Ora de Business: miercuri, 16 ianuarie 2013

medicina-privata

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-78464 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la Ora de Business: miercuri, 16 ianuarie 2013

 • Constantin
  Februarie 5, 2013 la ora 19:33

  In noiembrie, decembrie si, poate, ianuarie inteleg ca se trimit bani de la cei care lucreaza in strainatate. Dar in februarie, nu cred ca vin multi bajni de-afara. Poate pentru martisoare, de 1 martie?

  Răspunde
   
 • SzElemer
  Ianuarie 17, 2013 la ora 21:00

  „Stranierii”au venit de sarbatori ori au trimes bani familiilor.BNR-ul si guvernele stiu asta.In fiecare an au tinut fortat cursul valutar jos in lunile ianuarie si febroarie.Toti stiu,dar nimeni habar nu are,daca il parafrazam pe Toma Caragiu.

  Răspunde
   
 • prof.Ivanescu
  Ianuarie 17, 2013 la ora 20:23

  As vrea sa vorbesc cu d-ul M.Guran personal, dar nu stiu cum?
  Este o aparitie fascinanta al peisajului televiziunii române! Daca nu ar exista , dânsul si echipa sa , ar trebui inventate. Ce e fascinant la dânsul? E simplu: Prezinta lucrurile cele mai complicate la modul aproape cel mai simplu, sa zicem pe limbajul unui mare numar de spectatori,gaseste mereu teme interesante, actuale care nu plictisesc ci atrag atentia .
  Nu vrea sa faca politica pentru un anumit partid si ce e superb , prezinta totul parca acum i-ar fi trecut prin minte, desi în majoritatea cazurilor se ascunde îndaratul spuselor domniei sale o munca titanica , meticuloasa. De multe ori nu-i sunt deschise toate usile si nu cauta sa ascunda asta , dar prin modul jovial , de multe ori ironic, spectatorii îi iarta lipsa ultimei informatii si ne lasa sa credem ce vrem noi. Asa a fost si miercuri seara (16.01), când d-ul Guran nu facea secret din faptul ca nu întelege aprecierea Leului fata de Euro si ce se ascunde în treaba asta? Dânsul cauta mereu când e vorba de relatia RON-Euro sa supraestimeze rolul BNR.Asta e o greseala evidenta, caci indiferent ce face d-ul Isarescu,Leul nostru nu are vigoarea sa clinteasca cât de putin balanta RON-EURO!
  Ba mai mult, se vede ca nici plecarea capsunarilor dupa sarbatori ,nu a putut influenta Leul în sensul previzibil! Si atunci domnul Guran ne-a propus sa mai asteptam ca sa vedem de unde sufla vântul!!?? Eu as risca o ideie si vreau s-o vând domnului Guran! Pretul pe care-l cer e minimal: dupa citirea ideii mele si acceptarea ei , domnia sa sa-mi raspunda pe adresa mea de mail, ca am avut dreptate! Deci iata care e prezumtia mea si încep cu o întrebare: care din tarile lumii ar fi în situatia sa poata si sa vrea sa vânda Euro pe RON si asta în secret, fara sa produca mari dezechilibrari(caci numai asta ar putea explica aprecierea RON-ului fata de Euro)? Atentie, aici trebuie sa fie vorba de MILIARDE si nu de 100 milioane Euro cum a presupus domnul Guran. Tarile tari financiar în Europa sunt „ocupate” cu ajutarea Greciei,Portugaliei , Spaniei , Irlandei si Italiei. Exista numai doua tari care pot arunca azi cu miliarde: China si Elvetia! Din pur rationament uman si minte sanatoasa,optez pentru ELVETIA , care a adunat sute de miliarde de Euro ca sa mentina cursul Franc -Euro la paritatea 1Eu = 1,20Fr. , chiar daca la un moment dat s-a ajuns aproape la egalitate. Francul elvetian trebuia sa fie slabit ca exportul elvetian sa nu sufere. S-a publicat deja o valoare intermediara de 500Miliarde Euro, care sunt depozitate la Banca Nationala elvetiana. Se pune întrebarea fireasca: ce sa faca Elvetia cu muntii de Euro(expresia muntii, am luat-o din ziare)? Domnul Guran stie ca din acest munte de Euro nu se pot cumpara franci , caci s-ar realiza efectul nedorit, adica întarirea francului elvetian(CHF). Si atunci vine dezlegarea enigmei: se paseaza Euro pe furis României si nu numai României pe diferite motive ! Sa amintesc câteva: se finanteaza ajutorul elvetian dat României, nerambursabil,la care s-a angajat Elvetia fata de Comunitatea Europeana(esalonat pe ani), apoi se sustin investorii elvetieni în România, dar lista ar putea fi extinsa. Aceste plati au loc desigur în Euro si nu CHF , ceea ce atrage apecierea mistica a RON-ului! As putea continua doar cu o analiza succinta , ca de ce nu e China cea care împinge Euro spre România? Renunt din cauza lipsei de spatiu.
  Calde salutari si tot respectul meu domnului Guran

  Răspunde
   
 • mihaix
  Ianuarie 17, 2013 la ora 19:55

  Moise, daca fiscul a aflat ca exista taxe locale si viceversa, pot afla si ca pe noi , clientii nu ne intereseaza prea mult care e care, si ca vrem doar sa platim, preferabil cat mai usor ? De exemplu prin internet banking, sau sa putem plati si la banca.
  Pe mine sincer nu ma intereseaza ca am la curent, la anaf, la autorit locale, la telefon, toate vreau sa fie platite cat mai usor si fara timp pierdut. Acum daca te duci la banca direct sau ai contul de trezorerie nici nu stii cat ai de plata, iar daca platesti mai mult …
  Si ca ultim aspect poate iau si ei mai multi bani.
  PS Un prim pas este facut, dupa ani de tampenie anaf si-a dat seama ca se poate si accepta plati la 2 banci. WoW. Dar oricum te duci acolo la ei, sa vezi cat ai de plata, in ce cont, si alte asemenea bazaconii functionaresti din secolul 20 preinformatic.

  Răspunde
   
 • mad79
  Ianuarie 17, 2013 la ora 19:44

  referitor la reportajul cu analiza minisrului sanatatii,care zicea ca doctorii,fura medici din sitalul de stat pentru a-i duce in clinica privata,se poate sa se intample asa ceva,insa am trait pe pielea mea fenomenul acesta,insa in sens invers,sa va detailez cazul meu.
  Sunt din Sibiu si acum 4 ani trebuia sa ma operez de pietre la rinichi,asa ca am ales sa ma duc la clinica privata Polisano,unde medicul,lucra si in spitalul judetean si il cunosteam.Dupa ce mi-a facut setul de analize in clinica privata,cand a venit momentul sa ma operez,trebuit sa ma operez,in spitalul judetean si nu pentru ca clinica privata,nu putea sa faca operatia laparoscop,asa cum mi-a recomandat doctorul,ci din alte motive,pe care banuiesc,ca le intuieste toata lumea.De ce sa treaca medicul operatia in clinica privata,cand putea folosi acei bani in scop personal,din spitalul judetean.
  Costul operatiei 1300 de lei

  Răspunde
   
 • Simon
  Ianuarie 17, 2013 la ora 15:22

  vizavi de emisiunea de azi cu dnii de la Sibiu cu taxa auto
  cu permisiunea ta,
  Procedura e urmatoarea
  -se da in judecata Finantele si Mediul..dureaza procesul cu recurs cam 1an,1,5
  -se vine cu sentinta la executor
  -se obtine aprobare de executare de la Judecatorie cam 7 zile
  -se emite somatie de plata impotriva fiscului (pt ca intre Fisc si Mediu e un protocol)care e de 6 LUNI !!! asa e legea OG 22/2002
  -ca noroc in Baia Mare se plateste cam la 45 zile debitul si dobanzile
  -cheltuielile cu avocat si executor se achita dupa 6 luni
  -daca nu achita fiscul dupa 6 luni,se popreste contul la trezorerie si tot ai banii dupa 6 luni si 2 saptamani

  -ce priveste recuperatorii privati e abuz pt ca legea nu permite recuperarea datoriilor de srl-uri
  ci doar de executori judecatoresti si fiscali
  insa dupa cum stim case mari de avocatura se ocupa cu asa ceva si au pile sus puse,altfel ar fi de competenta DNA-lui

  http://www.catavencii.ro/Nu-dati-bani-pe-datorii-luati-bomboane-la-copii_0_99.html

  Răspunde
   
 • ostap bender
  Ianuarie 17, 2013 la ora 14:22

  tot in legatura cu doctorii,am un comentariu de facut dupa ce am vazut ca-i plangeti pt salariile mici.vreau sa va spun ca un doctor obscur dintr-un orasel de provincie care are un cabinet privat castiga minimum 2500 euro,asta fara „plic”.salariul de la spital min 500 e,10 pacienti la cabinet ori 10 euro consultatia ori 20 de zile,2000.aici trebuie avut in vedere si evaziunea fiscala.niciun doctor sau ma rog foarte putini dau chitanta pt serviciul prestat.si atunci de ce s-ar duce in cehia unde-i trimiteati dv,pt 2000 euro?

  Răspunde
   
 • mihaix
  Ianuarie 17, 2013 la ora 13:07

  Pt noii nostri guvernanti, in special cei din MAE: http://www.zf.ro/business-international/cum-hillary-clinton-a-transformat-ministerul-american-de-externe-intr-o-masina-de-promovare-a-businessului-american-10472133

  Luati aminte si incercati sa replicati modelul, pt ca acesta este viitorul si sansa noastra de a creste. Eventual luati si oameni de afaceri (din aia reali) cu voi care sa isi prezinte ofertele cand ajungeti in alte tari (in special Orientul Mijlociu, Asia, chiar si America de S)

  Răspunde
   
 • oli
  Ianuarie 17, 2013 la ora 11:00

  Chestia cu doctorii, Nicolaescu are dreptate, nu e vorba de 10 doctori, e vorba de 90 la suta din doctorii din policlinici, tu te duci la stat, ei te chiama la cabinetul lor particular. Si sa nu le mai plangem de mila ca toti iau spaga iar daca faci un sondak printre medici cel putin 80 la suta din ei isi dau copii tot la medicina si credema ca fac asta pentru ca le merge bine. Acelasi lucru si la avocati, judecatori, politisti, armata. E frumos sa stai la stat si sa nu te ia nimeni la intrebari, doar sa faci ce poti. Si aprop daca vor bani sa se duca in afara sau la privat. Mie la privat cine imi da bani si are grija de mine?????

  Răspunde
   
 • Jean
  Ianuarie 17, 2013 la ora 09:24

  Salut Moise. Ce target(ptr RTG) ai tu la aceasta emisiune?

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase