Evaziunea moare greu

de Moise Guran

Dacă spre planeta România s-ar fi îndreptat o cometă ucigaşă preşedintele ar fi făcut apel la articolul 53 din constituţie pentru a limita anarhia declanşată de românii ieşiţi pe străzi. În faţa unui final inevitabil oamenii în general îşi pierd raţiunea şi respectul pentru lege, fură, devastează, fac revolte. Românii, care sunt desigur şi ei oameni, dar sunt mai speciali în felul lor, fac evaziune fiscală, fac contrabandă cu banane, ananas şi usturoi , fumează LeMeu din Ucraina şi Monte Carlo din republica Moldova, aşa că reacţia statului în faţa unui alt tip de Armagheddon n-a întârziat să vină.

Marţi noaptea preşedintele l-a ameninţat pe şeful poliţiei de frontieră, miercuri poliţiştii s-au infiltrat sub acoperire într-o reţea de traficanţi româno-ucraineană iar joi dimineaţă deja trăgeau cu pistoalele după ei prin Maramureş. La aceeaşi oră, într-o fantastică corelare mascaţii arestau câteva cartuşe cu ţigări într-un angros mărunt din Bucureşti.

În alte colţuri ale ţării contrabandiştii scăpau în ultima clipă de braţul erect al legii – se spune că la Nădlac un importator de banane norvegiene a murit înecat cu un astfel de fruct pe care a încercat să îl înghită necurăţat, doar ca să-l ascundă de vameşi, în vreme ce la Albiţa, o mamaie cu dublă naţionalitate, moldo-românească a fost internată de urgenţă cu arsuri intestinale grave fiind suspectă de intoxicaţie cu usturoi chinezesc. Care va să zică, periculoasa bunicuţă trecea frecvent graniţa cu cantităţi mici de usturoi împachetate într-un prezervativ îngurgitat. Experţii spun că metoda a fost luată de la traficanţii columbieni de droguri şi ca în argoul moldo-român poartă denumirea little hot dog sau, în treducere, căţelul fierbinte.

Vă daţi seama că în faţa unei asemenea situaţii apelul la articolul 53 din Constituţie era inevitabil. Surse de la Cotroceni care au dorit să-şi păstreze anonimatul spun că într-un moment de nervozitate preşedintele a fost chiar pe punctul de a instaura legea marţială, dar a fost calmat imediat de pacifista Elena Udrea, care i-ar fi spus preşedintelui că, citez, dublarea sau triplarea pedepselor pentru furt din avutul obştesc poate afecta pe cine nu ne-am dori.

stiri verificate

Comentarii prin facebook

83 răspunsuri la Evaziunea moare greu

 • Rangă
  Iulie 14, 2010 la ora 18:19

  VINI
  (Fragment)

  Nu-i vina mea Dom’ Preşedinte, pot să jur,
  C-ai rupt un perineu, născându-te prin cur.
  Nici Soarelui din Scorpion că nu s-a străduit,
  N-am să-i imput, că-ţi puse viza de tâmpit.
  Nici cifrei scaun din trei linii, că n-a putut
  Sau vrut să-şi facă loc la cap, ci la şezut.
  Să cat un mare vinovat că n-ai discernământ
  E ca şi cum aş întreba : ce cauţi pe Pământ ?
  Nu-i vina sufletului floare călcat de cizmă,
  Că între tine şi popor e o cumplită schizmă.
  Eşti musca balegii de cal, ce-o savurează
  Oriunde s-ar dospi, cu trompa sa vitează.
  Pigmeii cerebrali ce-i cumpăraşi cu zoaie,
  Se zbat blestemic în potop de ape şi noroaie.
  Podoaba albă capilară a senectuţii te-nfioară,
  Ca stradivarius în mâna cui nu cântă la vioară
  Nu-i vina corului de robi să te suporte dirijor,
  Când n-ai cultură muzicală, fiind un impostor.
  –––––––––––––––––––-

  Răspunde
   
 • Scârbit
  Iulie 10, 2010 la ora 15:20

  VOICULESCU ARE DREPTATE
  Contrabanda şi economia subterană

  Automobilul de culoare închisă PC 453581 este depozitul de ţigări, posibil din contrabandă, parcat astăzi 10.07.2010 pe Str. Bârlogeni, lângă intersecţia cu Str. Lăstărişului din Sectorul 1, la 100 m de Piaţa 16 Februarie. Accesul direct prin Şoseaua Chitilei, Str. Bârlogeni fiind pe dreapta în sensul de mers spre Chitila.
  Vis-a-vis de automobilul depozit, la 30-40 m, între colţul blocului B2, Scara C ( din Str. Lăstărişului nr. 28 ) şi o vilă în reparaţie capitală, fostă a legionarilor, desface ţigările de contrabandă o tânără (cca 28 ani) de etnie rromă care are pe cap zeci de codiţe împletite cu fire din lână galbenă. Cartuşele de ţigări şi traista cu bani le ţine sub fusta largă, ergonomică, agăţate de un crdon. Are vad excelent, astfel că la fiecare oră se reaprovizionează de la automobilul de mai sus. Vinde cu 7,0 lei / pachet. « Lucrează » 12 ore / zi. Vinde cam de 8500 lei / zi, nestingherită, de 45 zile.
  Până acum 7 zile a avut ca depozit automobilul 8910 ST 41 fapt ce demonstrează că lucrează organizat.
  Are permanent ajutoare de veghe.
  Dacă vă implicaţi NU anunţaţi poliţia.
  Vă rog să ştergeti postarea.

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Iunie 18, 2010 la ora 18:17

  Oricum, Romania e o tara in care Curtea de Conturi ar trebui faca plangeri penale cat e ziua de lunga. Bine ca am umplut-o cu fosile conduse de nea Nicu Vacaroiu…care nu deranjeaza pe nimeni decat atunci cand o cere situatia. (nu ca m-as mandri cu hiperactivitatea fostului meu profesor Saguna…)

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Iunie 18, 2010 la ora 12:45

  Da, asa aud si eu de la taica-meu (care e de-ala super corect…fost ofiter venit in „haosul de la privat”). Ai fi surprins cata „consultanta” presteaza tot felul de firme ale primarilor/sotiilor/fratilor de primari catre firmele care au de primit bani de la primariile respective.

  Oricum, restantele de care vorbesc eu inteleg ca vin dintr-o celebra „Ordonanta 7” (OG 7/2006 pare-mi-se).

  Si ca sa devin pesimist total, imi aduc aminte ca arieratele erau evaluate la peste 1 miliard de euro (1,7 parca), or acum se platesc cam 350 de milioane. Frumos…

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 18, 2010 la ora 11:35

  Ovidiu, practica asta am mai intalnit-o. Sunt firme care au castigat proiecte mari, pe bune, au realizat lucrarile iar acum stau la mana unor primari care platesc preferential.. De aici rezulta si obligativitatea de a da o ciorba.. intelegi? Ca altfel oamenii nu isi mai vad banii si se duc la vale. Sau se duc la vale inainte sa isi vada banii, ia-o cum doresti. E un vid de legislatie, as spune. Dupa aderare, a aparut OUG 119/2007, o chestie foarte buna de altfel, dar care e oarecum ineficienta din 2 motive:
  – majoritatea autoritatilor contractante au prevazut in contractele de executie mentiunea ca plata se va efectua in functie de sumele alocate de la consiliile judetene. Din punctul meu de vedere e fix pix clauza, insa am avut si surpriza sa vad actiune respinsa pe motiv ca creditorul nu a facut dovada alocarii acestor sume… in fine, absurd, romanesc…
  – imposibilitatea de a valorifica un titlu executoriu mai devreme de 6 luni de la deschiderea dosarului executional.
  La adapostul asta, orice ales local face figuri de spaga. Au fost tzshpe antreprenori care au licitat cu maxim 10% profit si sunt nevoiti acum sa „ofere” 20% ca sa-si primeasca banii. E o jungla in care traieste cine poate.

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 18, 2010 la ora 10:36

  Moise, o sa-i execut silit, stai linistit. Partea nasoala e ca le popresc conturile abia dupa 6 luni.

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Iunie 17, 2010 la ora 22:16

  In fine, cum ziceti voi. Firma de care vorbesc eu (care e a unei rude), va primi oricum ceva, pentru ca are de primit o suma mare si din 2009, din partea unei primarii condusa de un influent primar PDL (care, mi s-a spus, a crescut spaga la 25%…inainte cerea doar 10% din valoarea fiecarei facturi). Dar e drept ca suma cea mai mare din restante vine din 2008.

  Imi doresc sa n-aveti dreptate.

  Răspunde
   
 • Moise Guran
  Iunie 17, 2010 la ora 21:38

  theo

  da, pai inca n-am reusit sa ma vad cu cineva important care stie mai bine.
  promisiunea era despre soarta euro
  deci inca ma mai documentez

  e foarte riscant sa mergi pe dolar. parerea mea

  Răspunde
   
 • Moise Guran
  Iunie 17, 2010 la ora 21:25

  ovidiu si codru
  sunt bani foarte directionati. o sa vedeti daca firmele astea ale voastre pupa ceva. mai vorbim

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 17, 2010 la ora 21:19

  Ovidiu, e foarte corect ceea ce spui, eu insumi reprezint in instanta o firma care a realizat un sistem de alimentare cu apa in 2007 si nu si-a primit toti banii, insa materialul de astazi cred ca facea referire la platile aferente contractelor din 2009, de unde a venit si concluzia ca au fost spagi de campanie. Eu unul asa am inteles, ca se platesc contractele din 2009. punct 🙂

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Iunie 17, 2010 la ora 20:18

  Precizare: banii restanti sunt inca din 2008(o parte, alta e din 2009), cam de prin toamna, cand PNL-ul a mirosit criza si-a zis ca daca tot da bani, sa-i dea pe pensii, sa nu-si plateasca statul datoriile.

  Răspunde
   
 • Ovidiu
  Iunie 17, 2010 la ora 20:13

  Moise, no offence, stii ca te-am laudat pentru elocventa explicatiei cu „investitia-spaga de partid”, dar generalizarea de azi cu „se dau bani ca se sa plateasca spagile de partid” nu este deloc ok.

  Cunosc personal o firma medie (cu cifra de afaceri de 10 milioane EUR) care are de primit de la stat peste 4 milioane de EUR (ceea ce ma face sa fiu sceptic cu privire la cuantumul de 300 milioane euro) pe servicii (instalatii de gaze, apa etc prin tot felul de comune si orase) castigate cat se poate de corect! (evident, in masura in care ceva poate fi 100% corect in afacerile cu statul). E o firma care se zbate sa traiasca de 6 luni de zile, creditele o omoara, licitatii nu prea mai castiga (fiindca firmele de partid au devenit mult mai nemiloase), ba chiar pierde de-alea la care iese pe locul 1…acum se pare ca-si va primi o parte din banii cu care va continua sa dea un salariu la 200 de oameni. Si tu vii si spui ca e „spaga de partid” – ceea ce nu e deloc fair.

  Răspunde
   
 • Vasile
  Iunie 17, 2010 la ora 15:50

  Moise, iti scria mai sus o tanti, referitor la salariul pe cartea de munca si cel din contract…
  Ce ar fi sa faceti voi, departamentul economic, o analiza referitoare la dublarea salariului minim pe economie coroborata cu reducerea corespunzatoare a contributiilor angajatorului si re-introducerea impozitarii progresive?
  Oare cum ar arata baza de impozitare? Oare ar mai exista diferente intre salariul real si cel pentru care se platesc impozite si taxe?
  Merci…

  Răspunde
   
 • theo
  Iunie 17, 2010 la ora 12:29

  @Moise
  Ne-ai promis o analiza pe euro mai serioasa.
  (nu pe curs) pe euro.

  Asteptam cu interes.

  Ma tot framant daca sa imi schimb euro via leu in usd.
  sunt eu prost sau mi se pare ca o sa apara marca in curand?

  Răspunde
   
 • theo
  Iunie 17, 2010 la ora 12:26

  @off topic
  in eter:

  este o corelatie de directa proportionalitate intre declaratia lui Mugur legata de necesitatea intrarii in limelight a finantistilor pentru a detrivializa polemica economica si prezenta foarte deasa a domnului Croitoru ca portavoce a guvernului de dreapta PeDe…List sic!

  sa-ti fie rusine domnule patriciu ca nu ti-ai platit taxele uite-i cum sufera 24 de luni. Din datoria ta plateam 200000 de mame. sictir total

  tot off topic:

  faza tare: la granita romano bulgara vamsu ma intreaba uitandu-se in portbagaj

  ceva arme aveti?
  ma uit contrariat la el ca si cum as avea fata de contrabandist / traficant…usor vexat recunosc!
  nu! desigur!? (ce ai inebunit?in gand)
  zic:
  da de ce intrebati
  raspunsul direct:
  pai la ei se cumpara mai usor ca la noi
  (i.e fara formalitati de procesare politieneasca)
  aha

  sincer ma bucur ca nu am votat marketingul de cacat vandut de pietarii pdl!
  croitorule du-te acasa tata si mai scrie o carte ca ne obosesti si cum zicea Mugur eu cred ca facea misto de tine
  Finantistii nu fac rating.

  Eu cred ca vorbea de tine!

  El face rating si te ia peste picior pe tine!

  Tu si ghetea sunteti doi bufoni hilari.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 16, 2010 la ora 21:52

  Cum bate dezastrul la usa ?……….Boc, Boc ………!!!

  Răspunde
   
 • kla_george
  Iunie 16, 2010 la ora 14:52

  pai daca sterge spamurile ramane fara mesaje pe blog =))))

  @ Moise,
  las asa ca-i bini 😀

  Răspunde
   
 • Doru
  Iunie 16, 2010 la ora 01:33

  @Moise

  1. Sterge spammurile ca cel de mai sus.
  2. Vezi ca nu merge linkul de la emisiunea de pe 15iunie

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 15, 2010 la ora 22:10

  nu toti politicienii sunt niste nenorociti.plus ca tu esti un mic portocaliu de turu doi..si acu te dai lovit.udrea a baut sampanie..io am preferat ceva amar..cateva heineken si am chef de juraminte..presteaza unu ca nu ai votat cu basescu in turu doi..!

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 15, 2010 la ora 17:58

  a picat motiunea… sa le oferim cu incredere grumazul pentru a ne putea calca.. suntem o natie de masochisti si ne meritam cu prisosinta fiecare nenorocit de politician pe care il avem.

  Răspunde
   
 • catalin
  Iunie 15, 2010 la ora 16:43

  apropo de evaziunea care moare greu ….

  http://www.ziaruldeiasi.ro/local/primaria-va-investi-in-fiecare-microbuz-galben-cite-17-000-de-euro~ni6ekt

  iar microbuzele le puteti vedea aici http://ratp-iasi.ro/forum/
  (este ala galben de pe prima pagina) Microbuzele sunt cumparate prin 2002-2003 si arata jalnic nu incap oamenii normali in el, ce sa mai zici de persoanele cu handicap …. dar daca cineva trebuie sa ia o spaga …

  Răspunde
   
 • cornelt
  Iunie 14, 2010 la ora 20:49

  mare atentie! vor incepe sa mareasca bugetele serviciilor …din nou. pentru a gasi miliardarii cu bani si proprietati afara vor justifica spionii „economici” ..una bucata blonda se pregateste pentru pentru astfel de actiuni in SUA….dar noi sa fim sanatosi….si saraci…e mai sigur…

  Răspunde
   
 • Moise Guran
  Iunie 14, 2010 la ora 20:01

  andrei> ai dreptate, trebuie aprofundat. pana atunci e un articol cu o singura sursa. iar asta pare a fi din cfr

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 14, 2010 la ora 18:45

  poate voi..io nu..

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 14, 2010 la ora 13:00

  Andrei, … ce sa zic?.. cate situatii similare nu or mai fi in Romania noastra.. Partea nasoala e ca ne-am cantonat toti in resemnare si aparenta neputinta..

  Răspunde
   
 • Andrei
  Iunie 14, 2010 la ora 08:19 Răspunde
   
 • odojak
  Iunie 8, 2010 la ora 22:54

  Are dreptate colegul Someone – ai umor. Ce-i cu tine, ești bolnav?..

  Dacă ești, nu care cumva să te duci la spitalul din Slatina. Vorbim cu domnuil Băsescu să-ți pună o vorbă la spitalul la care s-a operat el, adică la Viena.

  Răspunde
   
 • Mariana
  Iunie 8, 2010 la ora 18:43

  @Moise,
  Vezi ca te-a penetrat un portocaliu. Cum mama masii sa compari merele cu perele? Ti-am mai explicat, nu mai sunt bugetara de 10 ani dar as vrea sa am cei mai destepti bugetari. Nu ca Madam VOSS, Gheorghe si altii. Bine, ca baietii si-au dat demisia. Apropo, Moise, cat ti-a scris tie Mogulul Rau pe cartea de munca si cat pe contractul de colaborare?Sigur e secret militar. Dar de ce sa facem o comparatie asa incat sa sucim mintile romanilor ca bugetarii sunt mai grasi ca privatii? Si mai venea alt handicat sa demonstreze ca cele 5 mituri ale pensionarilor sunt false. Dar de ce naiba n-a venit Basescu cu facturile pentru casa Ioanei, asa cum a promis?

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iunie 8, 2010 la ora 18:23 Răspunde
   
 • Mariana
  Iunie 8, 2010 la ora 15:33

  De ce servicii juridice? Pai put ministerele de juristi. Unele sunt conduse de „mari avocati”. Gasiti voi exemple..eu ma abtin, ca nu e deontogic..

  Răspunde
   
  1. Tio
   Octombrie 25, 2015 la ora 18:45

   In primul rand, LA MULTI ANI! cu ociaza sarbatoririi zilei de nastere.Multa fericire alaturi cei dragi!Toata sustinerea din partea mea, a prietenilor mei si a familiei mele.Ne dorim restaurarea monarhiei.

   Răspunde
    
 • codru'penal
  Iunie 8, 2010 la ora 14:24

  si o fi pe bune ca a venit si o precizare cum ca ar fi vorba numai de ministere?

  Răspunde
   
 • codru'penal
  Iunie 8, 2010 la ora 11:42

  Da’ de asta stiati?
  Ordinul 1737/27.05.2010 MINISTERUL FINANTELOR PUBLICE:
  art. 1. Incepand cu data emiterii prezentului Ordin se sisteaza initierea oricaror proceduri de achizitii publice de servicii, produse sau lucrari, cu exceptia achizitiei publice de servicii juridice si a celor din Fondul European pentru Dezvoltare Regionala, pentru o perioada de maxim 30 de zile.
  Procedurile vor fi reluate dupa reanalizarea de catre conducerea ministerului a necesitatii si oportunitatii fiecarei achizitii publice.
  SEBASTIAN TEODOR GHEORGHE VLADESCU
  Duduie frate… 🙂

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase