BIZIDAY: Joi, 18 decembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

2 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 18 decembrie 2014

 • radu
  Decembrie 19, 2014 la ora 22:58

  urăsc,urăsc,azi iar nu ai emisiune(19 dec)și iar n-am ce să văd la tvr ceva interesant(nici la multe altele),ba meciuri,ba muzici populare,etc.Nu s-ar putea un orar disciplinar și constant fără întreruperi pt. toate rahaturile?

  Răspunde
   
 • Cris
  Decembrie 19, 2014 la ora 18:00

  Am urmarit emsiunea de joi seara. Ar fi mai multe de spus:

  E impropriu sa spui ca a scazut somajul. In Romania multi nu se duc sa se inregistreze la somaj, deci nu contribuie la cifra oficiala, iar cei care ies din somaj sunt someri in continuare dar nu mai sunt inclusi in cifra.

  Este hazardat sa spui ca tinerii prefera sa stea cu chirie in detrimentul ratei la banca pentru un apartament. Acest comportament nu are la baza o preferinta ci o frica – frica zilei de maine. Locurile de munca, dupa ce ca sunt platite mizerabil si nu ai acces la credite, mai sunt si extrem de volatile.. asa ca un tanar nu se poate gandi la un credit pe termen lung.

  Chiria a fost si va fi o forma de sclavie. Nu stii pentru ce muncesti, nu se vede mare lucru de pe urma ta, nu poti sa aduci pe lume copii… ca stai in chirie. Si la americani se sta in chirie dar aceasta e 25% din venitul net nu 70% sau chiar mai mult cum e la noi, iar acolo exista un segment clar de dezvoltatori care inchiriaza in niste conditii foarte clar stabilite, care iti permit o siguranta ca si chirias.

  Nu in ultimul rand, in Romania mancarea si taxele ne ingroapa ca si costuri. Pe de o parte mancarea are TVA de 24% – o cota incredibila si inumana pentru o tara cu venituri mizerabile ca Roamania, pe de alta parte sistemul fiscal e sinucidere curata. Nu poti sa faci nicio afacere ca nu stii pe ce impozite sa te bazezi – pur si simplu statul ia pielea de pe tine. De ce? Pentru ca poate.

  Cresterea consumului din magazine este iarasi inselatoare. Practic, la unele categorii de produse preturile au stagnat dar s-a redus si calitatea – drastic. Practic nu mai esti sigur pe ce cumperi, daca face banul sau nu. La cele mai importante produse, precum carnea, pestele, etc. preturile au crescut dramatic. Practic o familie medie nu prea isi permite sa se apropie.

  Cred ca Romania nu ar trebui judecata strict in cifre de +-2%. Nu e relevant.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase