seara dle.Guran-una calda una rece stimate domnule Guran-ca vin germanii de la Daimler macar si ca sa monteze cutii de viteze la Sebes e deosebit de imbucurator si plin de speranta.
  Ca insa Romanii isi vind terenurile agricole de prima calitate si unice in Europa e la fel de neadmis si de refuzat ca asa zisa investitie a acelor Austrieci care vor sa vina sa taie padurile in zona Covasnei:PAdurile sint cea mai mare bogatie mondiala care ne mai pot salva de la pierire nu numai pe opi ci pe generatia copiilor si nepotilor DEci un NU HOTARIT la taiere macar si de un pom far rost numai i9n idee de cistig mare si repede si asa s-a jefuit dupa 89 in nestire responsabilii merita pusi la STRAENG in piata publica ca in EVUL MEDIU sau mai bine trasi in teapa in popou ca sa ii si doara si sa se chinuie ca acea biata fauna si flora care isi pierde fara padure existenta,Este o crima fara precedent!!!!!!si o rusine nationala fat ade bunicii nostri care au sadit in mare parte aceste paduri si au convietuit cu ele decenii fara sa expoloateze cu japca .LA fel cu pamintul agricol vindut pe mina straina !!!!Si asaxpamintulö mnu se vinde se da celo mmult pe perioada limita in arenda -sa zicem 5 ani sa se vadacinti rezultatul cistigului pentru tara:Deci o rusine nationala la care toti ce au aprobat ar trebui sa inroseasca la fata cind se uita in oglinda.Si nmu porea intelöeg de cind un maghiuar din Romania decide sa vinda padurea unei societati austriece??Ne-am intors deja cu istoria la imperiul austro-ungar????Sa vinda padurea lui masa de la Budapesta ca si asa acolo au numai niste salcimi nu padurile Romaniei!!!!cu tot trespüectul de rigoare deci Romania le da unm tinut imens in ncarte au no natura uni9ca in Europaq sim dinsiis e apuca sa vinda padurea ca vasalii ca asta au stiut mereu cel mai bine ploconeala la imparat pentru un ducat de aur!!!

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Aprilie 27, 2013 la ora 00:33

  Asha e de dulce omul asta: http://www.hotnews.ro/stiri-politic-14695278-livetext-ora-18-30-traian-basescu-sustine-declaratie-presa.htm
  Le tranteshte una dupa alta, fara sa niciun fel de rushine.
  Sa spicuim: „Este vorba deci de momentul de criza 2010 cand Romania era intr-o situatie extrem de dificila, aproape ca nu ne mai puteam imprumuta pe pietele internationale, pentru a ne acoperi cheltuielile de functionare ale statului si obligatiile sociale, pensii si ajutoare sociale, dobanzile la care ne imprumutam erau extrem de ridicate, mult peste 8-9%, la credite pe termen scurt.”.
  cateva minciuni gogonate, una langa alt. In mai 2010, Romania NU se imprumuta pe pietzele internatzionale, shi nici NU incerca. Se imprumuta exclusiv pe piatza interna (atat in lei, cat shi euro), la dobanzi foaarte apropiate de cele practicaate azi: cca 5% pe euro, cca 6,8% pe lei. In nici un caz 8 sau 9%. bancile private din Romania au presat mereu spre 7%, nivel pe care l-au atins de cateva ori, dar nu 8%. Nici in 2010, nici in 2011. cat despre ieshirea pe pietzele internatzionale, a facut prima oara guvernul MRU, cu un imprumuta la 7% in dolari… So, nu dle, preshedinte, cu respect, aiuraatzi. Next time, rugatzi-va prietenii de la BNR sa va gaseasca minciuni mai frumoase, nu din astea sfruntate.
  „Romania era in situatia in care trecea printr-o reducere brusca a investitiilor straine si remiterile romanilor care lucrau in afara tarii se redusesera aproape la jumatate. Somajul era 7,3%.
  Toate cifrele utilizate in aceasta declaratie de presa sunt cifre Eurostat.
  ‘ – sinfura cifra data de Eurostat este cea de shomaj. Cat despre povestea cu dobanzile, Eurostatul spune altceva, shi nu vorbeshte nici macar de dobanzi, ci de randamentul pe bonduri, ceea ce, dle basescu, ESTE cu totul altceva. Idem, aceashi rugaminte catre dl Isarescu – sa il aprovizioneze pe dl Basescu cu texte mai frumoase.
  „Veneam dupa 2008 cu crestere de 7,3% si cu un deficit de 5,7%.
  Poate acum aveti explicatia deselor mele confruntari din 2007 – 2008 cu guvernul in functie. Cum a putut fi guvernata tara in acest mod? Cat dispret pentru tara? ” – gura pacatosului adevar graieshte. Ash fi vrut shi eu ca guvernul Boc sa ma dispretzuiasca cu o creshtere de 7%, shi nu pricep de ce era dl preshedinte asha de suparat pe aceasta cifra. Ori poate cumva domniei sale ii plac cifrele cu minus?
  „Dupa 2008 a urmat intrarea in criza profunda: deficit de 9% in 2008.” – pai tocmai ce ne-a spus, dl basescu, ca deficitul in 2008 fusese de 5,7%, shi era de un proifund dispretz pentru tzara. Deficitul de 9% nu a existat, era doar o estimare a FMI & BNR, iar dl preshedinte ar fi trebuit sa nu confunde proiectziilpe asupra realitatzii cu realitatea insashi. Sau nu?
  „In aceasta situatie, masurile din 2010 devenisera inevitabile.” – tocmai ce am demonstrat ca conditzziile fusesera altele decat cele exprimaate de dl preshedinte.
  „Obiectivele erau:reducerea deficitului bugetar, mentinerea numarului locurilor de munca, restabilirea credibilitatii Romaniei pe pietele financiare, redobandirea respectului pentru noi, pentru ca o tara care nu isi poate plati pensionarii, salariatii, decat daca imprumuta de la Fond si UE bani, isi pierde mult din credibilitate, dar si romanii in fata lor isi pierd din credibilitate cand stiu ca le depind salariile si pensiile de imprumuturi.” – nu serios? obiectivul era creshterea locuriloe de munca … shi se realiza prin disponibilizarea a 25% dintre bugetari????????? ciudat mod de a atinge un obiectiv. cat despre platitul pensiilor din banii de la FOnd,. dl preshedinte (care lucreaza cu FMI inca din anii 90) ar fi trebuit sa shtie ca asha ceva NU exista, shi ca nu s-a intaamoplat decat in mod exceptzzional. Atunci, de ce repeta acest cantec rasuflat care nu arata decat fie ca 1., nu shtie ce se intaampla cu banii de la Fond, fie ca 2. aiureaza in post? (fie 1+2)
  „Ia uitati-va cat a slabit, cu vreo 210.000 salariati, si statul nu s-a prabusit.” – hai nu zau? dle preshedinte, va auzitzi vorbind?
  in plus, cum anume atzi atins obiectivul de a crea noi locuri de munca dand afara 21o k de shomeri?
  „Teoria ca stimularea excesiva a consumului e o solutie de crestere s-a dovedit falsa.” – nu se putea dovedi falsa, fiindca nu a plicat-o nimeni. la putteere este teoria disciplinei fiscale, iar rezultatele ei sunt cele care se vad, dle presheddinte. sorry, iar le scoatetzi din putzul gandirii.
  „Obiectivul nostru trebuie sa fie sa trecem la un buget excedentar in urmatorii trei – patru ani.” – o fi, suna bine, este frumoss, dar este o iluzie. il rog pe dl preshedinte (ashijderea shi pe dl guvernator, care ii pregateshte discursul, dupa cum se pare) sa ne indice O singura UE cu excedent bugetar. Una singura.
  „Germania e singura care are acum un buget excedentar, foarte putin. Ar trebui sa le urmam exemplul. ” – ??? Dl Basescu nu citeshte Eurosstat la cafea? Este doar o prognoza, wishful thinking, dle basescu, cel putzin confoirm ministerului de finantze german, in DECEMBRIE 2012…
  http www bundesfinanzministerium de / Content/EN/Pressemitteilungen/2012/2012-12-03-balanced-budget-in-2012.html
  Mai cititzi, ca prinde bine. ca venise vorba, suntem in mai 2013 shi inca NU SHTIM care a fost deficitul german in 2012.
  „As incheia aceasta pledoarie pentru 6 mai 2010 si pentru o dezvoltare durabila care sa aiba in vedere si necesitatea de a avea un nou acord cu UE si FMI, nu pentru bani, ci pentru a accelera convergenta pentru intrarea in zona euro,” – sa ne fereasca dumnezeu de asha ceva. oricum, e haios: acum facem acord cu FMi ca sa intram in zona euro (amanata oricum pentru 2020…).
  „am sentimentul ca presedinte ca mi-am facut datoria pe 6 mai 2010” – da. v-atzi facut5-o, cu varf shi indesat.
  No further comments. I rest my case.
  Ce sa mai zici la asha ceva?
  Cum sa ieshi in fatza natziunii cu un asemnea lot de minciuni?

  Răspunde
   
  1. CuSandu
   Aprilie 27, 2013 la ora 02:58

   Probabil ca isi face antrenamentul pentru pozitia de secretar NATO, un pic oratorie nu strica. Daca nici cu asta nu se alege la anul, atunci chiar ca nu-l mai scapa nimic, nici macar Miscarea Populara, de judecata de apoi. Si sunt lucruri care nici la betie nu le uiti. Nu stiu ce are el de oferit in schimb. Aia ii ofera…tacerea.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase