Ora de Business: luni, 1 aprilie 2013

riscurile-unei-banci-straine

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-95202 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

11 răspunsuri la Ora de Business: luni, 1 aprilie 2013

 • silviu
  Aprilie 4, 2013 la ora 01:44

  Foarte buna emisiunea.Mi-a placut demonstratia cu tva-ul la paine.

  Răspunde
   
 • adriantm
  Aprilie 3, 2013 la ora 02:43

  @ Constantin. Nu am depozit la BOC, de altfel nu mai am depozit la nici o banca ca nu mai pot sa pun bani deoparte, dar aduceam in discutie o idee despre mult laudatul sistem bancar si cum „noua nu ni se intampla nimic pentru ca totul e garantat”

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Aprilie 3, 2013 la ora 10:48

   Am inteles. De altfel, comentariul meu incepea cu formularea conditionala „daca”. „Totul”, „nimic”, „niciodata”, „intotdeauna” sunt termeni cu valente absolute, prin urmare, utilizarea lor intr-un Univers asupra relativitatii caruia exista numeroase dovezi, trebuie facuta cu maxima precautie. Personal nu am auzit pe cineva spunand ca „totul este garantat” in privinta sistemului financiar bancar. Despre garantii asupra depozitelor exista prevederi legale, iar domnul A. Vasilescu a vorbit de curand despre acestea chiar in emisiunea domnului Moise Guran. Desigur, mult mai multe despre Fondul de Garantare a Depozitelor Bancare se pot afla consultand textul Ordonantei Guvernamentale nr.39/1996 modificata si completata ulterior, precum si site-ul Bancii Nationale a Romaniei.

   Răspunde
    
 • Mika
  Aprilie 2, 2013 la ora 22:07

  Referitor la declaratia lui Liviu Dragnea cum ca sunt prea multi functionari in aparatul de stat care au grad maxim pe grila de ierarhizare, respectiv 64%, si sunt mult prea putini debutanti, a uitat sa mentioneze cauza principala a acestui fapt: salariul de incadrare al unui debutant cu studii superioare este de 800 ron !!! perioada de trecere la un grad superior este de 3 ani, in concluzie el poate ajunge la gradul maxim superior in 12 ani. Continuand analiza, daca ne uitam in urma cu 12 ani adica in 2001 cand aparatul de stat era condus de PSD sub obladuirea lui Adrian Nastase, observam ca in cei 4 ani de guvernare PSD-ista numarul functionarilor a crescut foarte mult, continuand cresterea si in perioada 2004-2008 cand la putere au fost Base si Tariceanu. In contextul crizei de azi care absolvent de facultate se angajeaza la stat pe 800 de ron ?

  Răspunde
   
 • CP
  Aprilie 2, 2013 la ora 12:14 Răspunde
   
  1. Constantin
   Aprilie 2, 2013 la ora 13:44

   Se poate observa ca blogul lui Luci Dumitrescu are fani care tin sa-i indrepte si pe cititorii blogului domnului Moise Guran catre acesta. Doar ca Luci scapa din vedere unele elemente de amanunt cand isi alege exemplele. Bunaoara, ne spune despre submarinele germane ajunse in Elada, dar nu ne spune despre bombele pe care Ciprul si Grecia si le-au pus singur in curte. Cum ar fi [ne]colectarea taxelor. Si, din scepticism (ca sa numesc cu un termen elegant atitudinea domniei sale fata de UE si FMI) nu ne lasa a intelege prea multe despre necesara Uniune Fiscala, dincolo de asociatia culturala internationala care intelege domnia sa ca este Uniunea Europeana.

   Răspunde
    
 • Tudor
  Aprilie 2, 2013 la ora 11:31

  Sincer, sper sa nu mai vad si astazi cum le plangem de mila cipriotilor pt. ca m-am cam saturat. Dupa ce ca nu au facut absolut nimic timp de ani de zile sa-si rezolve problemele bancare, dupa ce ca din cauza asta se afla la a-III-a criza in 4 ani, acum ce ar trebui sa faca UE, sa-i scoata pe ei si mai ales pe rusi din rahat folosind banii contribuabilului european, printre care btw ne numaram si noi?

  Asa ca ia sa puna si ei osu la treaba si sa puna si rusii. Cui ii pasa cat de morala e taxa pe depozit, cui ii pasa ca e confiscare de proprietate? Rusii ne-au confiscat proprietatile atatia ani, a pasat cuiva? Nu. Asa ca sa vada si ei cum e.

  Răspunde
   
 • alex
  Aprilie 2, 2013 la ora 10:45

  Dl.Moise de ce in analiza ta ai adaugat 16% alte taxe?care sint acelea?
  Am rugamintea sa ne informezi cumva care sint bancile exclusiv romanesti.Pana mai ieri Isarescu spunea ca toate sint ok la noi,dar vad ca a intors-o.Sincer nu prea mai am incredere in ceea ce anunta el.
  Astept raspuns.Multumesc

  Răspunde
   
 • Constantin
  Aprilie 2, 2013 la ora 10:04

  Domnule adriantm, daca aveti depozite la BOC, se intelege din cele relatate in presa ca sunt in siguranta. Aveti mai mult de 100.000? Nu ma intereseaza in mod special averea dumneavoastra, dar este vorba despre un prag de garantare. Daca doar doriti sa aduceti o critica d-lui Isarescu, din cate imi amintesc, ori de cate ori a vorbir despre bancile private a spus ca sunt romanesti cu capital strain, adaugand ca mai xista si vreo doua straine care care au filiale in tara noastra. Ele sunt mentionate la „si altele” pentru ca suma activelor lor nu ajunge nici macar la 3% din totalul activelor bancare din patria noastra, iar in cazul BOC, se situeaza la mai putin de 1%. Daca cineva este interesat de riscuri si doreste sa-si protejeze averea, intreba macar de pe unde este banca la care-si depune banii. Altfel, individul poate cauta Banca Albina, sau FNI, sa vada daca mai exista, pentru ca ar putea oferi randamente mai avantajoase. Prin urmare, presupun ca nu este este vorba despre un atac gratuit la adresa Guvernatorului, ci un semnal de alarma tras in atentia celor neglijenti cu propriile economii. Dar, va spun eu, domnule adriantm, toti stiu foarte bine unde se duc sa-si depuna banii si, atunci cand o fac, opteaza in mod constient pentru un risc ridicat in vederea obtinerii unei dobanzi mai mari. Daca nu ati auzit altundeva despre asta, domnul Moise Guran a repetat-o de cateva ori la ODB. Fondul de Garantare a Depunerilor din Cipru va garanta depunerile romanilor din BOC, insa Mugur Isarescu, pentru ca ati adus vorba despre domnia sa a spus mult mai recent decat chestiunea cu bancile romanesti cu capital strain, ca BNR va supraveghea modul in care filiala BOC va fi vanduta, fara prejudicierea clientilor sai din Romania. Nu pare a fi nimic in neregula, in afara blocarii operatiunilor pe perioada vanzarii. Dar, repet, riscul a fost asumat.

  Răspunde
   
 • adriantm
  Aprilie 2, 2013 la ora 01:41

  Ar trebui toti cei care au depozite la Bank of Cyprus sa se duca la Isarescu si sa-i zica vreo doua, pentru ca stiu sigur cand a zis ca nu sunt banci straine in Romania ci doar banci romanesti cu capital strain. Spun asta ptr ca in perioada 2010-2012, cand era jale am avut bani depusi la o banca greceasca care dadea mult la depozite si eram mai linistit cand venea si ne spunea sa nu ne temem ca nu pierdem bani. Oricum banca a fost cinstita cu mine si nu m-a pus pe ganduri sa-i retrag.

  Răspunde
   
  1. CuSandu
   Aprilie 2, 2013 la ora 02:23

   Cind esti la volan si bagi revers, ajutat de altul care te ghideaza, lovesti ceva si strici masina. Judecatorul o sa-ti spuna ca tu esti divina nu ala care te-a ghidat (chiar si daca asta e ofiter de circulatie). Asa ca daca tot vrei sa te alegi cu ceva (vreo luna doua), uita-te bine prin-prejur si spargei geamu.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase