BIZIDAY: luni, 16 decembrie 2013

Emisiunea poate fi urmărită și aici: http://www.seenow.ro

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

20 răspunsuri la BIZIDAY: luni, 16 decembrie 2013

 • Constantin
  Decembrie 26, 2013 la ora 13:52

  Din nefericire, pentru ca modul de reorganizare utilizat in cazul Oltchim a fost de mult timp generalizat de specialistii in domeniul economiei noastre, precum dl. Blanculescu, s-a procedat in acest fel la ascunderea jafului de proportii fabuloase din averea publica. Adica, inclusiv a mea. Iar aceasta este dupa parerea d-lui Blanculescu „calea cea dreapta” (de vreme ce criticile mele sunt nedrepte). Este interesant faptul ca „Procedeul” a fost propus la un moment dat Germaniei pentru a fi aplicat in cazul Greciei. Desigur, economistii onesti din Europa s-au amuzat recunoscand trasaturile caracteristice ale modului de lucru utilizat de politicienii romani, dibaci in ascunderea fraudelor in „masa generoasa” a bugetului de stat. Si unii dintre ei s-au mirat ca asa ceva este posibil intr-un stat mebru UE, iar altii ne-au compatimit. Urmeaza implementarea unui nou model de crestere economica, dupa cum ne anunta acelasi neobosit Ionel Blanculescu in dorinta de a-si justifica functiile si beneficiile de care se bucura in sanul puterii. Ma simt dator cu un avertisment: Romani, ni se pregateste ceva! Nu reducerea TVA si impulsionarea cresterii economice, ori scaderea CAS cum poate v-ati astepta. Dimpotriva, USL are nevoie de bani pentru alegerile care se apropie. Dl. Blanculescu da o mana de ajutor Puterii. In consecinta, ni se mai ia tuturor inca putin din puterea de cumparare si din nivelul de trai. Acesta este noul/vechiul model de organizare economica propus de dl. Blanculescu. Va multumesc domnule Blanculescu. Va doresc sa aveti sarbatori la fel de fericite ca si ale mele!

  Răspunde
   
 • Dorel
  Decembrie 20, 2013 la ora 21:54

  Interesanta emisunea ca intotdeauna de altfel si nu pot sa nu apreciez talentul pedagogic al lui Moise dar ce pacat ca prea putini sunt interesati de ceea ce se intampla in Romania si spun asta dupa ce am vazut ce putini oameni au manifestat Sambata si Duminica im potriva acestor noi legi si impotriva exploatarii gazelor de sist prin fracturare hidraulica si explotarii de la Rosia Montana prin cianurare.
  Se pare ca am devenit o natiune de legume care suntem prea preocupati de interesul personal pentru a realiza ca acest interes personal nu il puteam realiza decat in contextul interesului general pentru o tara mai bine guvernata si mai spre binele cetateanului.
  In ceea ce priveste privatizarea Oltchim nu m-as mira deloc sa fei o maer teapa si ca peste ani sa vedem ca si aici cumparatorul a platit un pret de nimic si o multime de facilitati fiscale si a sfarsit prin a lichida ce se mai poate lichida din acest combinat si a facut un profit imens iar la sfarsit disparand cateva mii de locuri de munca cum s-a intamplat si cu cea mai mare parte din privatizarile din industria metalurgica si asta tot pe vremea PSD-ului.
  Moise erau rau cu comunistii dar cu astia e si mai rau.

  Răspunde
   
 • anca
  Decembrie 20, 2013 la ora 05:43

  Toti ANALFABETII din PARLAMENT au inteles foarte bine ce au votat, ca au stiut sa-si apere pielea.Daca ponta rezista, asta-i GRAV.
  Astia-POLITISTII- sunt persoanele care alaturi de jandarmi considera ca fac ORDINE in PUNGESTI?!
  Cum sa faca STATUL lucruri normale,civilizate cu Jefuitorii din GUVERN?Ei vor un CUMPARATOR pe placul lor pentru OLTCHIM,in ce sens -no offence-sa faca 50/50 cu cumparatorul,nu de alta dar tot ce-au „vandut”la manierea asta au vandut.Este grav ce se intampla cu conducerea tarii noastre.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 18, 2013 la ora 22:51

  Reorganizarea Oltchim nu este o excepţie, ci a devenit mai degrabă o regulă pentru modul în care acţionează autorităţile în raport cu „găurile negre” din economie. Cu puţină imaginaţie vă puteţi închipui un dialog de felul acesta pe la AGA : „ Domnule director, nu va mai puteţi acorda prime de zeci de mii de euro înainte de a plăti datoriile pentru energie”. „Păi, dacă-mi dau mie, vă dau şi vouă, ăştia puşi de guvern, mă! Ce nu vă convine?!”. „În primăvară aţi luat 10.000E ca să plecaţi în Dubai cu Maricica, că era sezon de reduceri. În vară aţi plecat fără să ştie soţia în Maui, tot cu Maricica, cu prima aia de 20.000E. Iar anul trecut din primele pe care le-aţi luat aţi construit vila fratelui dumenavoastră şi v-aţi început casa de vacanţă de la Cornu. Dacă ar fi plătit gazele apa şi curentul, compania pe care o conduceţi ar fi intrat de mult în insolvenţă. Nu mai putem continua aşa pentru că aţi atras atenţia FMI şi a presei. Trebuie s-o privatizăm”. „Păi vorbeşte cu şeful tău de partid şi faceţi o comisie de reorganizare mai întâi, care s-o facă profitabilă. Da’ vezi să facă parte şi Maricica din comisie. După aia, organizaţi o licitaţie; am să vă spun eu cine trebuie să câştige.” „Şi cum s-o facem profitabilă domnule director cu toate datoriile pe care le-aţi făcut?” . „Simplu, spuneţi că a fost management neperformant şi conjunctura astrală a fost nefavorabilă, apoi anulaţi toate datoriile. Treceţi-le la Buget, ca să le plătească fraierii. Şi vorbeşte cu ăla de la Corpul de Control al Guvernului să nu-i vină prin cap cumva să ne deranjeze pe mine sau pe Maricica.”

  Răspunde
   
 • Boieru Joan-Ungaria
  Decembrie 18, 2013 la ora 20:39

  Aveţi o emisiune cu teme de mare importaţă.Răzbate cu putere dragostea de ţară,de ceea ce se intâmplă rău în soarta celor mai mulţi dintre cetăţenii ei.Aş avea un comentariu legat de extracţia de gaze ale Israelului din Mediterana : De ce nu au dat zăcămintele de gaze altora pentru exploatare-de ex.Shevron-ci se încăpăţânează să o facă ei,firma americană ce lucrează în interesul lor fiind probabil de scut(cine ar ataca o firma americana).Chiar nu învătăm nimic?????
  În al doilea rând:legat de privatizarea Oltchim,cum de a fost de acord la acea vreme statul român de a permite Petromului să se debaraseze de Arpechimul(cică nu e profitabil)NU TREBUIA SA FIE ACEST LUCRU MOTIVUL PRIN CARE STATUL ROMÂN SĂ SPUNĂ CA : BINE,ATUNCI VĂ PRELUĂM ÎNAPOI ŞI ŢIŢEIUL ŞI GAZUL DIN SUBSOLUL PATRIEI.CINE A FOST DE ACORD CU RUPEREA ARPECHIM DE PETROM SI PRIN ACEASTA DISTRUGEREA OLTCHIMULUI A COMIS T R Ă D A R E DE ŢARĂ.

  Răspunde
   
  1. care va
   Decembrie 19, 2013 la ora 06:08

   Israelul nu prea are incredere in americani, asta asa in general. Iar primul importator de gaze naturale israelian este Jordania. Este drept, si eu m-am mirat de ce, dar probabil ca fiind mai ieftin poate fi interpretat ca un pas spre pace cu cei din jur. Americanii n-ar fi facut asta. Plus, de la americani ar fi trebuit sa-l cumpere (cum cumpara Romania de la Chevron… propriul gaz), asa probabil ca au sa inceapa sa-si dezvolte o industrie chimica. Interesant de stiut cu cine? Cu nemtii, cu chinezii sau cu rusii?

   Răspunde
    
  2. Constantin
   Decembrie 19, 2013 la ora 07:20

   Daca le-ar fi preluat Chevron, ar fi însemnat ca americanii sa-şi cumpere singuri gazele din Israel. Pe lângă ajutorul anual de peste trei miliarde de USD oferit in mod direct şi încă un sfert de miliard de dolari pentru programe militare, pe lângă alocările punctuale atât in economie, cat şi cu caracter militar, Israelul beneficiază şi de schimburi comerciale avantajoase cu SUA, dupa cum spun chiar autori de origine israeliana (John Mearsheimer – „Lobby-ul israelian şi politica externa a SUA”). Pentru a evita un eventual scandal in Congres, le cumpără prin intermediari, sau stimulează producţia de gaze „neconvenţionale” de acasă, adică zăcămintele înmagazinate in şisturi.

   Răspunde
    
 • DRA
  Decembrie 17, 2013 la ora 22:05

  DRAGA COSMIN ..REVIN!! deasemenea trebuie sa mentionez ca sunt foarte beat in momentul asta, imperialismul multinationalei PE CARE O SERVESC ma adus la alcool fara numar asa ca, CEEA ce am debitat un pic mai devreme poate fi aberatie sau REVELATIE !Adevarata intrebare pe care trebuie sa ne-o punem este DACA SI CATE bastoane pe spinare am putea indura pentru o ROMANIE mai buna pentru copii nostri……ORICUM PENTRU NOI ESTE PREA TARZIU!!!

  Răspunde
   
 • Ana Maria
  Decembrie 17, 2013 la ora 21:29

  @Andrei Cherecheş – Dumneavoastra utilizati gresit verbul „a avea” (a-ţi utilizat în mod eronat pluralul)

  Răspunde
   
  1. steffs
   Decembrie 18, 2013 la ora 02:35

   Se scrie „ati utilizat” si nu „a-ti utilizat”…

   Răspunde
    
  2. Andrei Cherecheş
   Decembrie 18, 2013 la ora 10:53

   1. Aveţi dreptate, îmi asum greşeala (din cauza vitezei), însă eu nu apar pe sticlă în casele oamenilor;
   2. Păcat ca nu v-aţi exprimat un punct de vedere şi cu privire la chestiunea „salcii” versus „sălcii”.

   Răspunde
    
 • DRA
  Decembrie 17, 2013 la ora 21:17

  COSMIn.Ar trebui sa ne facem monarhie constitutionala.PENTRU 1 luna regele Mihai pentru continuitate si legitimitate.apoi princesa Margareta.urmata in cateva luni cu dictatura regala urmata de dizolvarea parlamentului si confiscarea marilor averi ilicite. CAM ASTA AR TREBUI SA NE FACEM!!!

  Răspunde
   
 • care va
  Decembrie 17, 2013 la ora 21:17

  Interesanta chestia cu salciile pe marginea drumului – mai costisitoare munca, terenul aferent si utilitate = lemn de foc (?). Deci v-au vindut nordicii (tot straini se cheama) ciorosvirle. In Canada, dealungul drumului, unde exista teren agricol, se lasa o fisie de cereale nesecerate cam de 5 ft latime. Protejeaza destul de bine drumul (parazapada), nu cred ca vre-un fermier cere vreo plata pentru asta.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Decembrie 17, 2013 la ora 20:28

  Combinatul Oltchim parcurge traiectoria pe care am anticipat-o si pe care am descris-o in repetate randuri atunci cand dintr-un motiv sau altul a fost adus in discutie numele d-lui Blanculescu. Domnia sa conduce „grupul de 5-7 superspecialisti” (este termenul utilizat de dl. Blanculescu intr-un interviu aparut in publicatia „Bursa”) care se ocupa de reorganizarea si privatizarea combinatului. Tot ce pot sa spun este ca sunt mai sarac si ca nivelul meu de trai si al familiei mele scade. Inca o teapa trasa economiei nationale, la fel ca CFER Marfa, Rosia Montana si care vor mai fi fiind.

  Răspunde
   
  1. Blanculescu
   Decembrie 17, 2013 la ora 22:05

   Domnule Constantin, sunteti nedrept!
   Dupa sedinta de lucru de la Consiliul Judetean Valcea din primavara, la care au participat mai multe zeci de salariati Oltchim si Arpechim, am spus ca pot salva combinatul printr-un set de masuri de restructurare, alaturi de 5-7 specialisti, cu conditia ca administratorul judiciar sa vrea, sa fie de acord. Nu a vrut si nu a fost de acord. Nu aveam cum sa intervin altfel in procedura de insolventa. V-am prezentat o lista intreaga de combinate si mari companii din Romania restructurate de mine cu succes, tocmai pentru a va demonstra ca nu vorbesc fara acoperire, fata de altii care nu stiu decat sa dea din gura si sa piarda timpul pentru Oltchim. Insa acest lucru nu m-a impiedicat sa intreprind o serie intreaga de actiuni pe banii si timpul meu pentru salvarea Oltchim, cu giganti din industria petrochimica internationala. Si ca sa va dau un exemplu foarte recent, in seara trecuta am participat intre 20.00 si 23.00 la o sedinta de lucru cu reprezentantii Socar Azerbaijan, veniti numai pentru cateva ore in tara noastra, dupa eforturi de neimaginat din partea Primului Ministru si a echipei lui si dupa peste jumatate de an, pledand pentru combinatul in care va desfasurati activitatea, ca o ultima sansa de salvare. Si pentru aceasta am plecat de la masa unde sarbatoream 32 de ani de casnicie, spre deziluzia sotiei si a invitatilor, ratand aceasta sarbatoare, pentru Oltchim, neavand absolut nicio obligatie in acest sens. Sunteti nedrept!
   Blanculescu

   Răspunde
    
 • Constantin
  Decembrie 17, 2013 la ora 20:27

  Explicatia cu privire la dezincriminarea coruptiei pentru anumite categorii de cetateni a fost o dovada ca emisiunea Biziday se adreseaza tot mai mult unor telespectatori care inteleg ceva mai greu. Desigur, nu este rau, atat timp cat rezultatele sondajelor reflecta sustinerea constanta pe care concetatenii mei o ofera actualilor guvernanti, la un an si opt luni de cand sunt la putere. Pe de alta parte, tin sa spun ca si pe site-ul Contributors mai multe persoane dotate cu bunavointa si spirit de sacrificiu au daruit din timpul si priceperea lor pentru a explica intr-un mod elementar, similar celui abordat de dl. Moise, mecanismul ticalosiei pusa la cale de Parlament.

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Decembrie 17, 2013 la ora 16:49

  Prefer sa se rupa USL-ul, sa pice guvernul, asa se mai taie din elanul legislativ antinational al parlamentarilor! Ar avea alte preocupari! Ne descurcam noi cumva, economic vorbind, oricum nu se face nimic decat se strica si ce merge! Si atunci o sa-i rupa Base de nu se mai aduna pana la alegeri!

  Răspunde
   
 • patrocle
  Decembrie 17, 2013 la ora 14:19

  mda toaa pleava tot gunoiul e la suprafata demnitari de 2 bani timp de 24 de ani

  Răspunde
   
 • Cosmin Moise
  Decembrie 17, 2013 la ora 14:16

  AstiA nu se lasa! Ce ne facem? Asta-i intrebarea!

  Răspunde
   
 • Andrei Cherecheş
  Decembrie 17, 2013 la ora 12:54

  Bună ziua,
  În primul rând doresc să vă felicit pentru calitatea emisiunilor dumneavoastră, pe care le urmăresc de câte ori am ocazia cu multă plăcere. În al doilea rând doresc să vă atrag atenţia că în emisiunea de ieri, 16.12.2013, pe întreaga durată a reportajului cu privire la plantarea de salcie energetică în judeţul Arad a-ţi utilizat în mod eronat pluralul cuvântului salcie ca fiind „salcii”, in timp ce varianta corecta ar fi fost „sălcii”, cel puţin aşa cred eu. Dacă greşesc, îmi cer iertare. În rest emisiunea este excelentă, vă doresc multă sănătate şi sarbatori fericite !

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase