Ora de Business: luni, 18 februarie 2013

unde-se-duc-dascalii-cand-se-duc

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-86192 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

36 răspunsuri la Ora de Business: luni, 18 februarie 2013

 • Constantin
  Martie 9, 2013 la ora 20:52

  Domnul Iliescu a cerut ca din comisia de revizuire a Constitutiei sa faca parte oameni cu carte. Pe buna dreptate, pentru ca unii dintre membri nu au nicio legatura cu cu domeniul, in comisie fiind inclusi si dulgheri, ori tamplari. Sunt si unii care au spus ca Ion Iliescu l-a avut in vedere pe Crin Antonescu, care a repetat in doua randuri cate un an de studii, iar declaratia se inscrie in randul celor care fac parte din lupta interpartinica declansata in USL.

  Răspunde
   
 • Adrian D.
  Martie 9, 2013 la ora 18:54

  Mi-a placut asta , Moise: deci, carevasazica, rushii este vinovatzi pentru tulburarile din Bulgaria. Ai naibii rushi! ce plan diabolic wshi-au fcaut ei, sa convinga firmele occidentale sa scumpeasca nesimtzit factura la energie elctrica intr-o tzara cu salriu minim de 100 de euro, ca sa-i scoata pe oamweni in strada, sa li se natzionalizeze lor firmele… shi, sigur, sa le ia rushii.
  Tot la fel, rushii sunt de vina pentru p[rotestele cu tgazele de shist. Daaaa? Shi in America, tot rushii ii scot pe oameni in strada ori la tribunal? Rushii, sigur ca da, nu Chevron, cu frackingul shi apa care ia foc.
  Ai naibii rushi, Moise!
  Ei, asta e Teoria Conspoiratziei, care ii implica pe rushi intr-un proces care e alnaibii de simplu (companiile occindetale, pentru a-shi mari marja de profit, au marit nesimtzit pretzurile la electricitate. nemaipurtand sa suporte, oamenii au ieshit in strada. Ce poate fi mai logic de atat???) – anume, ash spune, pentru a decrebiliza povestea shi a scoate basma curata pe… cine??? Ah, sigur , pe investitorul occidental (care cel mai adesea, nu a investit nimic, shi,ca la radio Erevan, mai mult a luat decat a dat), competent shi de buna credintza, care, saracu’, ce sa faca shi el?
  Cum ce sa faca?
  Pai asha cum androizii viseaza poate la oi electrice, tot la fel shi occidentalul investitor din Bulgaria viseaza la rushi care care sa-l scoata din beleaua in care s-a bagat singur, fiindca a fost prea lacom. Mult prea lacom.
  Cica rushii…
  Doamne, Moisse, mai intai mi-am dat cu palma peste frunte cand v-am auzit, poi am inceput sa rad.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 22:41

  Rectificare. Textul urmator:
  „Un alt lucru important pentru realizarea de crestere economica sustenabila si durabila este eliminarea impozitului pe profit timp de 4 ani, pentru toate companiile inregistrate in Romania.”
  se inlocuieste cu :
  „Un alt lucru important pentru realizarea de crestere economica sustenabila si durabila este eliminarea impozitului pe profitul REINVESTIT, timp de 4 ani, pentru toate companiile inregistrate in Romania.”

  Răspunde
   
 • marcel
  Februarie 19, 2013 la ora 21:46

  @ta. Dacă vă uitaţi peste datele publicate de INS pentru ultimele două luni din anul 2012, salariul mediu net în învăţământ a fost 1450-1480 lei (cuprinde şi salariile personalului auxiliar, care sunt relativ mici). Informaţia dată pe post este întradevăr eronată, dar din contră salariul prezentat este mai mic decât cel real. Îmi pare rău pentru d-voastră, pur şi simplu asta este realitatea!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Februarie 19, 2013 la ora 21:45

  Domnule cornel, cred ca articolul spre care faceti trimitere este mai interesant decat marea majoritate a celor din zf recomandate anterior. Subventia are mai mult decat rolul de stimulare a producatorilor energiei verzi, ea trebuie sa acopere si o parte din costurile relativ mari ale producerii, inclusiv datorita preturile ridicate ale echipamentelor si a randamentelor mici. Se presupunea candva ca, odata cu progresul tehnologic, vor scadea costurile de productie si va creste randamentul. Chiar daca aceste lucruri s-au intamplat treptat, inclusiv datorita realizarii echipamentelor la costuri mici in China, nivelul subventiilor s-a mentinut, ba mai mult, a fost finantata in felul acesta economia Chineza. Probabil ca este momentul ca, in urma unei analize serioase, subventiile sa fie recalculate.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 18:36

  Cred ca secretul unei colectari SUBSTANTIAL mai bune de bani, din taxe si impozite, la bugetul de stat sta in simplificarea la maxim a taxelor si impozitelor aplicate atat persoanelor fizice cat si persoanelor juridice. Cine va intelege si va aplica acest lucru va avea cel mai mare succes dupa 1989 la colectarea de taxe si impozite din economie iar o parte din economia subterana va reveni singura la suprafata, fara mascati si fara n controale ale organelor de control ale statului. Asta va duce la crearea de noi locuri de munca in economia romaneasca.
  Un alt lucru important pentru realizarea de crestere economica sustenabila si durabila este eliminarea impozitului pe profit timp de 4 ani, pentru toate companiile inregistrate in Romania. Acest lucru va duce la marirea investitiilor din economie si atragerea de noi investitori straini in economia romaneasca si la crearea de noi locuri de munca. (Acum majoritatatea companiilor incearca, cum e si normal, sa aiba un profit cat mai mic, poate chiar pierderi, pentru ca sa plateasca un impozit cat mai mic la stat, asta daca nu cumva „exporta” profitul printr-o firma dintr-un paradis fiscal). Nu ar trebui sa ne intereseze ce spune FMI pentru ca oricum nu mai avem nevoie de acordul pagubos, pentru economie, cu acest fond – vezi aici cazul si istoria recenta a guvernului ungar care a reusit sa se tina pe picioare fara FMI, fara sa-si devalizeze intreprinderile de stat prin disponibilizari/[vanzari de companii strategice nationale] si fara ajutor financiar international prea mare.
  Nu e nevoie decat de vointa si buna credinta din partea actualului guvern pentru ca solutii exista, dupa parerea mea. Pana acum am vazut si vointa si buna credinta de la actualul guvern.
  Asadar succes si actiune minutios planificata.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 17:47 Răspunde
   
 • t a
  Februarie 19, 2013 la ora 16:58

  Sincer ma doare sufletul ca nu pot sa fac ceea ce am invatat, ca trebe sa ma duc in strainatate si acolo lucrez ceea ce nu imi place. Cand am ajuns in Tirol de sud si am povestit ca sunt profesor de germana toti sau uitat ciudat la mine. M-au intrebat cum se poate asa ceva ca un profesor sa lucreze in italia ca ospatar? Si Moise inca o rugaminte va rog frumos sa numai ziceti ca salarul MEDIU este de 1200 in invatamant ca ff multi nu castiga nici macar 1000 de lei. Eu cand am iesit din invatamant ultimul meu salar a fost de 88o de lei dupa 4 ani, def si dirigentie. Asa ca va rog frumos nu exagerati salarizarea din invatamant.

  Răspunde
   
 • Paul
  Februarie 19, 2013 la ora 15:46

  Inca un asptect. Conform legii invatamantului, in fiecare clasa nu ar trebui sa fie mai mult de 25 de elevi pentru invatamantul gimnazial si cel liceal si 20 de elevi pentru invatamantul primar. Pana la urma nu este vorba de respectarea LEN ci de calitate. Este unul dintre motivele pentru care parintii trebui sa plateasca ore suplimentare pentru copii lor. In fiecare an se da o lege care amana aplicarea respectivului articol. Pana la urma veti ajunge la concluzia ca numarul profesorilor si al salilor de clasa este prea mic. Sunt in schimb de acord in ceea priveste calitatea orelor predate de unii profesorii, iar principala problema o reprezinta salarizarea, care ii alunga din sistem pe profesorii buni. Cel de-al doilea aspect care ar imbunatati calitatea orelor o reprezinta implicarea profesorilor in viata scolii. Si plecand de la acest aspect, alocarea de strazi scolilor este o idee criminala.

  Răspunde
   
 • Paul
  Februarie 19, 2013 la ora 15:33

  Am mai auzit ideea ca profesorii lucreaza 4 ore din 8. Pe hartie asa iese. In realitate profesorii stau in scoala cam de la 8-9 la 14. Sunt asa numitele „ferestre”. Practic nu se poate face un orar astefel incat un profesor sa aibe 4 ore una dupa alta. Bine inteles ca in cele 1-2 ore cat nu are ore, poate sa corecteze teste, teze etc. In tot timpul acesta elevii au alte ore. Sa zicem ca profesorii ar mai sta inca 2 ore in scoli. Ce sa faca? Elevii la 13-14 pleaca acasa. Sa ii mai tii pentru ore suplimentare dupa 5-6 ore mi se pare neproductiv. S-ar putea imagina un sistem gen after-school dar sa il implementezi la nivelul intregii tari, asta ar insemna cred o crestere cam cu 50% a numarului de scoli si contruirea de cantine. Pana la urma sistemul actual in care profesorul sta in scoala de la 8-9 pana la 14 si apoi isi pregateste acasa orele pentru a doua zi, s-ar putea sa fie mai ieftin.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 14:41 Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 12:43 Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 12:11 Răspunde
   
 • t a
  Februarie 19, 2013 la ora 11:52

  Buna ziua, am fost si eu 4 ani profesor de limba germana pana 2011, acum lucrez in italia ca ospatar. Trebuia sa plec ca nu am putut sa traiesc si salarul meu ca profesor. Mi-a placut si inca imi place meseria mea, pe care am invatat si am investit mult timp, dar nu se intelege ca in romania nu in ziua de azi nu se mai poate trai cu 800-900 de lei pe luna. Chiar imi pare foarte rau ca trrbuia sa plec din tara si sa fac un job pe care nu am invatat si in locul meu intra necalificati si cei care nu vor sa dea ceva inapoi societatii.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 10:43

  @VictorL>Hai sa va spun cum vad eu situatia. Domnul prim ministru Emil Boc impreuna cu domnul ministru al economiei, la investirea in fruntea primului guvern trebuia sa ceara situatia financiara a primelor 15 companii – venituri, cheltuieli, investitii viitoare,strategii viitoare, profit net/pierdere realizat pe ultimul an – cele mai mari, unde statul este actionar majoritar. Apoi analizate pierderile si vazut de unde provin aceste pierderi, ce masuri trebuie luate pentru a eficientiza activitatea si de a reduce pierderile daca acestea exista. Daca nu exista pierderi ce trebuie facut pentru a mari eficienta acestor companii si eventual pentru a crea mai multe locuri de munca in aceste companii. Conducerea societatilor respective sa prezinte un plan pentru reducerea pierderilor si pentru eficientizarea activitatii, cu etape, pentru o perioada de 1 an de zile iar la fiecare 3 luni sa prezinte situatia cu realizarile/nerealizarile planificate si realizate/nerealizate.
  Daca timp de 1 an de zile pierderile nu se reduc, prin punerea in aplicare a planului propus de conducerea companiei acea conducere trebuia schimbata.
  Credeti ca domnul prim ministru Boc si ministrul economiei au actionat cumva in sensul prezentat de mine, adica sa urmareasca periodic si continuu ce se intampla cu investitiile/profitul/pierderile de la marile companii ale statului si sa ia masurile care se impun?
  Rezultatele le vede toata lumea astazi, dupa atatia ani de guvernare a guvernelor Boc. Putere au avut, dar dorinta/buna credinta de a face ceea ce trebuie si pentru ce erau platiti de catre tara, adica de catre toti cetatenii, din taxe si impozite, eu zic ca nu.
  Astept sa ma contraziceti dar cu argumente, daca cumva detineti asa ceva.
  O zi buna.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 09:51

  @VictorL>Domnule Victor sunt mai multe feluri de a produce crestere economica:
  1.-modul de a produce crestere economica durabila, adica pe fundamente si in sectoare de importanta vitala, care pot deveni motorul pentru o dezvoltare economica viitoare.
  2.-modul de a produce crestere economica care te trimite in recesiune, sigur, – adica daca investesti, dar investesti prost, adica in sectoare de activitate care nu pot sustine suficient o crestere economica viabila/sanatoasa in viitor.
  Care strategie credeti dvs ca a fost adoptata de guvernele Boc (ar trebui avuta aici in vedere si capuseala aferenta)?
  Hai ca nu e greu sa-ti dai seama, dupa rezultatele pe care le vedem toti astazi.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Februarie 19, 2013 la ora 09:08

  In Romania, in ultimi 14 ani nu a existat un ministru al Educatiei ci un sef al sistemului educational. Etimologia cuvantului ne trimite la persoana care este in slujba unei autoritati sau a unei institutii ,iar raportul despre baza materiala a sistemului educational infirma cu prisosinta definitia.In anul 2009-2010 existau in invatamantul primar si gimnazial 75,4 mii sali de clase si cabinete scolare si 8,4 mii de laboratoare, iar numarul de elevi din ciclul primar si gimnazial era de 845.679 respectiv 873.997 Deoarece in Romania exista putine scoli primare ,pt 80% din clase in care se desfasoara ore si in invatamantul gimnazial si pt o rata de ocupare zilnica de 40% a laboratorelor un simplu calcul ne conduce la gradul de ocupare mediu al unei clase
  75,4(1+0,8) +8,4*0,4 =139.080 clase si laboratore utilizate . Numarul de elevi era de 1.719.676 (2009-2010) . Numarul mediul de elevi pt o clasa sau laborator 12,36 elevi.Pt un invatamant in care gradul mediul de ocupare ar fi 24,5- cu clase de 27 elevi pt ciclul primar de 4 ani si 22,5 elevi pt un ciclul gimnazial de 5 ani. -numarul de clase si laboratoare utilizabile ar fi 70.190 fata de 139.080. tinand cont ca o parte din laboratore s-ar desfinta prin comasarea pt un numar de 6.500 laboratore cu o distribuitie de 40% si de clase cu 80% in care se desfasoare invatamantul gimnazial numarul de clase si cabinete scolare ar scadea la 37.550 70.190-(6.500*0.4)=67.590/1.8=37.550 aproape la jumatate din cele existente . Avantajele -reducerea cheltuielilor de intretinere (energie electrica si termica, detergenti, creta,bureti )reducerea efortului fizic al femei de serviciu ,reducerea cheltuielilor de reparatii capitale ,cresterea calitatii actului de predare prin comasarea personalului didactic competent si vanzarea scolilor desfintate. .Dezvantaje-cresterea cheltuielilor de transport si eventual cresterea cheltuielilor cu tehnica moderna -videoproiectoare.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 19, 2013 la ora 00:46

  @Cornel.Cu tine n-o scoate nimeni la cap…1,8% crestere economica peste citi ani va realiza guvernul Ponta? Ce va fi atunci Oltchim ?Dar CFR Marfa? Dar Posta?Sa ma trezesti si pe mine cind se va intimpla minunea.Pina atunci Noapte Buna!

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 00:41

  @VictorL>Altfel daca faci retehnologizare, de dragul retehnologizarii (fara sa ai in vedere costurile implicate aici si datoriile deja existente ale combinatului), acumulezi foarte multe datorii iar la sfarsit iti mai trebuie si un sac de bani, ca fond de rulment, pentru a functiona combinatul. Deci in final e ceva de genul – operatia a reusit dar pacientul e mort de-a binelea. Pai cui ii trebuie o operatie foarte scumpa si costisitoare daca in final pacientul e mort, pentru ca a pierdut prea mult sange si alt sange pentru transfuzie nu mai exista, in spital?
  Sper ca m-am facut cat de cat inteles. Pe Lenin l-am scos din discutie, dupa cum ati vazut.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 00:32

  @VictorL>Ma obligati sa ma repet:
  ” Atunci cand te apuci sa faci retehnologizare trebuie sa ai un plan bine pus la punct, tu ca si conducere – viziune/costuri/profit, o faci cu cap si fara casupare (vezi aici si cazul Hidroelectrica). Altfel, daca se urmareste decat retehnologizare prin capusare MASIVA rezultatul e cel pe care l-am aflat cu totii, cand guvernul Boc a parasit vaporul pentru ca acesta se scufunda, adica FALIMENTUL.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 19, 2013 la ora 00:27

  @Cornel.La povestea aia au lucrat multi oameni si citiva colegi de-ai mei.Au fost peparate instalatii si inlocuite vase de inox.Automatizari aduse la zi si instalatii care sunt ca noi.Combinatul ala e in stare de functionare dar trebuia dupa mintea lui Ponta sa fie taiat de urgenta si vindut la fier vechi.Asta se va si intimpla in curind ca nu e primul.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 19, 2013 la ora 00:20

  @VictorL>Treaba cu retehnologizarea e poveste. Atunci cand te apuci sa faci retehnologizare trebuie sa ai un plan bine pus la punct, tu ca si conducere – viziune/costuri/profit, o faci cu cap si fara casupare (vezi aici si cazul Hidroelectrica). Altfel, daca se urmareste decat retehnologizare prin capusare MASIVA rezultatul e cel pe care l-am aflat cu totii, cand guvernul Boc a parasit vaporul pentru ca acesta se scufunda, adica FALIMENTUL.
  Sper ca am fost destul de clar pentru dumneavoastra si l-am scos si pe Lenin din ecuatie.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 19, 2013 la ora 00:10

  @Cornel.Cresterea economica a stabilit-o Statistica, nu eu si se refera la tara.La Oltchim s-au investit 500mil euro in retehnologizare iar cind s-a pus la cale privatizarea a fost planificata altfel.Ponta a schimbat caietul de sarcini si s-a ales praful.Citeste blogul la data respectiva sa vezi ca eu am spus ca vor baga combinatul in insolventa.Ponta e direct responsabil iat Dan Diaconescu a aratat toata magaria.Oamenii aia au stiut de la inceput ce se intimpla dar nu i-a interesat atita timp cit si-su luat banii.Ponta a omorit combinatul nu altcineva.Si pina la urma nu e primul combinat adus la faliment de astia si oamenii aia sunt putini fata de cei din Brazi,Pitesti,Teleajen,Valea Calugareasca,Petromidia,Rafinariile toate…Si lista e lunga.Ce mai conteaza citiva oameni pe linga jaful care a fost.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 23:54

  @VictorL>E usor sa-i pui lui Ponta „mortul” in brate (vezi cazul Oltchim) si apoi sa strigi ca mortul nu misca si ca trebuie sa munceasca pentru ca sunt niste muncitori care fac greva si care striga ca nu si-au primit salariile.
  Pacat, dupa parerea mea, ca se face politica pe pielea si suferinta cetatenilor.
  Astept sa ma contraziceti, dar cu argumente si fara sa-l implicam Lenin.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 23:44

  @VictorL>Eu zic sa-l lasam pe Lenin sa doarma pentru ca e obosit rau. In legatura cu Hidroelectrica si Oltchim, te rog sa verifici datoriile celor 2 companii la venirea si la plecarea guvernului/guvernelor Boc. Sa-mi spui si mie cum a evoluat partea asta cu datoriile. Asta pentru ca era crestere economica, asa cum ai zis.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 18, 2013 la ora 23:29

  @Cornel.Poate ca aveau pierderi dar poate ca nu aveau pierderi la ora asta.Cine stie ce ar fi fost daca raminea Boc prim ministru.Ce se stie e doar ca nu ar fi fost vindute.A trecut un an de zile…Daca nu stiti ce va face Ponta cu banii va spun eu.Dupa ce va pleca FMI se va da liber la ciordeala.Mare parte din bani vor cobori din alambic in ,,zona rosie”.Astia sunt morti de foame acum si cu multe datorii,de atitia ani decind se uita la brinza ca mita.Asta ati vrut,asta ati votat,asta veti plati.Bucurati-va si visati-l pe Lenin.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 23:18

  @VictorL>Hidroelectrica, CFR Marfa, Oltchim si altele au functionat acumuland pierderi. Pana cand? Pana cand au ajuns la sapa de lemn – vezi datoriile lor de astazi si cand s-au acumulat aceste datorii. Restul e istorie. Din pacate o istorie intunecata a economiei romanesti si a unor intreprinderi de stat – perle ale economiei romanesti (vezi aici cazul Hidroelectrica, CFR Marfa si altele), dupa mine.

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 18, 2013 la ora 22:58

  @Cornel.A fost Blejnar condamnat cumva ca nu am auzit? Sa nu uite nimeni ca Boc a lasat 1,8% crestere economica.Oltchim a lucrat si la fel si Hidroelectrica.Restul e tacere…

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 22:53

  @VictorL>Lupul era Blejnar. Nu am mai considerat necesara aceasta precizare, suplimentara, pentru dumneavoastra.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 22:52

  @VictorL>Aveti perfecta dreptate. Era mai bun Boc ca prim ministru. Am vazut toti ce a facut. A dormit in post, in timp ce „baietii destepti” lucrau – ba la Hidroelectrica, ba la Oltchim, ba lupul pazea oilea la stana, ba ne anunta sa stam linistiti ca am iesit din criza si cate si mai cate traznai, ca nu le mai tin minte pe toate. Asa multe au fost, ca imi este imposibil sa le enumar pe toate o data.
  Sa fiti sanatos.

  Răspunde
   
 • alex g
  Februarie 18, 2013 la ora 22:49

  http://www.bloomberg.com/video/

  si mai aflati si voi ceva!

  Răspunde
   
 • alex g
  Februarie 18, 2013 la ora 22:49

  Si asa luam si noi fonduri!

  Răspunde
   
 • alexxx
  Februarie 18, 2013 la ora 22:48

  Interesant cu banii de la UE!

  Răspunde
   
 • VictorL
  Februarie 18, 2013 la ora 22:41

  @Cornel.Binenteles ca e greu…Iei baritai camionul in primire si tu trebuie sa-l repari,schimbi uleiul,ii pui antigel,stringi toate suruburile,ca ti le-au slabit ceilalti si ti-au taiat si conductele la frina,ti-au furat si volanul si tu vrei sa-l conduci.Abea cind te asezi pe scaunul soferului iti dai seama ca n-ai nici permis de conducere,nici scoala de soferi facuta,si de fapt nici sa citesti nu stii si nici sa misti mouse-ul la calculator( ca de scris oricum nu te mai intreaba nimeni daca stii).Greu la deal cu boii mici…

  Răspunde
   
 • Luigi
  Februarie 18, 2013 la ora 22:39

  @ Investitii pentru stimularea economiei.
  Stimularea economiei cu cheltuieli din partea statului pentru orice altceva decat autostrazi/drumuri are efecte limitate. Dovada?
  Din 2007 SUA are constant 8-10% deficit (peste 1 trilion de dolari) si totusi cresterea economica bate spre 0.

  Răspunde
   
 • cornel
  Februarie 18, 2013 la ora 22:28

  Moise, nu mi se pare corecta afirmatia ta ca „mai bine guvernul Ponta se apuca de treaba din toamna pentru ca acum se vedeau deja rezultatele”. O sa spun si de ce. Guvernul Ponta a trebuit inceapa sa conduca o masina/economie care avea multe probleme, unele ascunse si asta cere timp de pregatire pentru a lua masurile/gasi solutiile cele mai potivite situatiei/problemelor actuale si pentru a descoperi toate problemele existente. Poate cel care a predat masina a slabit niste piulite la roti sau erau deja slabite din neglijenta, uleiul de la motor e neschimbat la timp iar rezervorul e aproape gol. Mi se pare neprofesional/riscant/pagubos in acest caz sa te urci in masina si sa pornesti la drum lung in pripa, pentru ca asa te imping unii de la spate – cu justificarea ca nu e timp si ca trebuie sa ne grabim pentru ca drumul e lung si greu, parerea mea.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase