Ora de Business: joi, 14 martie 2013

cardul-de-sanatate

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-90716 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

88 răspunsuri la Ora de Business: joi, 14 martie 2013

 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 16:51

  n-am nicio indoiala. n-as sta in bucuresti decat ca sa particip la viata cultural sportiva. in rst ma lipsesc cu placere.
  jos oprescu!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 16:49

  Nu era mai bine, de aia ei sunt deja jos. Asadar, jos Oprescu! Cei care au dubii si nu sunt din Bucuresti, sa vina. Le promit un tur al orasului pe banii mei colegilor comentatori din provincie care au indoileli si nelamuriri.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 21, 2013 la ora 16:19

  asa e…jos oprescu! pe vremea lui basescu si lui videanu era mai bine.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 21, 2013 la ora 14:29

  „Oprescu pentru presidentie ramane independent si pe partea dreapta.”_Independinte, independinte (ma rog, nici el nu crede asta, recunoscand legaturile pe care le pastreaza cu partidul din care provine), dar „pe [partea dreapta, domnule petre ion? Poate vreti sa spuneti ca Sorin Oprescu doarme linistit pe partea dreapta cand noi ne ijuram si ne inghesuim pe la Pasajul Mihai Bravu, ori pe strada Buzesti, ori cand ne musca si latra cainii comunitari.

  Răspunde
   
 • petre ion
  Martie 21, 2013 la ora 12:41

  Da ,chiar cine ii poate lua in serios pe politicieni,mai ales pe Anonescu, (vis-a vis de antisemitismul din biblioteca ce la Tulcea)el saracu si-a taiat parul,dar multe nu i-a mai intrat prin urechile clapauge sa ii spuna ca betia puterii e mai tare ca poker sau wisky . Sa nu creada ca el a ridicat PNL, ci numai votul negativ fata de Basescu si alipirea de structurile PSD. Daca PDL avea puterea sa se rupa de Basescu si chiar sa il critice vehement,(in sensul ca el a fost dracul la pomana „ceea ce de fapt a si fost” un comandant ingamfat ,prost si betiv,care si-a dat seama in al 2-lea mandat ce hram poarta (sau poate dupa boschetareala cu „jiji”),PDL ar fi realizat cel putin 27 %,dar nu a putut sa se rupa de draci.- din Traian ne tragem plus Monica(venin,cine nu e cu mine e impotriva mea, stalinism cu fata europeana) plus Preda (intelectual rasuflat cu aeere de corb in loc de cioara)Domnul President nu realizezi ca ruperea de PSD,(partid care are structuri puternice in teritoriu) este apropiata si PNL-ul v-a realiza cel mult 9% si totusi ar putea sa formeze dreapta,chiar daca nu si la putere,(deocamdata) cu Oprescu presedinte. Oprescu pentru presidentie ramane independent si pe partea dreapta. Numai sa nu se cramponeze Antonescu , ca si asa a obtinut prea mult dezinteres, cel putin european. Dar daca ma gandesc la AXA,plus Berlin, plus Paris,plus Roma,care ne asteapta nu numai prin social democratie, dar si prin vecinii nostri de o viata Moscova,cu toate ca ar trebui sa invatam chineza, care ca si araba e veche de peste 5000 ani.Sa auzim de bine.

  Răspunde
   
 • petre ion
  Martie 21, 2013 la ora 11:18

  Insist,industria romaneasca nu poate sa influienteze cresterea PIB-ului in urmatorii zece ani nici macar cu 70% (luand in calcul si rata inflatiei cca 30%- chiar daca o sa fie numit Fl. Georgescu in locul lui Isarescu – caruia i se termina mandatul de suminare a economiei timp de 15 ani si vezi doamne de tinere in frau a cursului de schimb, implicit a inflatiei- avand in trezorerie 35 mld euro, 100 to aur si zece mld euro imprumut de la FMI, bani care au tinut in frau clasa politica si l-au facut sa creada pe presedintele jucartor ca stapaneste politicile economice (care de altfel are sange in instalatie si multa samanta de scandal(presedintele) – vezi comandorul,care a impus sa fie carat in spate de ofiterul care nu „reparase” liftul si incindiatorul a „X” vase ,vezi doamne sa nu plateasca tara, dar sa aduca ei „plastice”, blugi si tigari -(valoare declarata la tv.60.000.$ – daca nu face confirmarea prin extrase bancare in valuta (platile in tara se faceau in lei),si sa nu mai vorbesc de instrainarea pamantului romanesc (vezi doamne aprobarea instrainarii drapelelor romanesti de pe navele flotei,aprobare care nu avea nici o forma lagala de a fi vandute, decat prin tradare si furt -s-a zbatut el sa castige( ceea de fapt era al poporului,zona teritori-ala a insulei serpilor,zona pe care o cedase – invins de servicii, Constantinescu
  ,presedinte care a vrut sa fie vazut bine in occident si in acelasi timp, ca o ruda apropiata sa vanda tigarete I,II cu depozitare la Scrovistea, bani buni pentru achizitii (vezi Murfatlar, etc)Am lungit-o,vorba lui Victor Orban!!Ma patronilor (IMM-uri si transnationale) maritile salariile la prosti,va ajunge cat ati furat,mai dati si inapoi.Nu stiu daca a zis chiar asa, dar imi place sa cred. Bugetul se va majora numai prin cresterea valorii serviciilor, deci numai prin cresterea salariilor din domeniu privat (ma repet, productivitatea mult clamata de M.Isarescu si a aghiotantului Vasilescu,sa nu mai fie imprastiata, prin evaziune in cele patru zari,prin beciuri sau pamant-la doi metri ca nu poate sa le jutifice -vezi grupul de la Monaco). Cred ca ar a fi cazul de o amnistie fiscala – cu plata a 25 % mobiliar sau imobiliar, din averea omisa la impozitare. termen:18 luni de la promulgare, si cu 50 % mobiliar sau imobiliar,pentru averi furate de la stat( privat exclus) Daca nu o sa vrea nu o sa mai ia niciu un ban. Poate Traian per Scorilo, nu Basescu.Fii lui E. Udrea care se vor trage din Traian.Sa auzim de bine.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 19, 2013 la ora 21:14

  „Stimate domn…”_Stimate domn, sa nu-mi spuneti ca v-ati identificat cu personajul caruia m-am adresat prin comentariul anterior! Da’ ce v-a facut sa va recunoasteti in cele scrise de mine, ca n-am dat prea multe detalii? Eu am zis asa, impersonal, catre un adrisant necunoscut, dar daca ziceti ca dumneavostra va recunosteti in personaj, nu voi sa va stric placerea.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 19, 2013 la ora 20:27

  Eugen Ovidiu Chirovici
  Ieri
  Studiati unele “dialoguri” care se desfasoara pe Facebook: vedeti de ce discutiile intre amici despre religie, politica sau bani sunt “tabu” in societatile occidentale? Asemenea subiecte nu fac decat sa-i imparta pe oameni – deseori artificial – in triburi, gasti, grupuri, brazdand societatea cu transeele unor fronturi imaginare. Sigur, este bine sa ai convingeri de natura religioasa, doctrinara sau ideologica, pentru ca ele te formeaza din punct de vedere etic si moral si, ca urmare, iti modeleaza comportamentul. Insa aceste convingeri nu trebuie nici racnite in piata publica si nici impuse altora. Ele trebuie sa nasca, uneori, cel mult “polemici cordiale” si dialog social onest, schimburi de idei si argumente si niciodata dogme. Asa cum am mai scris aici, hiperpolitizarea reprezinta pentru societatea romaneasca un adevarat cancer care roade harnic ceea ce a mai ramas din vaga solidaritate nationala.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 19, 2013 la ora 19:32

  Stimate domn Constantin, limbajul dvoastra elevat shi purtarrile dva elavate ma exced, ma dau pe sapete de admiratzie… etc.
  Cum suntetzi un om foarte inteligent, e firesc sa nu va datzi seama ca ceea ce i se reprosha profesorului gust nu era ca manipula datele, ci ca nu le-a prea intzeles. bashca ca respectivul articol nu prea avea cine shtie ce mare valoare (fiindca asta e, ce sa faci, lumea academica nu te prea baga in seama daca citezi trei articole din care doua sunt de ziar).
  Imbecilitatea de a crede ca dl Gust ar fi fost decredibilzat pentru care ar fi dumnezeu shtie ce nju-mi apartzine, ci VA apartzine, la fgel ca shi imbecilitatea de a crede ca articolul dlui gust putea inlocui un simplu link catre statisticile eurostat, world bank or cia factbook, la fel ca shi imbecilitaatea de aa vorbi despre ingustimea la minte a unor, sti8mate domn, daruit cu purtari aleze.
  in alta ordene de idei, cum merge productzia de botoshei? atzi incercat sa ii aplicatzi metodele sugerate de dl gust pentru reglarea deficitului balantzei de platzi? dar dl dardac ce parere are? e mai bine cu ciurei, sau fara?
  PS In alte circumstantze, probabil ca mi-ash fi cerut scuze pentru limbajul meu de dinainte.
  Insa fiind vorba de dvs, imi e greu sa o fac, nu de alta dar nu prea o meritatzi.
  O fac insa in raport cu ceilaltzi cetitori ai dialogului dintre noi doi.
  PPS In legatura cu manipularea datelor, departe de mine gandul de a-l fi banuit pe dl Gust ca face asha ceva. Intr-un dialog de tineretze, Platon il face pe Socrate sa spuna ca pentru a putea mintzi, trebuie sa cunoshti mai intai caile de ajunge la adevar. ori dl Gust nu prea a dovedit ca e in stare sa minta. Dar a demonstrat in schimb ca e in stare sa citeasca ziarul. Lucruy pentru care il felicit pe dl prorector de la Piteshti.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 19, 2013 la ora 19:10

  De aceea am si scris imbecilului care considera ca profesorul Gust a manipulat datele sa consulte Eurostat, sursa indicata si de autorul articolului. Repet pentru imbecilul care nu a citit comentariul meu anterior ca NU am recomandat si interpretarile pe care profesorul Gust le-a dat informatiilor preluate de la Eurostat. (Nu le-am recomandat NU pentru ca nu as fi de acord cu ele, ci pentru ca nu servesc in niciun fel scopului pentru care am facut trimitere la articol. Sa insisti tocmai asupra acestor interpretari este dovada suprema a imbecilitatii.)

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 19, 2013 la ora 17:47

  In principiu, da, 1+1=2, indiferent de cine o spune, ca e alb, galben sau roshu. Ashijderea, nimeni nu a implicat ca profesorul Gust ar fi alg, galben, roshu ori evreu (iar sugestia ca ar fi existat o asemena implicatzie e cel putzin scarboasa, insa nu ma mira).
  Ceea ce am adus in discutzie in discutzie a fost 1. ca dl Gust nu foloseshte decat trei articole ca referintze bibliografice, din care 2 sunt articole de ziar 2. ca dl Gust nu explica nimic, ci doar reia o teza oficiala, fara a aduce niciun argument ca ar fi asha sau altfel.
  Altminterlea, cum am zis deja, articolul sau este sublim, este admirabil, shi ar trebui sa fii ingust la minte sa nu te referi la un articol care sta pe doua arrticole de ziar shi inca unul al BCE.
  Insa mi s-a parut interesanta partea cu 1+1=2… Las la o parte sugestiile scarboase shi imbecile legate de faptul ca nishte domni rau intentzionatzi ar incerca sa-i dicrediteze pe cei care spun ca 1+1=2. trecand peste asemena imbecilitatzi, da, intr-0adevar, cifrele sunt cifre. Modul insa cum se interpreteaza cifrele este insa interesant. De pilda, Cipru datoreaza 90% din PIB. germania datoreaza 85% din PIB. teza oficiala este ca Cipru este in pragul bacrutei, iar germania nu.
  Ashijderea, muncitorul german munceshte mai putzin decat muncitorul grec (cifrele e cifre), decat cel roman ori decat cel francez. Iar teza oficiala este ca muncitorul roman este speriat ca i s-ar putea impune sa munceasca la fel de mult ca shi muncitorul german…
  Cifrele arata clar ca datoria publica a Romaniei a crscut (s-a dublat) in patru ani de acord cu FMi, ca in patru ani de acord cu FMi majoritatea trimestrelor au fost de recesiune etc… teza oficiala este ca acordul cu FMi ne-a facut bine shi ca trebuie innoit (ba chiar am auzit imbecili care spun care spun ca trebuie … insaprit).
  Yup, 1+1=2… insa e crucial felul in care viorbeshti despre acel 2…

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 19, 2013 la ora 17:10

  @Laurentiucat. Daca nepotul d-voastra va asculta si pune mina pe carte nu are nimic de pierdut. Cu viata de toate zilele trebuie sa se invete ca este grea si nimic nu pica din cer. Si noi observam ca educatia este mai lejera pentru ca nici legea nu permite multe si imediat i-ti sta politia la poarta. O aveti usor daca intelege copilul ca are de cistigat dar este greu de prima data sa-i explici faptul acesta si cum spuneti RABDARE.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 18, 2013 la ora 13:56

  Ma gandesc ca cifrele cu privire la evolutia datoriei publice pentru tarile europene pot fi consultate de catre oricine doreste, fiind publice. Am oferit informatiile celor care si-au aratat intersul fata de acesta prin intermediul unui articol, fara a indemna cititorii sa-si insuseasca neaparat si concluziile autorului, care „…prezinta sintetic situatia la nivelul intregii Europe. Altfel, datele sunt accesibile oricui prin Eurostat, dar poate, mai dificil de interpretat.”. Dorinta de a ajuta pe cei care fie nu au deprinderea culegerii, sistematizarii si interpretarii datelor, nefiind deprinsi cu astfel de demersuri, fie nu au timpul, sau rabdarea necesare, mi-au adus, se pare, critici pe care nu aveam motive sa le anticipez. Dar le-am anticipat, de aceea am si facut trimitere la sursa originara a datelor. Vedeti dumneavoastra, stimati colegi, mi-am imaginat ca Teorema lui Pitagora ramane aceeasi indiferent daca profesorul care o enunta este blond, ori brunet, este crestin, sau musulman, este roman, ori evreu, este barbat, sau femeie, este tanar, ori batran, se afla la Bucuresti, ori la Iasi etc. Ei, se pare ca in conceptia unora nu este asa. In secolul al XXI-lea mai exista persoane, nu multe ce-i drept, inguste la minte, care cred ca rezultatul adunarii 1+1 difera in functie de rasa, religia, ori gradul de rudenie ale celui care calculeaza (nu am in vedere vreo interpretare metaforica, desigur). Iar asta se observa la topicul privind Biserica Ortodoxa. De fapt, acesta este si motivul care justifica existenta prezentului comentariu. Daca exista persoane care nu sunt capabile, din diverse motive (formare culturala, nivel de informare etc.), sa deosebeasca cu usurinta adevarul de minciuna, atunci, se vor gasi cu siguranta unii care sa doreasca sa profite de incapacitatea lor. Si le vor spune: „ vedeti, in realitate 1+1=3, dar evreii (sau ungurii, ori tiganii, ori musulmanii, ori femeile etc.) sunt cei care va spun ca este 2, ca sa va pacaleasca. De aceea indemn fara incetare la informare corecta si spre consultarea surselor primare, asa cum am facut odata cu informarea/recomandarea „datele sunt accesibile oricui prin Eurostat”. Pentru cei „ingusti la minte” care pot crede ca datoria suverana a Romaniei ar fi evoluat diferit decat a prezentat-o profesorul Gust in articolul domniei sale in cazul in care ar fi existat legaturi de rudenie intre noi, trebuie sa spun, cu fermitate, ca domnul profesor Gust nu-mi este tata, socru, fiu, nepot, unchi, cumatru, var, nas, frate, cuscru, ori matusa. Prin urmare, daca exista dubii cu privire la valorile indicate de domnia sa, va rog respectuos, consultati Eurostat. Daca cifrele indicate de Eurostat nu sunt satisfacatoare, pentru situtia comunicata din patria noastra poate fi suspectat INSS, dar mentionez ca nu am legaturi de rudenie nici cu factorii de raspundere de la INSS. Altfel, lecturile suplimentare sunt intotdeauna utile.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 18, 2013 la ora 00:25

  Laurentiucat > Mie imi plac toate fructele, deci n-am sa le separ dupa gusturi, foloase, rezultate. Educatia, insa, cred ca conteaza cine ti-o da, cind si unde o primesti. Adica cred ca este de analizat calitatea educatorului/mediului, fondul pe care il ai deja format, si in ce scop esti educat/instructat. Vorbim de cei „7 ani de-acasa”, care si ei conteaza ce parinti ai. Din pacate, am oarecare retineri in a considera, in mod automat, pe careva scolit ca ar fi bine educat. Am avut ocazia sa intilnesc buni profesionisti, dar de valoare dubioasa ca membrii ai societatii. Deasemenea am intilnit persoane pe care mediul in care au trait le-a modificat (in bine sau in rau) cei „7 ani de acasa” care au fost buni sau rai.
  „e bine sa avem toti ce ne trebuie ca sa ne fie bine impreuna”. Suna excelent, chiar… socialistic, iar daca se bazeaza pe reciprocitate si consens in ceea ce priveste obtinerea si folosirea „avutului”, nu cred ca mai e ceva de adaugat.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 17, 2013 la ora 22:35

  unturist- de fapt mai am doi nepoti.
  unul e la teologie la liceu si are bursa.
  al treilea e clasa a opta si trebuie sa intre la liceu anul asta.
  pe el l-am descoperit la timp si cred ca o sa fie fara emotii cu examenele.
  si cum stateam noi trei in pat, eu,el si nepotul de care ti-am povestit si vorbeam de formule,teoreme,locuri geometrice etc…ajungem la discutia de la pranz si cel mic spune ceva de ceausescu. il intreb si cand imi raspunde , incepe sa ma doara capul, vorba unui coleg de pescuit.
  il las sa dea din el, la care fratele mai mare cu o satisfatie maxima in glas zice: vezi! si el este „tigan”…
  p.s.
  normal ca am continuat discutia si am lasat-o deschisa.

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 17, 2013 la ora 15:12

  @Laurentiucat. Exista totusi o diferenta pentru ca sint putin care fac un lucru ca d-voastra.Cinste.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 17, 2013 la ora 14:58

  @unturist- singura solutie e educatia. pardon, mai e si rabdarea…orice altceva deschide cutia pandorei si nu stim unde se va opri si pe cine va mai „lovi”.
  cat despre mere si prune… nu e nicio scofala.
  avea radacini de mar si acu 8 luni, ca e nepot de frate, dar facea prune. numai ca mama lui a plecat sa munceasca in italia de cand era mic. tatal lui,fratele meu, e mai moale si el a fost crescut de parintii mei, care normal…m-au crescut si pe mine. problema e de atitudine,de implicare si de anduranta.
  restul sunt scuze sau incompetenta.

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 17, 2013 la ora 14:45

  @Laurentiucat. Sint intru totul de acord cu d-voastra dar ce se poate face ca sint –vorbind de locul spus de mine– multi si pe acei responsabili din primarie ii doare undeva de ei ca nu se poate face si asa nimic ca nu vor sa intre in civilizatie. Acel nepot al d-voastra are de la cine invata dar acei mici purdalai de la cine sa prinda ceva ca sint toti la fel. De aici porneste o ura care este a Romanilor si nu a Germanilor. Colegul meu Costica din Dimbovita spunea: In Bucuersti se plimba o tinara domnita cu tatal ei adoptiv prin lacul Herastrau. Intreaba tatal-Ce vezi tu acolo sus ca eu nu vad nimic. Raspunsul era–Taticule uitate ce maturi frumoase s-ar putea face din acel mesteacan.
  Nu este o raritate sa devi batut daca nu scoti finantele din buzunar
  @PS. Daca nepotul d-voastra are radacin de mar in el nu va produca prune deci conteaza si provanienta.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 17, 2013 la ora 14:18

  ctl-unturist: am venit acum din oras, de la meditatie cu nepotul de frate. si in masina, cum a venit vorba despre tigani..hop si el cu teoria eutanasierii,hitler, antonescu etc.
  asa ca in loc sa-l chestionez ce si cum a fost la analiza matematica, i-am dat cu o gramada de „teorii” in cap.
  i-am explicat cum e cu judecatile de valoare, cu „expertiza” si cu judecarea la global.
  dupa ce i-am atras atentia ca asa poate fi judecata orice minoritate de orice fel.
  i-am expus cazul lui. si i-am spus ca acum 8 luni de zile, cand l-am „preluat” eu, ptr mine, el era „tigan” dupa criteriile lui. si ca am facut o gramada de eforturi materiale, intelectuale,de rabdare,ca i-am acordat un milion de reevaluari si sanse ca el sa ajunga acum sa-si doreasca sa faca parte din elita tehnica sa zicem. i-am adus aminte cum era si
  cum gandea atunci si acum. asa ca poate sa observe prin prisma propriei experiente ce face educatia si cum schimba un om.
  asa si tiganii sau saracii, pot fi recuperati
  ptr societate prin educatie si asta in beneficiul tuturor. i-am dat exemplu ca si hotii sau chiar criminalii dupa ce isi ispasesc pedeapsa au dreptul la o a doua sansa. si ca trebuie sa judecam fiecare individ separat, pe baza meritelor sau defectelor sale.
  i-am mai spus,ca ptr mine el inca e un „tigan” putin mai spalat, care are habar de cateva discipline, dar e departe de o persoana care sa reprezinte un interes ptr mine,altul decat de sange.
  p.s.
  unturist- individul ala care fura de pe camp trebuie bagat la puscarie, copiii chiar opt la numar, trebuie ca statul sa-i ia in grija si sa-i educe, ptr ca aici mila s-ar confunda cu prostia. cu parintele lenes si hot,acei opt copii nu au nicio sansa.
  i-am mai spus nepotului meu ca daca lasi un tigan sau un sarac needucat, neintegrat in societate…risti ca ala sa vina peste tine cand te plimbi cu gagica si pe ea sa o violeze si pe tine sa te bata. ca nu e nicio chestie sa ai bani multi intr-un loc periculos si ca e bine sa avem toti ce ne trebuie ca sa ne fie bine impreuna.

  Răspunde
   
 • un turist
  Martie 17, 2013 la ora 13:15

  M-am gindit fff mult inainte de a indrazni a pune o intrebare. Daca aveti o suprafata de pamint arabil si il cultivati cu de ex. porumb si la sapa invitati diferiti oameni bineinteles vor fi platiti si ei refuza. Bine pina aici dar la recoltat vin cu carul cu caii si fura totul. Bine si pina aici dar daca este reclamat si ti se pune intrebarea*Vreti sa-l vedeti la inchisoare ca are 8 purdalai?* Nu vreau sa-l vad la inchisoare ci la lucru. Si acuma va intreb pe toti oare este normal ca celui care munceste sa i se FURE din economiile lui pentru ca altul a lasat totul in restaurant sau acele bodega???????????? Asa si in politica!!!! Credeti-ma ca stiu ce vorbesc.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Martie 17, 2013 la ora 10:53

  @SanduCu

  Informatia este cel mai de pret bun si cel mai vandut in zilele noastre. Iar cardul de sanatate reprezinta si el un cumul de informatii, foarte important pt partile interesate.
  As dori si eu sa cred , in naivitatea cetateanului, ca este folosit doar pt binele meu, dar din pacate „democratia” mi-a aratat de multe ori ca nu este asa.
  Plus ca, dupa reportajele din Africa, cu acele spitale mobile din care se recoltau organe, ale unor oameni sanatosi, precum si cazurile de oameni bogati care s-au vindecat miraculos, zic foarte multe.
  Intr-o lume normala as fi de acord sa am card de donator si cu cip, dar dupa cum ne-a demonstrat si criza traim intr-o lume imorala si bolnava, unde banul este rege.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 10:13

  CTL > Imi pare bine ca aud. Speram sa nu va razginditi – cea mai buna investitie este in munca proprie.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 09:34

  uta > Ce se intimpla daca contul pe care il aveti nu este suficient, sau se gaseste la alt spital decit cel de care aveti nevoie?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 09:23

  > Vad ca exista o confuzie. Fiecare persoana are un dosar medical, la construirea caruia participa orice doctor la care mergi. Accesarea acestor informatii se fac pe baza cardului de asigurare medicala (care atesta ca esti indreptatit la serviciile medicale legale) si procedeul de accesare in net prin „log in”. Deci orice doctor are toata istoria medicala de care are nevoie pentur o diagnosticare corecta, in dosarul tau.

  Răspunde
   
 • CTL
  Martie 17, 2013 la ora 09:09

  @ sanducu
  Cu pamanturi rare nu prea pot merge la amanet daca am nevoie urgenta de cash. : ))) La noi bursa nu e atat de dezvoltata incat sa-mi permita sa investesc pe indecsi. De exemplu,daca vorbim de metale, nu as putea cumpara platina sau paladiu dar si daca as avea ar fi mai greu de valorificat.
  Cel mai rar si bun pamant pentru mine e cel agricol in momentul asta.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 08:54

  Gheoghe Matei > Nu stiu despre ce se ocupa religia, dar credinta preia mai departe limitarile stiintei si asta nu e rau.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 08:48

  CTL > Daca tot vrei sa investesti in metale, faceti-va un portofoliu pe mai multe metale (de exemplu aur, aluminiu, cupru si fier), daca stati bine cu inima adaugati si paminturi rare. Fixati-va proncentajul de participare si discutati portofoliul cu un broker. Faptul ca acum aurul este in crestere, e pentru ca nu prea este. Dar daca careva pe undeva o trozni o exploatare barosana, o sa fie tare neplacutpentru economiile cuiva. Mai bine investesti in pamint sau un parteneriat cu o cariera de piatra (material folosit la constructii de drumuri. Asa ceva nu pierde.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Martie 17, 2013 la ora 08:22

  > Sunt neplacut surprins de faptul ca informatii asupra sanatatii mele au sa apara la indemina oricui are vreo abilitate de a accessa aceste informatii. Nu e vorba aici numai de o posibila expunere publica a datelor despre pacient, lucru in care secretul profesional pe care doctorul este obligat prin lege sa-l pastreze. In Canada nu exista asa ceva, si nu cred ca sa existe nici in state. Din acelasi motiv nu am fost deacord sa completez in permisul de conducere daca doresc sa fiu donator de organe. In lume organele reprezinta o sursa imensa de venituri aceasta industrie (mai mult decit un simplu traffic). Sunt liste nesfirsite de persoane disparute fara urma sau corpuri hacuite si abandonate partile neinteresante. Ca la analiza de singe mi se preleveaza de 10 ori mai mult decit are nevoie, stim dece – nu sunt suficienti donatori. Este de inteles riscul in care se gaseste cineva care la un moment dat poate devein un donator involuntar la indemina . Legea drepturilor omului nu poate permite asa ceva. Nu stiu pentru ce au manifestat religiosii , dar cind il vad citeodata pe Moise explicind cu siguranta niste lucruri, in public, pe care nu le-a inteles suficient, imi vine sa spun “iarta-l doamne ca nu stie ce spune”. Daca treaba asta cu industria nu este suficient de convingatoare, am sa va dau un alt scenariu. Cineva a avut un acident, foarte grav. Ce sanse are sa fie salvat, numai doctorii pot eventual decide. Normal ca rudele/apropiatii doresc salvarea. Daca persoana in cauza a semnat ca este de acord sa fie donor si intimplator in acel spital sunt pe lista citiva care fiecare are nevoie de cite ceva, poate sa-mi spuna cineva ce sanse mai are acidentatul sa fie salvat? Si ca sa nu credeti ca draiez, sotia mea era in spital, in stare foarte grava, eu linga ea si o cretina de doctorita vine cu niste studenti sa faca o experienta pe sotia mea!!!! Eu nu sunt un tip violent, pot sa garantez ca n-am lovit niciodata primul pe nimeni, dar cind le-am spus “Get out!”, sunt convins ca s-a auzit pina la Tokio. Si pentru ca tot am ajuns aici si ma doare tot corpul numai cind mi-aduc aminte, am sa va mai spun citeva. Soacra mea era foarte foarte bolnava, intr-un spital din Bucuresti. Noptile, iar simbetele si duminicile, toata ziua, sotia mea si cu mine eram acolo, linga pat, pe post de surori si faceam tot ce se face. Nu eram singurii, mai erau si alte paturi unde se dormea pe jos linga ai tai. Acestia suntem noi romanii. Numai in Israel am mai vazut asa ceva. Si personalul medical nu este contra: odata pentru ca ii ajuti, si alta este ca suferi mai putin mai tirziu (ai incercat sa faci ceva). In tarile astea dezvoltate/civilizate (caca-mas pe ele), asa ceva se considera ca o atitudine de salbateci. Cind am venit cu fiica mea la spital (simteam ca sotia mea nu mai are mult) pregatiti sa nu mai plecam, ni s-a spus: “nu puteti sa va mutati aici”… Cu vre-un an inainte, ma convinsesera ca e mai bines a o duc intr-o sectie a spitalului, unde bolnavii sunt ingrijiti profesional si cu multa grija, deci nu trebuie sa-mi fac probleme. O vizitam zilnic. Erau si perioade in care era inconstienta si zacea in pat. Intr-una din aceste zile (a fost ultima) am intors-o pe o parte (numai cine a trecut prin asta stie despre ce vorbesc) si observ ca avea spatele ars – nespalata, neuscata, neschimbata!!! Am inceput sa o imbrac. Au venit la mine ca ce fac? O iau acasa! Ca nu se poate. Sa incerce cineva sa ma opreasca si va bag pe toti la puscarie!! Am pus-o pe carucior si am dus-o in masina. Acasa am ingrijit-o cum trebuie. Ultimele ei cuvinte inainte sa nu mai poata vorbi: Te ador. Suna frumos ,dar pentru mine este ca un cutit pe care il am si acuma in inima. Emigrarea ne-a unit extraordinar de mult. Voi de acolo nu aveti habar ce inseamna sa emigrezi. Stiu perechi care din cauza greutatilor s-au despartit. In final: un card de asigurare de sanatate este o dovada ca esti indreptatit la seviciile medicale legale, atit si nimic mai mult. Cardul acela de la voi este o idiotenie care nu trebuie sa existe, pentru ca este o tentatie.
  Despre FMI ca ar fi avut succes in Romania, cine sustine asa ceva nu stie ce spune: tara s-a umplut de datorii, iar nivelul de trai s-a prabusit.
  Despre taxa asta de timbre, ca si despre alte taxes au impozite, am mai spus ca ar trebui sa mai vedeti si la alte tar ice se face. Cel mai bine, cred eu, este sa pui o singura taxa, din care statul sa-si foloseasca pe unde-i trebuie. Oamenii sufera mai putin (stiu mai putin), transparenta asta nu este intotdeauna o chestie buna. Plus ca avind toate taxele la un loc, nu pierzi sirul lor si poti realiza daca nu cumva ai intrecut masura.
  Chestia asta cu consumul mai mare cu 23%, se stie de cind lumea (cine o fi descoperit America asta?). Eram in Romania si adaugam 1-1.5 litri la suta de km din catalog. Aici, se mentioneaza care este consumul in oras si care este pe autostrada.
  Despre aur, tin minte ca Onofrei indemna pe toti sa investeasca in aur, si erau si altii pe blog de aceiasi parere. Eu nu am vazut asta decit ca o speculatie de bursa (vinzi si cumperi), adica sa te ocupi de asa ceva, nici vorba sa investesti pe termen lung. Mai ales cind se stia ca aurul nu mai reprezinta o acoperire a monedei.

  Răspunde
   
 • dan onofrei
  Martie 17, 2013 la ora 02:51

  buna noaptea domnu Adrian D.dati-va la ei fiti incisiv tare ……ca nenea IAncu de la Ploiesti.Ce va face taticul?

  Răspunde
   
 • mihaix
  Martie 17, 2013 la ora 02:47

  @Adrian. tata socru ? Mai sunt impreuna ? Parca ultima oara, era singurica, ca o lacramioara :). Lasand gluma la o parte, acest „domn” ne-a demonstrat ce „poate” ,cand a acceptat sa ia parte in jocuri penibile politice, fiind dat ca PM, in acea farsa penibila , asemanatoare cu cazurile Stolojan.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 17, 2013 la ora 02:37

  Mi s-a parut foarte interesant articolul dlui prorector de la Piteshti. Articolul sau avea 3 (trei) referintze bibliografice (doua articole ale dlui Lucian Croitoru, ginerele dlui Isarescu, publicate in … Ziarul Financiar, o excelenta publicatzie academica, shi un raport aparut pe site-ul BCE) shi se termina cu concluzia ca va exista o guvernantza fiscala, fiindca tocmai s-a semnat tratatul.
  Singura intrebare pe care mi-o pun este: oare dnii Pogera shi Ialomitzianu shi basescu l-au citit pe dlk Gust? Se pare ca da, shi imi vine sa rasuflu ushurat.
  PS Am citit shi eu unul din cele doua articole ale dlui Croitoru pe care le citeaza dl Gust. Dl Croitoru reusheshte un tur de fortza intelectual: shi anume, demonstreaza ca statele au luat masuri sociale shi de aceea s-a ajuns la criza datoriilor suverane. Shi eu care credeam, uitandu-ma la cifre sdhi la masurile sociale care nu s-au mai luat de aproape 5 ani peste tot in Europa ca statele s-au bagat in groapa Marianelor fiidnca au ranfluat banci. Asha ca UK sau Spania sau irlanda… Cat de naiv am putut sa fiu, imi dau seama acum…
  Noroc cu dl Croitoru ca m-a luminat. Saru-mana, dle Croitoru. Ce mai face tata socru?

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 17, 2013 la ora 02:28

  mihaix, „saracu’ domnu'” Basescu… Yeah, sarac, sarac… da’ a lui va fi imparatzia cerurilor. A lui, shi a luiPogera, ialomitzianu, isarescu * cie. Doamne, ce saraci sunt oamenii ashtia! 🙂

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 16, 2013 la ora 19:20

  @mihaix- cum sa faca sa ceva domnul guvernator!? el este un mare democrat, un cetatean care va apara democratia chiar si impotriva bunului simt. cum e sa te scuipe 7-8 milioane de insi si tu sa ramai la fel ? iti dai seama cat se sacrifica el ptr tara si ptr popor? ar trebuie sa i se ridice o statuie la care sa faca pelerinaj alde astia de-l pupa in dos si acum. dau si eu un leu…

  Răspunde
   
 • mihaix
  Martie 16, 2013 la ora 18:54

  @Constantin. Este vorba de o declaratie data vineri 15 de digitv cu Basescu de la Bruxelles. scria in direct dar nu stiu sigur. oricum era o conf de presa si a raspuns unor jurnalisti cu aceste fraze. ps a zis ceva si de avionul prezidential, unde dupa parerea mea avea dreptate , un presedinte are nevoie de avion pers. pacat ca el nu mai este presedinte ci altceva…. Dar cu partea econ si austeritatea si cu argumentul imprumuturile nu duc la crestere econ. offff. pss oare daca demisiona dupa referendum ura populatiei fata de el si pdl se mai stingea si nu mai aveam un asemenea vot pervers in parlament ?

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 16, 2013 la ora 13:29

  adica e mai rau…13% in 2008 la 31% in 2010 si
  38% in 2011. brvo base,bravo boc! adica, boc …stai jos ca tu n-ai nicio vina, aviara gripa
  si mai vorbim.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 16, 2013 la ora 13:20

  Articolul profesorului M. Gust este public si prezinta sintetic situatia la nivelul intregii Europe. Altfel, datele sunt accesibile oricui prin Eurostat, dar poate, mai dificil de interpretat.
  http://www.strategiimanageriale.ro/images/images_site/articole/article_7b58f67cfdd2a69b2d7755ae36b7d18f.pdf

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Martie 16, 2013 la ora 13:06

  iexact! asa sare datoria asta…de la 20% la 40% doar in 2-3 ani, de zici ca-i cangur nu alta.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Martie 16, 2013 la ora 12:44

  „Saracul Basescu. Ma uit acum pe digi tv, si tocmai a zis ca nici o tara nu poate avea crestere daca are datorii si daca face datorii in continuare imprumutandu-se. Ca de aceea trebuie austeritate si ca ideea de stanga cu crearea de locuri de munca si reducerea austeritatii e proasta.
  Atat a priceput saracul de la ora de economie socialista pe care a facut-o cu dna Merkel.”_Comentariul lasa impresia ca exista intentia de malitiozitate. Personal, nu vad un motiv logic justificativ pentru o astfel de atitudine, chiar daca declaratia Presedintelui ar fi intocmai precum este descrisa. Am cautat textul pentru a ma lamuri. Presupun ca este cel de mai jos, care porneste de la o intrebare a d-lui Soviani. (Trebuie sa adaug observatia ca aflati in fata persoanelor carora doresc sa le afle parerea, jurnalistii nostri sunt incapabili sa adreseze intrebari. Adica, propozitii interogative, care sa aiba sens logic si sa solicite un raspuns. Asadar, domnul Soviani se adreseaza cu o balba lipsita de orice logica si sens Presedintelui.)

  „Întrebare: Dacă România poate privi această nouă sintagmă, care este adresată Franţei, până la urmă, pentru a-şi temporiza reducerea deficitului, ca pe o facilitate, pentru a îşi temporiza şi România reducerea deficitului. Să aibă doar creştere în condiţiile în care economia va evolua sub aşteptări.

  Preşedintele României, domnul Traian Băsescu: Domnule Soviani, cred că sunteţi prea complicat pentru mine, dar eu o să încerc să vă răspund. Ceea ce am spus nu este pentru Franţa, este pentru toate statele Uniunii Europene, şi eu am încercat să adaptez concluziile, la realităţile noastre. Deci, temporizarea pe care eu am văzut-o şi care nu corespunde Tratatului fiscal pe care noi l-am ratificat, dar este convenită cu troica Uniune Europeană, Fond şi Bancă Mondială, este, mi se pare mie, corectă. Nu, economia nu mai suporta încă o reducere de cheltuieli anul acesta după mine şi chiar era riscul să trecem pe o creştere negativă dacă am fi continuat să reducem cheltuielile. Asta nu înseamnă că ne putem permite să trecem înapoi la deficite de 4%, de 5%, de 7%. Nu ne putem permite, în primul rând, pentru că avem o lege pe care am ratificat-o: Tratatul fiscal; şi, economic, chiar nu cred că ar merita să ne… uitaţi-vă cu câtă viteză a crescut gradul de îndatorare. Noi încă suntem departe de 60% aparent, că ai 37,5 – 38%, dar 22 de procente odată le vezi că au plecat şi ajung la 60%, deci, prudenţa aici trebuie să fie majoră, după părerea mea, mai ales că ne propunem, totuşi, un termen rezonabil de intrare în zona euro.”***Daca au fost avute in vedere alte declaratii ale Presedintelui, sunt interesat sa le cunosc.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase