BIZIDAY: Joi, 4 septembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

25 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 4 septembrie 2014

 • Salvinorin A
  Septembrie 9, 2014 la ora 11:31

  Urmaresc cu interes acesta emisiune si apreciez informatiile furnizate. Doresc sa imi exprim parerea referitor la subiectul „legalizarea marijuanei”. Nu cred ca este corect sa investim bani europeni pentru a incuraja productia de alcool, adica un drog legal si sa incurajam populatia sa nu fie decord cu „legalizarea drogurilor”, subiect fiind marijuana. Inteleg ca aveti o parere nu tocmai buna despre aceasta planta, dar nu cred ca este corect ca aceasta substanta sa fie pusa in categoria drogurilor grele/periculoase, desi este folosita in medicina avand efecte benefice pentru diverse afectiuni. Referitor la incasari cel mai probabil nu este un lucru bun pentru economie, deoarece taxele incasate de pe urma vanzarii acestei substante nu ar acoperii pierderile din industria drogurilor legale traditionale, respectiv alcool si tutun.
  Dupa modul dumneavoastra de exprimare ma faceti sa cred ca vinul este o bautura inofensiva, care merita incurajata financiar iar marijuana un drog. Asa este din punct de vedere legislativ, doar ca in realitate ambele contin substante psihoactive, alcoolul fiind in opinia mea mai periculos din foarte multe puncte de vedere.

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 9, 2014 la ora 11:45

   Alcoolul este si va ramane pentru mult timp cel mai periculos si devastator drog si nu ar trebui promovata cumpararea lui, chiar daca ar fi pentru salvarea economoiei Moldovei.

   Răspunde
    
 • Bogdan
  Septembrie 6, 2014 la ora 14:15

  domnule Moise Guran felicitari …
  si acum … off Doamne!!! cum e posibil ca dintr-o tara exportatoare sa devenim o tara saraca la mila imprumuturilor si investitiilor externe…numai politicienii astia care trateaza Romania ca pe societatea lui tacsu si nici a aluia… ca nah si acolo trebuia sa faci ceva ca sa mai existe doar daca nu vroiai sa-i dai in cap si sa-l lasi sarac… cunostinte, ca multi altii, care au patit una alta, au aflat una alta, se stiu ei si exista… dar ca tot veni vorba de armata, stiti ca angajarile acolo se fac pe pile, avansarile idem, plosnitele astea care au ajuns pe la centrele de recrutare si examinare primesc parale sa intregeasca, inmulteasca sau mai stiu eu ce randurile de soldati, subofiteri ori ofiteri… trebuie sa fi al cuiva ca sa intri, iar un amarat pregatit cu probe date foarte bine sa fie acceptat dar fara loc (din prostia lui ce sa-i faci, doar a auzit ca in armata e loc sigur de munca ?!?!) sau ca la subofiteri sunt tot felul de coduri si smecherii ca sa iei testele??? asa ca … cine, cum si mai ales cand se va face ceva cu frica de Dumnezeu???
  Ma bucur si sper din tot sufletul ca nu veti politiza emisiunea in nici un fel…
  Cu apreciere si stima!

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 6, 2014 la ora 16:07

   Cand si cu ce pret am fost noi tara exportatoare?

   Răspunde
    
   1. Cosmin Moise
    Septembrie 8, 2014 la ora 12:16

    Si, mai ales, cui am exportat??!

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 8, 2014 la ora 15:34

     Intra in „pret” 🙂

     Răspunde
      
    2. Stelian
     Septembrie 8, 2014 la ora 15:37

     Piata care era si nu mai e.

     Răspunde
      
  2. Constantin
   Septembrie 8, 2014 la ora 20:49

   R Congo, Ghana, sau Namibia sunt state ale caror balante comerciale sunt excedentare. N-as zice totusi ca este o mare fericire viata pe-acolo, ori ca populatia traieste in huzur, desi dl. Nastase, spre exemplu, ar putea sti mai multe decat mine despre cresterea gainilor ouatoare si R Congo.

   Răspunde
    
 • Cezar
  Septembrie 5, 2014 la ora 16:15

  Asta cu Automecanica Moreni demonstreaza inalta coruptie din conducerea Romaniei. Le e frica ca daca Moise publiciza offsetul in industria de aparare romaneasca, ei nu puteau sa mai cumpere SH-uri vai de mama lor pe o caruta de bani, bani care trebuiesc sa se intoarca printr-un gros comision de acordare catre cei ce le-au atribuit, partidelor din care acestia fac parte si restul caracatitei care compun astazi sistemul birocratic romanesc. Cata frustrare se poate acumula intr-o asemenea marsavie…. Eu iti recomand, Moise, sa o lasi mai moale cu astfel de dezvaluiri si reportaje, nu de alta, dar sa nu te calce vreo masina cu geamuri negre! Astia ar fii instare de asa ceva daca le stai prea mult in coaste. Vazand reactia lui Nita si a lui Ponta referitoare la munitie, de ziceai ca o trimit alora direct, nu ca o dau armatei romane, am acum certitudinea ca ne meritam soarta si de asemenea sunt constient ca noi(a se intelege conducerea tarii) nu vom misca niciun deget in a ne apara de expansiunea si pericolul rusesc, nici macar daca si atunci cand rusii vor ajunge la gurile dunarii! 🙁 Daca vreodata se va ajunge la un conflict direct cu rusii, vom avea soarta Tibetului in fata cuceritorului chianez. Pacat!

  Răspunde
   
  1. ciornei costica
   Septembrie 5, 2014 la ora 22:14

   Tot ce se intampla si s-a intamplat in Romania este din cauza unor senatori si deputati depasiti si al unor guverne ipotente (au fost numiti ministri indivizi care nu au o viziune despre viitorul Romaniei care au dorit sa intre in istoria Romaniei crezand ca fac lucruri marete dar istoria ii v-a cataloga ca niste marionete manipulate , am vrea sa stim si noi de cine) care au construit legi distructive patrimoniului romanesc si deasemeni cu concursul celor cu drept de vot care au ales ce au ales si acum vedem dezastrul.Majoritate celor care va urmaresc programul, doresc sa vizioneze cu mult interes si in continuare BIZIDAY . Puteti invita in emisiune cate un ministru cu care sa comentati aceste aberatii de urgente si legi si taxe si poate asa vor pleca la locurile lor de munca mai stiutori si mai intelegatori si daca sunt cu adevarat romani si barbati poate isi vor da demisia

   Răspunde
    
 • VictorL
  Septembrie 5, 2014 la ora 10:42

  @Moise.Am scris mai demult despre ,,Evadare din Lagarul 14″.Baiatul ala ajunsese in USA iar acum Adelin Petrisor l-a gasit inapoi in Republica Korea…Adelin e mare.
  Cartea e lectura obligatorie pentru toata lumea.Asa aflam ce-i in Korea de Nord dar si in China care ne face TGV-uri si ,,ifoane”…
  Nu doar SAUR2 e pe plansete ci si ZIMBRU.Trebuiesc platite insa…Daca nu vor citi nepotii nostri despre unul Basescu care a cerut inzestrarea armatei cindva dar s-au opus politicienii si ziaristii cumparati de Moscova.Asta pe vremea cind Romania exista si era o tara maaare…Noi citim despre unul Antonescu care a cerut acelasi lucru cind Romania era si mai mare.Firmele alea care au facut curatenie un general le-a adus,pe persoana fizica;asa ca nu-i de mirare ca Nita nu stie nimic si tu nu poti intra acolo.
  ,,Sfoara”provoaca schizofrenie pe termen lung.Pe termen scurt ,,traiesti un timp de calitate” si rizi la muste.Vad ca deja au aparut distrusi care ne invata despre ,,beneficii si calitati”.
  Demult odata ti-am scris care e solutia pentru ca tinerii sa fie de Top.Doua,trei limbi de circulatie internationala si calificarea si policalificarea in scolile de meserii.Abea pe urma facultati pentru specializare pe domenii.Tinerii nu pot fi tinuti cu forta in tara dar pot fi platiti la fel ca afara daca produc la fel ca afara.Nimeni nu plateste diplome ci doar eficienta iar eficienta ti-o dau cunostintele.Fara cunostinte te chemi somer sau aproape,cu minim pe economie marit de Ponta.

  Răspunde
   
  1. Constantin
   Septembrie 6, 2014 la ora 09:32

   „Abia pe urma facultati pentru specializare pe domenii.” _ Romania are cel mai mic numar de absolventi de studii superioare la mia de locuitori cu varste cuprinse intre 15 si 64 de ani. Extrem de mic, mai putin de jumatate fata de media Uniunii Europene. Educatia reprezinta unul dintre pilonii pe care se construieste dezvoltarea („y compris”, crestrea economica), alaturi de politicile care sa stimuleze munca eficienta si deschiderea economica. Situatia prezenta a Romaniei (economica, politica, sociala in ansamblu, inclusiv in ceea ce priveste calitatea politicienilor) se explica in buna masura prin slaba instruire a populatiei din patria noastra. Asadar, dezvoltarea invatamantului profesional NU trebuie privita in nici un caz in contradictie cu invatamantul superior; in tara noastra este atat de mult nevoie de educatie, incat exista spatiu de lucru la toate nivelele. Din nefericire, desele si neinspiratele modificari ale legii invatamantului nu au tinut cont de nevoile reale din domeniul educatiei si nu avut efecte favorabile inlaturarii inapoierii in care se afla Romania fata de celelalte state europene.

   Răspunde
    
   1. VictorL
    Septembrie 8, 2014 la ora 15:01

    @Constantin.Numarul de absolventi de facultate e doar o statistica atita timp cit diplomele nu sunt insotite si de cunostinte.Am intilnit destui cu diplome de facultate care faceau munci necalificate;atit in tara cit si afara,atit romani cit si alte natii…
    In contrapondere am intilnit meseriasi care in tarile lor nu vazusera nimic asemanator dar care reuseau sa lucreze cu masini japoneze si sa si le regleze singuri.Nu aveau habar de calculatoare dar aveau habar de mecanica,hidraulica,electrotehnica,organe de masini si rezistenta materialelor.Ucrainenii si rusii erau printre cei mai buni.
    Managerii de acolo si-au pus multe intrebari si chiar dadeau mese la restaurant pentru a afla secretul.Secretul e ca cine a facut ,,din rahat bici si a si trosnit”foarte usor pricepe altceva…
    ,,Desenul tehnic si o limba straina nu te tradeaza oriunde ai fi”.Un director de fabrica destept a spus asta cind ne preda la profesionala.Multa dreptate a avut,dar acum avem si calculatoare…

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 8, 2014 la ora 16:03

     Desenul tehnic si matematica au fost singurele materii care mi-au placut si pe care le-am inteles. 🙂

     Răspunde
      
     1. VictorL
      Septembrie 8, 2014 la ora 20:05

      @Stelian.Matematica e ,,limba straina”de circulatie internationala dar zic si eu ca Teo Trandafir ca ,,la nimic nu mi-a folosit in viata ca stiam sa extrag radical”..Pe amindoi ne-a terorizat Gheba si Olivotto.
      In schimb citirea planului si vorba si cu alta lume m-au ajutat.

       
   2. Constantin
    Septembrie 8, 2014 la ora 20:29

    Va inteleg, dar ceea ce doream sa evidentiez este ca nivelul de instruire a romanilor in ansamblu este redus in raport cu cetatenii statelor occidentale. Absolventii de Bac sunt cu putin mai mult de jumatate dintre candidati. In acest context, sansele de dezvoltare a patriei noastre sunt cvasiinexistente.

    Răspunde
     
 • Regulamentul General de Urbanism
  Septembrie 5, 2014 la ora 09:46

  Taxa catre primari inseamna instigare la incalcarea Regulamentului General de Urbanism.
  in 1997 intra in vigoare Regulamentul General de Urbanism care interzice construirea retelelor edilitare AERIENE. Toate tarile civilizate construiesc retelele ingropate. Deci o decizie foarte buna. Aceasta lege nu a respectat-o nimeni pentru ca extinderea retelelor s-a facut pe banii beneficiarilor. Ei au corupt administratiile cand acestea au aprobat planurile de urbanism si au mai corupt avizatorii de la distribuitorii de electricitate pentru a nu li se impune retea ingropata pentru ca e mult mai scumpa. Deci taxa pe stalp ar fi stimulat ingroparea retelelor de catre proprietari ceea ce e un lucru bun pentru ca astfel s-ar fi respectat legea, regulamentul de urbanism. Dar daca le spui primarilor ca vor castiga bani din retelele aeriene, acestia vor fi interesati sa aprobe, prin planuri de urbanism, construirea retelelor cu incalcarea legilor(aerian). De ce sa mai construiasca retele ingropate daca ele nu aduc venituri la buget? Este o mare mizerie sa le dai primarilor bani din taxa de stalp. Ei se vor afla intr-un confict de interese cresterea veniturilor din taxa pe stalp vs respectarea regulamentului de urbanism. Nu e neconstitutionala o lege care incurajeaza incalcarea alteia?

  Răspunde
   
  1. TiberiuC
   Septembrie 5, 2014 la ora 10:31

   te asigur ca legea nu a fost ressectata nici pana acuma. In toate cartierele rezidentiale din Timisoara (dau exemplu de unde locuiesc eu) s-a tras cablu aerian pentru curent. Aici pot sa te contrazic un pic, da interesul primariei ar fi sa incaseze aceasta taxa, dar, nu primaria plateste aceasta taxa ci in cazul asta privatul (in cazul din Timisoara compania Enel, ea detine toti stalpii de electricitate). Si da, beneficiarii (clientii persoane fizice) platesc costul realizarii a anumitor retele(nu de fiecare data) dar dupa ce se realizeaza reteaua, ea intra in proprietatea Enel. Stiu asta din experienta proprie. Acuma intrebarea va fi, va plati Enel (sau cine va veni in locul lor, am inteles de la Moise ca Enel vrea sa se retraga din Romania) taxa de stalp fara sa majoreze pretul sau nu? Va realiza Enel investitii pentru ingroparea tuturor cablurilor in subteran? Eu zic ca suntem in Romania, si8 va fi cat mai simplu: crestem tarifele pentru prosti si gata… din pacate.

   Răspunde
    
 • Paul
  Septembrie 5, 2014 la ora 08:21

  Realitatea, arata ca in Romania daca scazi impozitul pe venit (la 0) si lasi infrastructura sa se dezvolte de la sine, atunci salariile cresc. Si cresc binisor de tot.

  Comparati cum au evoluat salariile programatorilor din 2000 pana azi fata de salariul mediul!

  A fost suficienta o idee curajoasa (multumita d. Pampuccian) si o infrastructura de comunicatii care s-a dezvoltat in timp (care din fericire au realizat-o privatii) si lucrurile au inceput sa mearga.

  Si cred ca au inceput sa mearga tocmai pentru ca nu si-au bagat coada politicienii cu ideiile lor „bune”.

  De ce nu s-ar putea replica o idee care a functionat si in domeniul industriei? Pana la urma este singurul domeniu care se pare ca aduce crestere indiferent de ce prostii se fac la Bucuresti (suna cam ca industria de IT de dinainte de 2000).

  Răspunde
   
 • dorin
  Septembrie 5, 2014 la ora 01:39

  asta antimarijoana a fost cumva comanda?
  stii cat timp este detectabila marijoana in sunge, dupa consum? era suficient sa fi fumat in ultima luna ca sa le iasa la test. e cumva trasa de par statistica aia daca nu mentioneaza date mai clare. si in general, informeaza-te despre faptul ca soferii fumati sunt mai prudenti, merg mai incet. iar reflexele nu sunt influentate ca la consumul de alcool.

  cred ca merita sa depasesti principiile tale religioase cand vine vorba de anumite subiecte. succes!

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 5, 2014 la ora 11:00

   Cu toate ca inteleg ce vreti sa spuneti in prima parte a mesajului, ceva de genul 10% dintre cei implicati in accidente erau bronzati, totusi spre sfarsit mai aveati putin si sustineati ca nici nu putem sa conducem in siguranata fara sa consumam acest drog. Nu inteleg de ce sustineti asa ceva. Ati vrea sa se legalizeze si in Romania?

   Răspunde
    
   1. Constantin
    Septembrie 6, 2014 la ora 09:52

    „Ati vrea sa se legalizeze si in Romania?” _ Nu eu sunt intrebat, dar o dezbatere publica a subiectului consider a fi utila. Mai ales ca la Vaslui cei care care-si omoara mamele ori isi violeaza surorile sunt consumatori de „genocid”, nu de „iarba”. De ce nu am interzice alcoolul in Romania?! Pai, in primul rand pentru ca experimentul a fost facut in istoria omenirii si s-a dovedit a fi o prostie, probabil la fel cu interzicerea drogurilor usoare precum marijuana. Liberalizarea consumului de droguri usoare in diverse zone pe glob (in unele nu a fost interzis niciodata) demosntreaza acest lucru. Masura restrictiva nu a evaluat corect raportul cost/beneficiu din punct de vedere social. La nivel mondial, sumele alocate combaterii traficului de droguri sunt imense, ilustrand ineficienta modului in care societatea se raporteaza actualmente la substantele halucinogene, psihotrope etc. atat prin raportare la consumul de alcool, cat si la situatia in care unele dintre ele nu ar fi interzise.

    Răspunde
     
    1. Bogdan
     Septembrie 6, 2014 la ora 14:26

     Stiti cum a reusit Burebista sa faca o Dacie mare, mult mai mare decat Romania de azi ori de odinioara… ?
     A interzis vinul…
     Poate fi doar o poveste, dar sa nu uitam Deceneu sfatuitorul lui nu era unu de genu ministru in guv. Poanta… Nu caut sa va invat istorie, care cum o fi ea dictata ori reala…ci ideea in sine e de urmat si dezbatut.

     Răspunde
      
 • Stelian
  Septembrie 4, 2014 la ora 23:32

  Da…pe blog de ce nu ne mai inviti? 🙂

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase