Ora de Business: vineri, 18 ianuarie 2013

salarii-romania

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-78529 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

73 răspunsuri la Ora de Business: vineri, 18 ianuarie 2013

 • Constantin
  Februarie 4, 2013 la ora 11:32

  Doamna Diana Mester, universitatile pot incheia in virtutea principiului autonomiei universitare si in conformitate cu legislatia in vigoare asemenea conventii, fara implicarea guvernului. Si incheie. IMM-urile nu sunt interesate de practicanti. Cauzele privesc organizarea si functionarea economiei romanesti in ansamblu. Aceslasi context se afla la baza stabilirii taxelor universitare. Nivelul acestora NU poate fi stabilit prin decizie guvernamentala.

  Răspunde
   
 • Diana Mester
  Ianuarie 25, 2013 la ora 14:06

  Probabil nu se va mai uita nimeni la comentariul meu dar totusi voi spune ce am de spus in legatura cu studentii.
  Nu stiu exact ce contine petitia lor dar as fi foarte interesata daca exista vreo cerere in legatura cu locurile de munca oferite studentilor (atentie, nu am spus a absolventilor!)
  Am avut tangente cu invatamantul superior din alte tari si am fost uimita sa vad cati studenti (chiar si cei cu posibilitati) se intretin singuri in facultate si nu asteapta ajutorul paritilor!
  Daca statul ar face o intelegere cu IMM-urile si ar accepta ca studentii sa lucreze si sa fie platiti (si impozitati ) cu ora s-ar rezolva nu doar problema intretinerii lor in facultate ci si a experientei in campul muncii la absolvirea studiilor. Astfel ar creste si rata “diplomatilor”de la 18% la x%. Sa se impuna un plafon maxim de 50% fata de salariatii de 100%, deci cam de 20-25 de ore pe saptamana cu o remuneratie de exemplu de 6-10 lei pe ora sau mai mult in functie de responsabilitati platind contributii la somaj, la fondul de pensii etc, bineinteles la un procent mai mic.
  IMM-urile vor trebui sa fie si ele flexibile caci studentul are cursuri si examene iar in timpul orelor de curs sau in zilele de examen acesta nu se poate prezenta la munca.
  Sunt multe IMM-uri care au ore de varf pe parcursul zilei si au nevoie de o mana de ajutor. Restaurante, baruri, magazine dar chiar si banci, hoteluri etc. Cati doctori nu au lucrat ca chelneri ca sa-si plateasca studiile, sau avocati facand pe cameristii. Ma refer la cei din strainatate. Iar la absolvire, tinerii nu mai sunt ca picati din stele in ceea ce priveste rapoartele umane si responsabilitatea la locul de munca!
  In tot ce inseamna cultura si largirea orizontului tinerilor, ei ar trebui sa beneficieze de reduceri de pana la 50% – fie ca vorbim de teatru, cinema, muzee, piscine, sali de sport etc, si transport. Astfel am impulsiona tinerii si am avea generatii viitoare mai “dezvoltate”.
  In ceea ce priveste fondurile alocate din bugetul de stat invatamantului superior:
  Daca statul ar impune o taxa maxima de 100-300 de lei pe an pe student la universitatile de stat si in acelasi timp le-ar da autonomie universitatilor sa faca ce doresc ele cu acesti bani. Astfel bibliotecile ar deveni gratuite, s-ar putea organiza mai multe seminarii, cursuri recreative etc. Practic, universitatile ar putea sa se autofinanteze (partial) pentru anumite activitati care ar fi tot in beneficiul studentilor si al societatii in final.

  Răspunde
   
 • Peles Iosif
  Ianuarie 24, 2013 la ora 19:29

  Buna seara,
  urmaream discutia despre Timbrul de mediu.

  Pai … taxa sau timbrul il obliga pe detinator SA NU MAI VANDA MASINA. Si atunci cum se opreste poluarea?
  Poate ca potentialul cumparator va cumpara o masina noua mai putin poluanta ? Poate.
  Dar …proprietarul va fi nevoit sa o foloseasca deci va polua si nu va plati.

  O seara buna
  Peles

  Răspunde
   
 • Savin
  Ianuarie 24, 2013 la ora 15:28

  uite ca n-am gasit un mail asa ca scriu aici.
  apropo de discutia cu tanarul student invitat. desi intrabarile D-ului Guran erau cumva normale totusi ele l-au pus in dificultate pe invitat. Pai de ce ar da bani statul daca studentii in care investeste pleaca in strainatate? Pai pe termen scurt n-are rost, nu? Dar eu vreau sa ma gandesc pe termen lung. Ok, ei pleaca si statul isi zice de ce sa dam noi bani, de ce sa investim? Hai sa zicem ca n-o fac. Pe terment scurt va fi la fel ca acum. Nu se vor schimba prea multe. Dar pe termen lung acesta decizie ne va afecta. De ce? Pai in primul rand nivelul educatiei si calitatea sa va scadea in continuare. Si daca va scade atunci nici studentii nostri nu vor mai fi asa de buni. Si deci cum sa se astepte sa plece in strainate si studiile lor sa fie acceptate (sau macar luate in seama) cand angajatorul strain o sa se uite unde si-a facut studiile si o sa-si dea seama ca nu e instruit cum trebuie, adica e de un nivel calitativ prost (ptr ca pe termen lung aici vom ajunge daca nu se investeste si nu se iau masuri in educatie). Pai eu daca angajez pe cineva, o fi el ieftin, dar daca nu e bun (datorita invatamantului prost din tara sa) pai ce ma fac cu el? Il educ eu? Si apoi un invatamant prost si nefinantat naste studenti care nu ma vad rostul educatiei si chiar care nu mai invata. Pai ce faca astia in alta parte? O sa-i ia cineva? Deci pe termen lung din ce in ce mai multi studenti vor ramane aici daca vor sa se duca undeva in strainate pe un post cu educatie superioara, ptr ca aia de acolo nu o sa se riste cu ei. Doar daca te duci acolo si faci orice munca, care nu o face acolo un cetatean cu studii suprerioare. Deci daca statul nu investeste si nu reformeaza cum tb invatamantul o sa ajunga sa se simta asta pe viitor, fie ca pleaca acum studentii fie ca nu. Astia ai nostrii nu o sa mai poate sa fie primiti acolo pe posturi asemanatoare (deci o sa sa ramana aici) iar invatamantul va fi si mai la pamant ptr ca nimeni nu s-a ocupat de el in toti acesti ani in care s-a pus problema „de ce sa investim noi daca ei pleaca?”. Deci ramanem si cu studentii deficitar educati si cu un sistem prost. Dar asta pe termen lung. Si acolo ar trebui sa fie adevarata noastra strategie daca luam masuri acum, nu ideea termenului scurt.
  Si in legatura cu domnul cu „generatia tanara materialista”, desi nu e rau ce zice, pot sa zic ca domnul probabil si-a trait adolescenta si poate tineretea in comunism? Tineti cont ca in comunism statul nu te incuraja la consumerism, asa cum o face capitalismul acum. In parte ptr ca un tanar doritor si comsumator (mai ales de produse moderne) poate fi un potential „desteptat” care vrea sa faca o revolutie si sa aduca o schimbare. Si stiti voi cum erau anii ’80 cu magazinele goale. Unde tata materialism atunci? Dar dupa 90 portile s-au deschis larg si toate produsele s-au scurs incoace catre consumatorul privat pana atunci de ele. Deci e logic sa apara materialismul. Generatia asta „tanara materialista” e produsul in parte a democratiei noastre discutabile si a capitalismul, si pe de alta parte a epocii trecute comuniste („ia tata, daca n-am avut eu, tu sa ai” printre altele).
  Nu stiu daca Moise Guran va citi asta, ca tare as vrea sa o faca. Pacat de invitatul ala care nu era prea pe faza.

  Răspunde
   
 • Alex G
  Ianuarie 23, 2013 la ora 04:39

  Trebuie vazut totul in CONTEXTUL mai mare..

  uitati aici harta cu DEBT/GDP pe Europa.

  Romania nu sta rau de loc! Dar sa vedem ce facem cu asta!!

  http://antena34.wordpress.com/2013/01/23/european-governments-debt-to-gdp-ratio/

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 23:00

  @Cornel – O sa trebuiasca sa dedicam un imn spagii. Nu, domnul Cornel. Spaga este spaga pe tot mapamondul, inclusiv in intelesul meu. Este o atentie care unge rotile pentru a obtine ceva necuvenit. Daca va amintiti, singurul prilej unde am conectat spaga cu comisionul a fost cind vorbeam de practica comerciala romaneasca, in care din motive de contabilitate se incerca o „legalizare” si era denumita „comision”. Separat de toata povestea asta stiu si ce este comision, este o plata binemeritata pentru un serviciu de intermediere. Deci comision nu este spaga si nici invers. Sper ca am fost si voi fi de folos.

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 22, 2013 la ora 21:56

  @SanduCu>In acceptiunea dvs comisionul este echivalent cu spaga, pentru ca d.p. meu de vedere e altfel? In Canada spaga e la ea acasa, ca am inceput sa fiu din ce in ce mai confuz, conform spuselor dvs?
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 21:26

  Multumesc Moise, acuma a fost perfect.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 21:25

  @Constantin – Nu stiu daca avem suficiente ecuatii pentru toate variantele. I-ai uitat pe milioanele care muncesc la particular sau individual fara nici un sindicat, si alte milioane care nu gasesc unde sa lucreze, si altii care nu mai pot sa lucreze, si altii care lucreaza peste hotare, si altii care lucreaza la negru. Totul trebuie considerat, daca se doreste o ordine generala. Inainte de a continua cu presiuni suapra guvernelor, cred ca ar trebui sa corectam optica: guvernul nu da daca nu are de unde, sau da de frica, dar fictiv/ fara acoperire in munca/in economie.Deci presind nu facem decit sa infundam toaleta. Cindva sindicatul era un reprezentant, dar intre timp a devenit o supra structura/un balast de care trebuie sa ne debarasam. Masele de oameni reprezentindu-se singure ar fi mai efectiv, atita doar ca si ele trebuie sa inteleaga/sa priceapa ca fara munca nu se da malai. Romania nu trebuie sa momeasca, sa atraga pe cei care muncesc (calificati sau mai putin), pierdere inutile de timp si bani (investiti in Romania, sa atragem fonduri europene, si alte aiureli). Reclama e buna cind ai obiect, iar cind ai obiect nu mai ai nevoie de reclama. Primesc la usa flyere (teancuri de hirtii cu reclame) pe care le arunc la gunoi, cind am nevoie de ceva stiu unde gasesc. Faptul ca incercam sau fortam guvernele sa puna deacord economia tarii cu alte economii sau ne extrapolam la acestea, dupa parerea mea este o greseala demonstrata/dovedita, dar refuzam (nu stiu dece) sa vedem asta. Fiecare natie cu specificul ei. Romanii nu vor fi nemti, nemtii nu vor fi spanioli, spaniolii nu vor fi nu stiu ce. Fiecare trebuie sa faca bine ceia ce stie sa faca si atunci va fi foarte bine. Mie nu-mi place ciorba de burta, nici n-am sa incerc sa invat cum se gateste; altii nu sint vegetarieni, nici n-au sa inceteze sa ucida animale. Unele suna rau altele suna bine, dar totul este perfect. Trebuie sa incetam cu comparatiile, sa incepem sa ne uitam in ograda noastra, si noi facem foarte multe chestii bune de care altii n-au habar. Daca noi ne uitam in ograzile lor, ei vin in ograda noastra si asta nu e bine. Coruptie sau spaga. Nu sint deacord cu ele, dar a lupta contra lor este o utopie – deja sint inradacinate in economiile lumii, si nu romanii sint autorii. Si pentru a trece mai usor peste acest „hop” (care ne cam impiedica sa ne vedem de drum), trebuie sa intelegem spaga ca pe un fond de rulment, trece de la unul la altul, nimeni nu i-l foloseste efectiv. Peste tot se cere, peste tot se da. Altfel ar trebui sa desfiintam si darul de nunta. Astazi eu primesc la nunta mea, miine tu primesti la nunta ta. Sper ca am fost clar, lasati spaga sa traiasca si pe noi cu ea.
  Toate acestea in linii foarte mari si ca punct foarte real de plecare. Invatatii sa treaca la detalii, iar oamenii la munca.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 20:55

  Moise, nu crezi ca flacaiasilor tai le ia cam prea mult timp sa citeasca comentariile noastre pina sa le permita postarea?

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 20:01

  @Cornel – Exact, perfect deacord. Bataia mea era ca trebuie facute niste schimbari majore in sistemul economic (eventual european) si cu aceasta ocazie, schimbati unii termeni in ceva cu semnificatie reala. Iar, de schimbarea cuantumului salarial, poporul care munceste este raspunzator, de fapt. Guvernul saracul (la propriu si la figurat) e doar un administrator, de unde sa dea mai mult daca nu are, ca ar da la toti inclusiv la bugetari. Unde poate el sa ajute, sint legile/regulamentele care sa faca ceva ordine in procesul muncii, care fie vorba intre noi, e cam scapat din haturi. Odata cu ordinea, va dispare de la sine si evaziunea. Despre competitivitate, se va putea pune problema, cind realmente vom avea cu ce sa concuram. Numai asa de umplutura…

  Răspunde
   
 • Constantin
  Ianuarie 22, 2013 la ora 17:53

  „Tacind si rabdind nu duce la imbunatatire.”_ In ecuatie sunt trei factori: guvernul, patronatul si sindicatele. Sunt surprins sa vad cat de constructiva este atituduinea sindicatelor. Daca asteapta cineva ca guvernul sa vina si sa declare la A3, spre exemplu: „Noi ( sa zicem, Vosganian si Voinea) ne-am gandit ca viata in Romania este grea si cetatenii nostri traiesc prost, asa ca mai stoarcem de la Buget ceva fonduri si marim salariile” se inseala. Guvernele maresc salariile atunci cand salariatii fac presiuni in acest sens. Sindicatele noastre sustin de vreo cativa ani buni guvernele. Nu vreau sa fiu inteles gresit, nu gasesc constructiva anarhia, dar nici subordonarea sindicatelor de catre guvern.***Plecarea romanilor la munca in strainatate este un subiect care probabil a aprins discutiile, astfel ca, dupa cum vad, este reluat periodic. Daca cineva crede ca putem permite sa munceasca in alte tari doar analfabetilor si necalificatilor, probabil o face in gluma. Nu avem decat sa atragem lucratori supercalificati si instruiti [din Romania, sau de aiurea], dar, dupa cum am mai aratat, patria noastra este total neatractiva. Veniturile romanilor sunt cele mai mici din UE (comparabile, sectorial, cu cele din Bulgaria). Nici un guvern nu si-a propus sa adopte o strategie de convergenta in concordanta cu cea propusa de UE. Gradul INFIM de absorbtie a fondurilor de coeziune si structurale demonstreaza incapacitatea noastra de a ne apropia de media nivelului de trai din UE. De ce? Pai, pentru ca din fondurile UE NU se poate fura. Ne intoarcem la coruptie si la scopul real al accederii in in Parlament a coruptilor din patria noastra: imunitatea in fata justitiei. Atat timp cat Mona Pivniceru propune doi incompetenti pentru functiile de Procuror general si Procuror sef DNA, spre exemplu, NU este cazul sa ne asteptam la cresterea nivelului de trai in Romania. Putem admira studentii cu „Petitia” pentru exercitiul de marketing social-politic pe care l-au intreprins. Si-atat. Ne uitam cu drag la serialul „Suleyman”.

  Răspunde
   
 • sile
  Ianuarie 22, 2013 la ora 12:58

  imediat ajungem sa vedem in reluare fiecare a doua emisiune…anul acesta cred ca este a 2a emisiune care nu este pusa…haideti va-rog sa fiti un pic mai serios!!

  Răspunde
   
 • cornel
  Ianuarie 22, 2013 la ora 11:57

  @SanduCu>Cand am facut referire la un trai decent am avut in vedere cheltuielile necesare zilnice pentru mancare, imbracaminte, incaltaminte, cheltuieli pentru intretinere casa + alte cheltuieli necesare (transport, etc) pentru o familie. Mi se pare anormal ca sa fii salariat cu acte in regula si din salariul respectiv (salariul minim) sa nu poti sa iti asiguri tie si/sau copilului tau traiul de zi cu zi. Dvs cine credeti ca ar trebui sa aiba grija de acest aspect? Eu zic ca guvernul. Rezolvarea acestui aspect va elimina o parte din evaziunea fiscala din piata muncii si va mari competitivitatea companiilor/firmelor.
  Numai bine.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 05:08

  @Vlad – Este corect ceea ce spui, dar TiberiuC are dreptate. Aceasta situatie este inadmisibila, de neacceptat. Tacind si rabdind nu duce la imbunatatire. Cind nu mai are nevoie de voi, va scuipa fara mila. Atunci pentru ce a-ti rabdat? Eu nu pot sa va spun pe blog ce trebuie facut, ca-mi trimite Moise gorobetii.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 04:57

  @Cornel – Privind prin prisma unui economist, probabil ca aveti dreptate, dar acest mod de a vedea va conduce la paradoxuri. Eu, ca unul de rind, vas intreba: daca avem salariu minim, ar trebui sa avem si un salariu maxim. Ne-avidul pe unul, n-ar trebui sa-l avem pe celalalt. Si pe altii ii aud vorbind de trai decent. Mie imi suna ca o minima rezistenta, ceva la marginea prapastiei, care genereaza o viata tensionata. O persoana stresata nu este aproape deloc motivata pentru a contribui 100%, alaturi de toti celalati la refacerea economiei. Eu as opta pentru termenul de salariu normal (functie de pregatire, de aptitudini, de experienta, samd). Vrei mai mult, depinde de tine. Salariul, in general, oglindeste evolutia economiei nationale prin contributia fiecaruia cu munca sa. Si prin asta se separa o economie nationala de alta, nu le putem compara (unul stie sa faca piine, altul stie sa faca cozonac). Prin prisma unei posibile unificari europene, ce este de dorit, ar fi o echilibrare a puterii de cumparare. Si aici economistii trebuie sa gaseasca o cale de a pune deacord salariul normal national, taxele nationale, preturile nationale si moneda unica europeana. Puteti accepta ca intr-o Europa unita, un timplar din Portugalia va avea un salariu diferit de un timplar din Romania, dar amindoi sa aiba acolo unde traieste acelasi nivel de trai.
  Daca cineva vede altfel o Uniune Europeana echitabila, prin care se vor evita vrajmasiile, … ce pot sa spun altceva decit: astept provincia.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 04:06

  @GiGi – gogu are dreptate, pamintul nu trebuie vindut strainilor. Pamintul este al taranului, dar apartine tarii. Cu asta, dupa cum ai pus si tu problema, sint convins ca ai inteles. Ca statul este obligat sa-i ajute pe agricultori (tarani si alti lucratori ai pamintului), nu incape nici o discutie. Este o vorba care spune: te ajut daca dovedesti ca ai nevoie de ajutor. Atunci cind fiecare proprietar de pamint isi chichiteste singur pogoanele pe care le detine, nu cred ca are nevoie de ajutor. Daca proprietarii de pamint isi unesc terenurile, vor sa fie productivi, atunci statul ii poate ajuta efectiv si cu mai multa usurinta. Toate bune.

  Răspunde
   
 • sanduCu
  Ianuarie 22, 2013 la ora 03:55

  @mihaix – Din start, sint deacord cu orice jest pozitiv care ar impinge lucrurile inainte, numai sa se miste dracu ceva. Pentru a pastra o ordine, am sa adopt paragrafele tale, din care nu vad ca am avea opinii diferite, asa ca pentru a le intari voi evidentia doar niste aspecte.
  Invatamintul la toate nivelele sint deopotriva prioritare. Statul sa oblige/incurajeze particularul sa doneze, probabil in schimbul unor impozite reduse. Mai potrivit mi s-ar parea invatamintul gratuit (adica intreaga finantare de la stat) si reintroducerea examenului de admitere universitar.
  – Potentialul agricol va fi demonstrat numai cind taranii isi vor uni paminturile, adica colectivizare – eventual de tip capitalist (daca exista asa ceva).
  – O hidrocentrala poate fi construita cam in 2 ani, dar merita – are bataie lunga (viata unui lac de acumulare intretinut, poate fi cam de 40-50 ani) si in jurul ei se poate dezvolta si o zona turistica.
  Despre sosele/cai ferate, se pare ca multora le scapa, sint nu numai cai de transport, ci sint si obiective strategice (le construim pentru noi ca sa le folosim sau sa ne aparam, dar si pentru eventuali invadatori). Proiectarea lor trebuie sa considere si aspecte tactice.
  – Parerea mea e ca in zilele noastre, firmele de high-tech cu adevarat valoroase, se pot autofinanta. Pacat de ajutorul dat unui ipotent.

  Răspunde
   
 • mihaix
  Ianuarie 22, 2013 la ora 00:40

  @VictorL si SanduCu
  Ceea ce am scris despre invatamantul universitar era legat de ceea ce zisese Moise si sustin in continuare ceea ce cred ca nu s-ar pierde bani, si ca nu asa trebuie gandit, ci ce metoda este mai eficienta pt a face bani pt PIB. Cred ca sunt alte variante mai bune , si de aceea am zis in comentariul initial ca trebuie asumate niste prioritati.
  Eu recunosc (desi tin mult partea invatamantului superior) ca as prefera alte prioritati , mai profitabile pe termen mediu si abia dupa sa bagam bani multi in invatamantul universitar si de cercetare, dar dupa ce avem o industrie care sa poata profita si lua avant cu sprijinul acestor universitati de top (si aici as alege domeniile tehnice gen inginerie, cercetare teoretica …). Printre prioritatile pe care le-as alege initial sunt invatamantul mediu (licee , scoli profesionale ) , agricultura , infrastructura (rutiera, feroviara si cea energetica) si cateva domenii gen de inalta tehnologie (IT, auto, cercetare )
  Ca sa detaliez:
  – invatamantul mediu: pt liceele teoretice as dori in primul rand o responsabilizare si profesionalizare (inceputa de altfel cu camerele video de la bac), astfel incat sa se invete carte si as pune accent si bani in cateva domenii gen informatica (am vazut tari ca cele baltice care mizeaza tare pe asa ceva si nu necesita fonduri multe, doar organizare, cursuri bune si atragerea de oameni buni in sistem – cu beneficii evidente pe termen mediu ). Legat de scolile profesionale, aici as vedea implicarea statului pt creeare unui cadru legislativ astfel incat firmele sa se implice ( beneficii) : sa ia elevi, sa doteze material, etc. Totul pt ca aceste scoli prof sa bage in piata muncii meseriasi , nu doar posesori de diploma (stiu ce se face in cateva licee industriale si e pierdere de timp). PS Imi pare bine ca aici sunt in asentimentul lui Victor
  – agricultura: aici sunt altii mai „destepti” ca mine . Cred doar ca avem un potential enorm si am ales acest domeniu ca ex, pt ca in general consider ca Romania trebuie sa se axeze pe domeniile in care are avantaje si in care poate face performanta.
  – infrastructura – nu mai are rost sa zic ceva de cea feroviera si cea rutiera. Legat de cea energetica, am ales-o din acelasi motiv ca la punctul de mai sus, avem niste avantaje fata de alte tari, precum rauri folosibile pt hidrocentrale, hai sa le folosim. Nici cu energia solara si cea eoliana nu e rau, dar de ce sa dam bani multi (daca ii dau investitorii e ok), cand putem da ceva mai putini pt hidrocentrale . Mai ales ca viitorul pare dominat de o criza de energie, si acum putem decide daca sa avem mai multe capacitati pt energie regenerabila sau sa fim un alt consumator. Un alt plus ar fi protectia la inundatii 🙂
  – in domeniul de inalta tehnologie sunt cateva facilitati si initiative(it, auto), dar cred ca putem mai mult pt a deveni un pol precum India sau China de outsourcing, mai ales cu produse de calitate. Ma gandesc la parcuri tehnologice, Silicon Valley (vezi parcul de la Cluj) , cercetare (avem pasi buni si aici, vezi lab de cerc laseri care va fi facut cu UE). Acum avem firme f bune, dar se poate creea o adevarata industrie , un boom, cu sprijin legislativ si administrativ.

  Răspunde
   
 • vlad
  Ianuarie 21, 2013 la ora 22:34

  pt tiberiu@ se poate sa scuipi cum zici dar nu te ajuta si sunt 30% din angajati in situatia astadeci 1,5 mil de oameni eu nu cred ca ei i-si permit sa scuipe si nici noi sunt orase sub 30.000 de locuitori unde nu mai exista nimic decat astfel de servicii daca faci un calcul vezi cat castiga statul din taxe chiar la aceste salarii si cat castiga neplatind somj si apoi mai vorbim

  Răspunde
   
 • catalin
  Ianuarie 21, 2013 la ora 21:06

  Ce se intampla cu tvrplus? vad ca inca nu a aparut emisiunea de astazi si in 10 ianuarie iar cred ca au ratat inregistrarea 🙁 Cred ca doarme in post nenea ce trebuie sa apese butonul rosu pentru inregistrare 🙂

  Pentru Andi: NU se mai pot da jos, decat daca le dai pe pe canalul de youtube (exista ceva add-ons pentru asta). Problema este ca acolo sunt doar cele mai recente inregistrari, nu sunt si cele vechi.

  Răspunde
   
 • andi
  Ianuarie 21, 2013 la ora 19:39

  Buna!Am o rugaminte de la cei care stiu:Va rog imi postati sau puteti spune un site-de unde sa downloadez toate emisiunele de pana acum..ca stiu ca inainte erau..stiu ca le poti urmari pe alte chanale dar vreau sa le am in pc…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase