Înregistrare România în Direct, 20 sept 2016: Care sunt valorile noastre naționale?

România în Direct se aude la Europa FM, zilnic, de luni până joi, de la ora 13.15.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la Înregistrare România în Direct, 20 sept 2016: Care sunt valorile noastre naționale?

 • contributor
  Septembrie 21, 2016 la ora 11:49

  Intervenanţii nu au căzut în această capcană. Intervenţiile auditorilor au fost sincere dar au demonstrat că în România valorile sunt definite prin contrariul lor. Altfel spus STIM CE NU AR TREBUI SA FIM SI NU CE AR TREBUI. E bine şi aşa, dar trebuie consacrat mult timp si multă introspecţie acestui exerciţiu important. Spontaneitatea nu este neapărat un bun învăţător.
  Oricum, emisunea a avut ceva de „neterminat”. Sunt de acord cu lansarea unor provocări detonatoare de eventuale reflecţii dar, dacă dl. Moise tot şi-a propus ca misiune educarea populatiei (corecţia la „eu personal” este semnificativă şi declarativă) ar fi trebuit poate să şi fi încercat un logos final prezentându-şi o proprie opinie, şi asta pentru a înlătura neânţelegerile stârnite de o întrebare ce părea simplă dar putea fi (şi a fost) interpretabilă.
  În filmele hollywoodiene, realizatorul acestor feluri de emisiuni, spectator decepţionat al decadenţei lumii ăsteia, ţine un discurs amar, dar clar şi concis.
  În filmul vietii adevarate, se dovedeşte că „valorile” românesti nu sunt decât un subiect între două publicităţi şi pe care-l uiţi imediat întorcându-te la cacofonia mitologiei deformate a unei Românii diferite.
  Concluzia : am văzut prea multe filme şi am ascultat prea multe emisiuni de radio. Din păcate, în detrimentul unei reflecţii personale profunde si sincere despre noi şi rostul nostru în această lume.
  (sfârsit)

  Răspunde
   
 • contributor
  Septembrie 21, 2016 la ora 11:33

  Idee aparent provocatoare, înălţătoare, chiar, dacă ar fi fost şi bine exploatată. Oricum, 30 de minute nu sunt suficiente nici pentru o şedinţă de psihanaliză, darămite pentru o emisiune (de dimineaţă ?) a unui post de radio pe care o asculti cu jumătate de ureche în traficul aglomerat.
  Conceptul emisiunii însăşi nu se preta acestui subiect. Sau nu se preta în felul în care a fost gerat subiectul de către jurnalist. Ideea, deşi părea, potenţial, purtătoare de dezbateri si intervenţii mii, nu a reuşit decât să pară (şi să apară ca) o caricatură a neputinţei capacităţii analitice şi sintetice a unui larg public, care ar jura în orice moment pe moaştele convingerilor naţionale.
  Pentru un dialog valabil trebuie plecat de la acceptarea bilaterală a unor definiţii comune a conceptelor ce vor fi dezbătute. „Valorile”, chiar definite arbitrar, sunt absolute. Valorile unui popor sunt, sau ar trebui, de fapt, să fie, componentă a valorile universale ale umanitătii ?. Sunt valorile unui popor diferite de valorile altuia ? Dacă da, cum ar fi trebuit definită (în prealabil) noţiunea de „valoare românească” ? Fără concept clar definit de la început (ceea ce reproşez acestei emisiuni) cădem în acea formă de patriotism populist ce-ar trebui să elogieze concretizarea unei ideologii auto-proclamate ca reprezentativă a calitătilor deosebite a propriului popor.
  (urmarea în comentariul urmator)

  Răspunde
   
 • Corina Dumitrescu
  Septembrie 21, 2016 la ora 07:21

  Buna ziua.

  Tema valorilor este f importanta si cred ca ar trebui cu totii sa ne gandim mai des la e! Asa ca mi s-a parut excelenta pentru emisiune.

  Personal, am fost obligata sa ma gandesc la ele, la indemnul unui profesionist care ma intrebase care sunt valorile familiei mele…

  Consider ca exista o masa mare romani care se ghideaza dupa valoarea „modestie”. Cumva inoculata din vremuri de demult… Ma abtin de la comentarii privitoare la cat de benefica este modestia in prezent.

  Multumesc pentru ceea ce faceti pentru educarea romanilor!

  Cu stima.
  Corina

  Răspunde
   
 • Radoi
  Septembrie 20, 2016 la ora 16:04

  Da, ar fi bine să rămână premier.

  Răspunde
   
 • Ioan saucinitanu
  Septembrie 20, 2016 la ora 14:00

  In sprijinul aceluiaşi simţ al apărării limbii române, hai să spunem „suntem”, „sunteţi” etc., nu „s’tem”, „s’teţi” etc… Poate zicerea e corectă, gramaticală, dar se aude fără grupul „un” din formulările cu pricina.
  Cu stimă şi mulţumesc.

  Răspunde
   
  1. Dan
   Septembrie 20, 2016 la ora 14:37

   nu mai intereseaza pe nimic limba unui popor corupt is fara valori.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase