CU CÂT NE TAIE ĂŞTIA DREPTURILE…

Se dă un DDA de 3000 de lei pe lună.

1.Vlădescu îţi ia lunar 16% în loc de 10%, ceea ce înseamnă un minus imediat de 6%. La 3000 de lei pe lună asta înseamnă o scădere imediată a venitului lunar de

180 de LEI (-)

2.Vlădescu îţi mai ia la final de an încă aproximativ 16% (CAS 5,5% + Sănătatea 9,5% + Şomajul 0,5%) din cinci salarii brute (1800 de lei). Asta înseamnă 16% din 9000 de lei adică

1440 de LEI (-)

3.La regularizarea de final de an statul trebuie să îţi dea înapoi 20% din impozitul pe venit pe care ţi l-a luat (3000X16%X12luni = 5760 LEI) adică

1152 de LEI (+)

4. Rezultă că la final de an o să îi dai înapoi lui Vlădescu diferenţa dintre punctele 2 şi 3, adică 1440 – 1152, deci

288 de LEI

CONCLUZIE

La un venit din drepturi de autor de 3000 de lei acum, vei plăti suplimentar 180 de lei pe lună şi încă 288 de lei la finalul anului.

UPDATE

VLADESCU măreşte veniturile redactorilor şefi

Mi-a picat acum o fisă de mi-a spart capu. Deci, cei care au peste 3000 de euro pe DDA vor câştiga cam 15% la salar dintr-o scăpare incredibilă a juriştilor de la Finanţe. Nu sunt foarte multi în presa noastră, dar sunt şi e bine că statul ţine la ei. Staţi să vedeţi!

Legea spune că dacă ai peste 3000 de euro pe DDA nu mai eşti artist, eşti fabrică de bani. Faci adică fapte de comerţ şi trebuie să ţi se aplice TVA. Numai că dacă plăteşti contribuţie, potrivit noii ordonanţe, eşti salariat, căci contribuţiile se aplică numai veniturilor de natură salarială. Aici intervine o contradicţie implicită căci nu poţi fi şi cal şi măgar în acelaşi timp. Ori eşti comerciant, ori eşti salariat. Cum ordonanţa este mai recentă şi modifică explicit codul fiscal se poate interpreta că ea modifică implicit şi prevederile cu care intră în contradicţie. Asta înseamnă că cei care au peste 3000 de euro plătesc un rahat de 14 milioane de lei vechi pe an contribuţie, daaaaar, nu mai plătesc TVA 19%. Şi uite aşa ne-a făcut Vlădescu, fără să vrea probabil, şefii mai bogaţi! BRAVA!

Nu ştiu sigur, dar cred că acest raţionament li se poate aplica şi celor cu PFA.

Proşti juristi mai au ăştia la Finanţe!

stiri verificate
This entry was posted in MOISE. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

114 răspunsuri la CU CÂT NE TAIE ĂŞTIA DREPTURILE…

 • Codru'Penal
  Mai 5, 2011 la ora 14:34

  Voi stiati ca un pensionar cu pensie de 500 lei poate merge 18 zile la Caciulata, cu 3 mese/zi, tratament si toate cele in schimbul unui pret de …………… 250 lei? 250 lei pt intregul concediu, vreau sa spun, prin Casa de Pensii. Ce misto e sa fii contribuabil.. heheheheheh, sau sa mergi sa te tratezi la un spital din tara sau strainatate, exclusiv pe banii tai..

  Răspunde
   
 • stirbu lucica
  Noiembrie 10, 2010 la ora 22:58

  Buna seara,domnule Guran.Eu si sotul meu va admiram mult si va urmarim emisiunile mereu.Suntem oameni simpli,eu nu am nici un venit,iar sotul meu este somer cu o suma de 419 ..La inceput a avut 492 ,dar i s-au taiat in jur de 70.Asta in legatura cu emisiunea de astazi.Eu mai am si probleme de sanatate cu internari la Buc. si lunar trebuie sa -mi iau o reteta de 70 de ron., mai avem si facturi de platit.Imi cer scuze ,d-le Guran,dar nu am cui spune ,poate ma intelegeti dumneavoastra .Locuim la casa in Navodari,fara ajutoare ,fara alte venituri ,sau pamant ,provenit de la vreo mostenire si traim sub limita saraciei.Am 52 ani,iar sotul,53.Cine mai are nevoie de noi?Noi va dorim ,sanatate,liniste si pace in suflet.DOAMNE AJUTA!

  Răspunde
   
 • DexterLab
  Octombrie 5, 2010 la ora 17:28

  1. Mda, ne-au taiat deja drepturile, si suntem si cu TVA-ul de 24%.

  2. Desigur ca toata vina o poarta poporul, poporul i-a ales pe astia: pe Iliescu, Petre Roman (unii zic ca a facut prada cu averea statului la tv pe anumite posturi s-a zis sau am citit), Emil Constantinescu, Basescu (8 ani parca de conducere…) Poporul i-a ales, unde sunt Doamne D-zeule conducatorii de mai demult, Tepes (lasai in strada o punga cu bani de aur si o gaseai tot acolo !), Mircea cel Batran (tremurau turcii de el, si cred ca si fostii conducatorii, toti implicati in masoneria libera si in jertfe oculte cu animale (poate fi finte vii, in organizatiile masonice „puternice”, adica cele mai secrete), in frunte cu Isarescu care se joaca cu bancile ca la burse).

  3. Eu oricum astept sa vina de la D-zeu un mare cutremur in Romania asta ticalosita plina de masoni, plantati in guvern, parlament, conducere (mariilor corporatii din RO) si comunisti (a se citi SRI) poate asa se va trezi tara din somnul cel de moarte (nu intercati sa intelegeti ce am scris si de ce, ca nu veti putea, marea voastra majoritate).

  4. Eu daca as putea as pleca din tara asta in Norvegia, Irlanda sau Israel. Apropo, dle Moise Guran, ce banca stiti sau imi recomandati cu un DAE mai mic fata de toate celelalte banci si care nu umbla cu „smecherii” ? (avand cei 11 ani vechime ai dv intr-ale bancilor si sistemului monetar din RO) de unde sa ma imprumute in lei o suma de bani… Astept raspuns neaparat la aceasta intrebare.
  Deoarece impotriva lui Volksbank sunt peste 600 de cazuri de „smecherii” ale bancii (cautati pe net).

  Oare aveti curajul sa lasati la liber comentariul meu, doar de dragul propriei opinii si drepturilor omului (daca mai sunt respectate in tara asta) ?

  Răspunde
   
 • elfa64
  August 5, 2010 la ora 19:19

  Bun, normele de aplicare s-au publicat. Nu am inteles nimic, eu nu sunt platita lunar pentru ceea ce scriu. xRepet, pot trece luni fara sa scriu ceva sau sa scriu 20 de chestii intr-un interval de cateva zile. Cu impozitul am inteles. Dar cu restul darilor?Ma lamureste, va rog, si pe mine cineva? CAS+pensie+somaj platesc si unde am cartea de munca. Trebuie sa le platesc si aici? Daca da, lunar, anual??Ca singurul lucru pe care l-am inteles este ca daca nu platesc, sunt amendata.

  Răspunde
   
 • Radu Turcas
  August 3, 2010 la ora 21:33

  Cat o sa reziste emisunea BizBazar la o ora in care nimeni nu poate sa se uite la ea?
  Eu, ca orice capitalist, lucrez pana la ora 6. Cine o sa fie la ora 4 pe receptie ?
  Emisiunile inregistrate pe net sunt numai editii speciale pe subiecte fortate. Playerul e deasemenea prost fara limite.
  Emisiunea mea preferata sufera o decadere groaznica dar eu sper ca se paote face si altundeva unde este apreciata.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iulie 25, 2010 la ora 17:33

  @ccd:deci io am plecat de la ideea ca mi se rupe.lucrez la mine si sper sa-mi reuseasca, definitiv si irevocabil.in ce priveste exactitatea, l-am lasat pe „mihai pfa”.daca vrei,calculeaza si tu.ca e mult ..?mereu e prea mult cand platesti si prea putin cand primesti…

  Răspunde
   
 • ccd
  Iulie 24, 2010 la ora 23:56

  hei, ati plecat de la ideea: „Se dă un DDA de 3000 de lei pe lună.”
  Nici unu’ n-ati spus ca e mult sau putin, ci ca „ne ia statu’ banii din buzunar”.
  inca visati la banii astia?
  Moise, ai angaja vreunul din comentatorii tai?

  Răspunde
   
 • Sorin
  Iulie 24, 2010 la ora 09:13

  Mie mi se pare o mare prostie aceasta modalitate de calcul. De ce? Pentru ca unul care castiga mai putin pe DDA plateste mai mult decat unul care castiga mai mult pe DDA. In exemplul de fata unul care castiga 3000 lei/luna plateste la final 288 lei/an (plus ce mai pierde lunar respectiv 180 lei). Daca facem un calcul pentru unul care castiga 1600 lei/luna, o sa ajungem la suma de 854,4 lei la sfarsit de an (plus ce mai pierde lunar).
  In concluzie cu cat primesti mai mult pe drepturi de autor cu atat platesti mai putin la stat. Genial!

  Răspunde
   
 • Moise Guran
  Iulie 22, 2010 la ora 00:30

  mihai. asa este. pfa-ul e nashpa. dda-ul insa e altceva.

  Răspunde
   
 • laurentiucat
  Iulie 21, 2010 la ora 23:27

  @mihai:pai calculeaza frate..la virgula!io-s acu cu downshiftingu si nu ma mai dau asa ,la exact.plus ca daca iei si niste heineken in bord..cica iti afecteaza zecimalele..

  Răspunde
   
 • mihai pfa
  Iulie 21, 2010 la ora 22:39

  Da, am citit, nu reiesea nimic prea clar… Deasta am sperat ca cineva poate sa contrazica ce am scris aici…

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase