Septembrie, luni, la 22.30

 

biziday

de Moise Guran

E toamnă şi a venit timpul să răspund mai multor întrebări pe care probabil le-au stârnit ultimele modificări anunţate în grilele de programe. Apropo de septembrie, luni, să ştiţi că pentru echipa Biziday, toamna a venit pe la jumătatea lui iulie şi de atunci lucrăm intens la această primă zi lucrătoare calendaristic din septembrie.

Aşa cum aţi aflat deja, emisiunea pe care o ştiaţi sub numele Ora de Business se mută şi va fi difuzată pe TVR1 de la ora 22.30 sub numele Biziday. Ştiu că unii dintre voi veţi fi nemulţumiţi de schimbarea orei de difuzare, dar mai ştiu că mulţi nu ajung decât ocazional acasă la ora 19. Facem aşadar acest pas pentru a oferi o emisiune mai accesibilă celor mai ocupaţi dintre români.

saptamana biziday

Emisiunea se va difuza luni, marţi şi miercuri, pentru că joia la ora 19 vom face un talkshow cu invitaţi. Deja din luna august v-am obişnuit cu ediţii speciale cu invitaţi, joia. Se va numi Ora de Business, un brand pe care TVR a dorit să îl păstreze. De altfel, din octombrie, la ora 19 se vor difuza zilnic talkshouri la TVR1. Joia e ziua noastră şi dacă aţi văzut măcar o ediţie cu invitat până acum ştiţi că nu obişnuiesc să aduc discuţologi profesionişti, ci oameni importanţi, specialişti, sau politicieni ale căror opinii chiar contează. O să spuneţi – dar de ce ne mai trebuia încă un talkshow, n-avem destule în România? Ba avem, dar al nostru e mai civilizat. Nu invit oameni ca să mă aud eu vorbind, ca să-i desfiinţez sau ca să-i spăl de păcate. Nu ţipăm la nimeni şi cred că v-am demonstrat deja că pot adresa cele mai dure întrebări, zâmbind. Asta înseamnă, în opinia mea, dialog şi dacă îl găsiţi în alte talkshouri nu mă supăr. Mă bucur.

Vinerea nu avem emisiune în direct, dar asta nu înseamnă că nu avem emisiune. Începând de vineri, 6 septembrie, TVR începe difuzarea unei campanii de fillere realizate de echipa Biziday în fabricile şi uzinele ţării. Se numeşte “Clubul celor care muncesc în Româniaşi constă în filmuleţe de trei minute, prin care ne-am clubulpropus să îi convingem pe români să îşi preţuiască munca, să îşi respecte produsele, să se bazeze unii pe ceilalţi, pentru că doar aşa România mai are o şansă. Programul de difuzare al acestor fillere este de la orele 14.50, 18.50 şi 21.50. Sper să le găsiţi interesante, educative şi chiar amuzante. Campania este susţinută de câteva companii puternice din România – Petrom, Dacia, Carpatcement, Banca Transilvania, Borsec şi altele pe care le veţi cunoaşte treptat. Începem aşadar să le difuzăm de vinerea viitoare dar până în octombrie “Clubul celor care muncesc în România” va deveni un program zilnic la TVR1.

Le veţi găsi şi aici pe biziday.ro, la fel cum veţi găsi şi înregistrările emisiunilor Biziday şi Ora de Business, la o calitate care sper să nu mai dea naştere niciunui reproş. Începând din 2 septembrie, cu ajutorul celor de la www.seenow.ro, veţi putea urmări producţiile noastre pe internet şi de pe tablete, telefoane, iOS sau Android. De acum, dacă nu merge ceva mie îmi scoateţi ochii.

EUROPA FM intră şi ea în “Clubul celor care muncesc în România” cu pastila zilnică Biziday, care se difuzează deja la ora 8.30 dimineaţa şi la 18.30 seara. Pentru cine nu ştie, 8.30 reprezintă ora la care sunt deschise cele mai multe radiouri din România.

avocatul diavoluluiRomânia în Direct a primit mai mult spaţiu de difuzare şi de la 13.15 mă puteţi suna în direct, pentru ca vinerea, de la aceeaşi oră să facem împreună cu amicul Vlad Petreanu un proces cu public aşa cum nu s-a mai încercat niciodată până acum în România – Avocatul Diavolului. Prima ediţie s-a difuzat deja vinerea asta şi a fost o experienţă deosebită pentru mine, căci a trebuit să îl apăr pe Nicolae Ceauşescu.

Am scris o grămadă. Dacă aţi avut răbdare să citiţi până aici înseamnă că am reuşit să vă stârnesc. Cel puţin aşa sper. Celor care adorm mai devreme şi sunt supăraţi pe faptul că emisiunea Biziday se va difuza de la 22.30, le transmit o rugăminte… încercaţi să adormiţi cu televizorul aprins pe TVR1.

Dacă reuşiţi, păcatul meu să fie!

stiri verificate
This entry was posted in Diverse. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

97 răspunsuri la Septembrie, luni, la 22.30

 • Armand
  Septembrie 5, 2013 la ora 09:54

  Cand am vazut ca emisiunea `Ora de busines` a fost mutata dupa ora 22:00 m-am gandit M. Guran a inceput sa deranjaze. Sincer sper sa nu fie acesta motivul schimbarii orei de emisie, desi cu Neocomunistii care sunt la putere in Romania de azi poti sa te astepti chiar la orice. Desi au o super majoritate in Parlament din pacate nu fac NIMIC, absolut NIMIC. Nema investitii, locrurile de munca apar doar in statistica lor nu si in viata reala; taxele cresc si se rasfrang asupra noastra chiar daca aparent marilile taxelor nu sunt indreptate catre noi.Este dezamagitor. Vrem LOCURI DE MUNCA.

  Răspunde
   
 • Simona
  Septembrie 4, 2013 la ora 22:29

  Va urmaresc cu interes de cand aveati emisiunea pe TVR2. Este singura emisiune la care ma uit. Pacat ca noua ora de difuzare, si pierderea zilei de vineri, nu au avut macar avantajul de a mari timpul de emisie. Mie mi se pare cam tarzie ora de difuzare. Oricum daca ratez emisiunea in direct va urmaresc cu siguranta pe internet.
  Sa stiti ca faceti o treaba foarte buna!

  Răspunde
   
 • D.
  Septembrie 4, 2013 la ora 12:59

  Stimate dl. Guran,
  Vad ca lansati in discutie importanta ocuparii unui loc de munca. Asa este. De citiva ani si eu consider ca a avea un loc de munca este fff important si ca nu mai conteaza naveta sau cit de mare este salariul tau in comparatie cu al colegilor;
  dar ce salariu cind in momentul in care va scriu avem un avans si o lichidare din 2012 neluate , iar pentru anul 2013 am luat acum citeva zile lichidarea lunii aprilie,in conditiile in care este de lucru la capacitate 100%, poate si peste. Este important sa ai un loc de munca in contextul crizei actuale , trebuie sa fii cit mai eficient la locul de munca , sa depasesti greutatile navetei,micile nedreptati ,adevarate sau false ,inerente in relatiile interumane dar pina unde, cit de import este incit sa accepti sa muncesti degeaba, cu speranta ca-ti vei lua salariu peste 6 luni .

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Septembrie 4, 2013 la ora 20:13

   Este de inteles riscul pierderii locului de munca, dar nu cred ca este de inteles ca asta sa justifice munca gratuita. De fapt prin asta ii incurajati pe sarlatani sa va exploateze, ei beneficiaza de banii pe care nu-i platesc iar voi platiti penalizari la pentru intirzierea platilor. Nu credeti ca acesta este un motiv destul de serios ca intreaga economie a tarii sa fie interpretata gresit – se produce scump si se vinde la export ieftin, iar la intern consumul stagneaza din lipsa de bani. Chiar asa? Cine o sa va ia locul cind stie ca nu-i platit? Mai bine stai acasa sau iti cauti altceva. Pe aici, cind sunt probleme cu comenzile sau livrarile, se face program scurt, de la 50 ore/saptamina (10 ore/zi) la 32 ore/saptamina (8 ore/zi). Mai scurt de atit nu mai este legal, si atunci suntem trimisi acasa pentru 13 saptamini cu somaj planificat (voi ii spuneti tehnic) platit cu 80% (50 asigurarea si 30 firma). Dupa aceste 13 saptamini, trebuie ori sa te reintorci (adica sa te cheme) impreuna cu toata lumea, ori sa falimenteze firma. Daca nici in 3 luni nu e capabil sa-si revina, sa se duca dracu. Dar nu muncesc pe gratis intr-o tara civilizata. Ia uite cum am ajuns sa vorbesc de Canada…

   Răspunde
    
 • Eu
  Septembrie 4, 2013 la ora 10:20

  Ce se va întâmpla cu emisiunea când va juca Steaua?

  Răspunde
   
 • Stefan
  Septembrie 3, 2013 la ora 23:24

  Ma mir ca mai exista emisiuni asa de interesante ca aceasta…De o foarte mare calitate in comparatie cu toate gunoaiele emise de mai toate posturile TV.

  Răspunde
   
 • marcu eduard
  Septembrie 3, 2013 la ora 21:22

  eu am reusit sa vad reluarea emis de luni pe inregistrari tvr,tastati biziday

  Răspunde
   
 • mad79
  Septembrie 3, 2013 la ora 21:18

  vinery de ce nu mai este e,isiune?

  Răspunde
   
 • andrei
  Septembrie 3, 2013 la ora 20:52

  Ma simt ca un depentent de droguri … nu am prins emisiunea de aseara si o caut de aseara de la 23:30. Cand o incarcati? macar o speranta … un cuvant ceva??!!

  Răspunde
   
  1. Bob
   Septembrie 3, 2013 la ora 20:57 Răspunde
    
 • AdmuS
  Septembrie 3, 2013 la ora 20:27

  Am reusit sa citesc pina la capat 🙂 si va doresc succes in punerea in practica a noilor modificari!

  Răspunde
   
 • Bob
  Septembrie 3, 2013 la ora 19:52

  Buna Moise,

  In emisiunea de Luni seara (02.09.2013) la subiectul legat de depagubirile de 2 miliarde$ vs. sa cumparam Gabriel Resources cu totul cu ~650milioane$ (cat era vineri market cap.) discutia poate merge chiar un pic mai departe … poate cu chiar cu un pic de exagerare dar se poate:
  Azi 03.09.2013 dupa 3 zile de pauza (sambata, duminica, si luni care a fost zi libera nationala in Canada) pe bursa din Toronto GBU a deschis cu un -10% ( http://www.bloomberg.com/news/2013-09-03/gabriel-resources-drops-as-romanians-protest-mine.html?cmpid=yhoo ) pt ca de proteste se stia deja ( http://www.reuters.com/article/2013/09/02/romania-goldmine-protest-idUSL6N0GY2PP20130902?type=companyNews&feedType=RSS&feedName=companyNews&rpc=43 ).

  In momentul in care iti scriu sunt deja la -15%, iar market cap. a ajuns la ~550milioane$
  Protestele vor reusi sa mai ciupesca poate 10-15%, dar in schimb o decizie CLARA a guvernului de a interzice forever proiectul, unde crezi ca va duce market cap. a lui Gabriel? … deci nici macar 650mil$ nu o sa ne coste… o sa fie mult mai ieftin. „Barba” cu 2miliarde$ e clar barba.

  Cu respect,
  Bob

  Răspunde
   
  1. sanduCu
   Septembrie 4, 2013 la ora 20:28

   nu se pune problema sa vinda, n-au ce vinde dar au de platit despagubiri romanilor

   Răspunde
    
 • Gabi
  Septembrie 3, 2013 la ora 18:00

  Unde este inregistrarea de Luni ati promis ca nu o sa lipseasca de pe internet… Nu imi permit sa stau la 22:30 in fata televizorului, si acum cand am putin timp vad ca nu v-ati tinut de cuvant si ati si uitat sa uploadati.

  Răspunde
   
 • Gabi
  Septembrie 3, 2013 la ora 17:59

  Unde este inregistrarea de Luni care ai promis ca nu o sa lipseasca de pe internet… Nu imi permit sa stau la 22:30 in fata televizorului, si acum cand am putin timp vad ca nu v-ati tinut de cuvant si ati si uitat sa uploadati.

  Răspunde
   
 • Mario
  Septembrie 3, 2013 la ora 17:28

  Buna, la 19:00 nu pierdeam nici o emisiune, acum e foarte tarzie emisiunea la 22:30. Eu unul nu pot sa o urmaresc niciodata asa tarziu. Poate doar sa ma uit la inregistrari dar nu mai e ca si Live.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase