BIZIDAY: JOI, 28 ianuarie 2016

 • Albalact a anunțat astăzi o înțelegere de preluare cu gigantul Lactalis. Francezii vor prelua liderul pieței lactatelor din România, o companie care numai anul trecut a avut o cifră de afaceri de peste 100 de milioane de euro. În această seară vă spunem povestea ascensiunii fulminante a unui brand românesc dar comentăm și misterele inevitabilei preluări de către un gigant internațional.
 • Petrolul s-a scumpit cu 30% într-o săptămână, mai exact în săptămâna în care președintele Iranului a colindat Europa, încheind acorduri de zeci de miliarde de euro. În mod normal o previzibilă inundație cu petrol iranian ar fi trebuit să ieftinească petrolul, dar creșterea prețului pare a fi salutul pe care Rusia și Arabia Saudită îl transmit americanilor în noile condiții.
 • Facebook a anunțat rezultate senzaționale căci acum cel puțin un sfert din populația planetei are cont pe rețeaua de socializare. Și dacă să îți faci cont este gratis, noi vă explicăm în această seară mecanismul prin care Facebook s-a transformat într-o uriașă piaţă de publicitate camuflată, o piață ce a produs organizatorului un profit de 1,6 miliarde de dolari în doar trei luni.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

6 răspunsuri la BIZIDAY: JOI, 28 ianuarie 2016

 • Florin
  Ianuarie 31, 2016 la ora 17:07

  Cu privire la produsele LaDorna produse in Polonia, n-ar fi noutate. Cu ceva ani in urma o firma mare(Bunge) a preluat Unirea Iasi, a inchis-o, apoi a adus sub marca ieseana Unisol(cu oarece renume) ulei produs prin Ungaria parca. Mai recent patronii elvetieni de la Poiana Brasov anuntau ca muta productia fabricii in Bulgaria si servim ciocolata Poiana facuta acolo. Sant si alte exemple. Deci nimic nou sub soare.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Ianuarie 31, 2016 la ora 11:37

  Faptul ca dupa ce presedintele Iranului a incheiat noi acorduri noi cu companiile petroliere din Europa a inceput sa creasca pretul titeiului e ceva foarte normal pe de o parte penttru ca Europa este unul din cei mai mari consumatori de petrol din lume si pentru ca aceste companii aveau tot interesul ca pretul titeiului sa fie jos pentru a semna acorduri in conditii cat mai avantajoase pentru ele au tinut pretul cat mai jos dar odata semnate aceste acorduri acest interes de a avea un pret cat mai mic la titei nu mai este asa de important. De intrarea oficiala Iranului pe piata exportatorilor de titei se stia de anul trecut din toamna si atunci pretul titeiului era de peste 50 de dolari barilul iar acum e in jur de 30 de dolari barilul deci exista suficient loc de crestere. Consumul global de titei are un minim iarnasi un maxim vara deci un motiv in plus ca pretul titeiului sa creasca.

  Răspunde
   
 • Dorel.
  Ianuarie 31, 2016 la ora 11:29

  Vizavi de vanzarea Albalact si actiunile Albalact, pretul este deja supraevaluat daca avem in vedere rezultatele finanaciare ale companiei din ultimii ani si valoarea activelor. Imi vine greu sa cred ca cei de Lactalis vor fi dispusi sa plateasca 60 milioane de Euro pe companie dar asa e pe bursa mai sun supraoptimisti care spera…

  Răspunde
   
  1. Gala Ct
   Martie 4, 2016 la ora 15:45

   Răspunde
    
 • iesean fara cap
  Ianuarie 31, 2016 la ora 08:52

  1. De ce nu raspund PENAL magistratii care au acordat 30 zile libertate pentru lucrari pseudo-stiitifice? Ca doar se vedea cu ochiul liber ca sunt niste mizerii, sa fie dati afara din magistratura si sa faca ei 30 zile pentru golaniile la care au inchis ochii cu buna stiinta! Judecatorii sunt o casta care se apara intre ei si isi dau doar mici avertismente, nu a fost favorizarea infractorului?
  2. Regia de apa grea si Oltchimul sunt alte 2 dovezi ca statul si-a batut joc de toate investitiile dinainte de 89.
  Au furat si distrus toata industria in mare parte profitabila, nu am fost capabili sa facem reactoarele 3 si 4 din cauza propriei hotii, sa concediem, nu?

  Răspunde
   
 • Andrei M.
  Ianuarie 29, 2016 la ora 12:44

  nu se spune ca s-au vandut milioane de modele, s-au vandut milioane de unitati. Model e Passat-ul, Golf-ul, Polo etc.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase