BIZIDAY: LUNI, 15 februarie 2016

 • Scăderea cotei generale de TVA de la 1 ianuarie a produs în economie o scădere modestă și aproape insesizabilă a prețurilor, mai mică de 1%. În domeniul mărfurilor nealimentare și al serviciilor scăderea prețurilor a fost ceva mai mare de un procent.
 • Compania Naţională de Drumuri începe verificarea calității lucrărilor de pe autostrada Lugoj-Deva. Problema este că nu există o autostradă de la Lugoj la Deva. Există însă un șantier, unul al aceleiași firme care a stricat și autostrada Orăştie-Sibiu.
 • Comisia Europeană acuză IKEA că ar fi evitat să plătească taxe şi impozite în valoare de un miliard de euro. Mecanismul de fraudare este cu adevărat interesant, căci suedezii sunt acuzați că transferau profiturile făcute în țările Uniunii Europene în țările cu taxe mici pe profit.
stiri verificate

Comentarii prin facebook

10 răspunsuri la BIZIDAY: LUNI, 15 februarie 2016

 • Sergiu
  Februarie 16, 2016 la ora 13:02

  Pentru Moise:

  politist care-si face datoria abuzat de sef:

  https://www.facebook.com/godinamarian/posts/1740610196169070

  Răspunde
   
 • cvp
  Februarie 16, 2016 la ora 08:12

  Nu pot sa cred ca unui lup batran ca tine i-a scapat mita oferita de Tusk lui Johannis si Ciolos – renuntarea la MCV (adica taierea dintilor JUSTITIEI) contra renuntarea la drepturile romanilor emigranti in Marea Britanie. De asemenea sunt stupefiat de lipsa de reactie a societatii civile. Pregatiti-va de JAFUL SECOLULUI (cu Johannis la carma).

  Răspunde
   
  1. Paul Suciu
   Februarie 17, 2016 la ora 10:01

   Despre planul de tara si securitatea nationala care nu da doi bani pe Diaspora.

   De care se cam teme ca strica socotelile.

   Am vrut sa cred ca guvernul de compromis si tehnocrati Ciolos va aduce un plus de profesionalism in administrarea Romaniei, distantandu-se de partidele parlamentare. Dar nu pot. Tot mai mult el pare o solutie de compromis la criza politica din Romania, la distanta dintre electoratul imbatat cu apa rece la alegeri si lipsa de rezultate.

   E o solutie politica gasita de adevaratii stapani ai tarii, oligarhia extinsa care domina Parlamentul si institutiile publice, controland fonduri si resurse materiale. E solutia lobbyului patronal caruia ii convine o tara cu salarii minime de mizerie. Solutia celor care se bucura cu ATV-ul de parcurile nationale, in timp ce vand padurile si terenurile satelor pustiite de saracie si moarte si incet incet apropriate de ei. Solutia celor care au devalizat firmele de stat si le-au cumparat pe nimic in familie si cumetrie. Solutia celor care nu stiu sa foloseasca un PC dar au joburi eterne la stat. A celor care cumpara voturi cu haine si mancare. A celor cu diplome cumparate. Etc.

   E solutia compromisului etern, a ulciorului spart care cumva mai aduce cate o picatura in cioburi.

   Tragedia aici nu e ca oamenii astia sunt de multe ori incompetenti, ci ca au impresia ca „merita” sa fie in mod peren la varf. Ca ei reprezinta o „elita”, „smart” si „professional” si care din nou cumparandu-si titlurile international, pot sa dicteze soarta altora.

   Se ridica MCV-ul de monitorizare a justitiei din Romania intr-o tara in care cu tupeu se ia mita la nivel de ministru si de judecator.

   Cazul fostului primar al capitalei, Oprescu e elocvent pentru modul in care un om dovedit cu probe s-a dus acasa linistit, pentru ca justitia depinde de cine ai in spate, nu de ce ai facut.

   Se da la schimb o resursa neexploatabila si neinteleasa intr-o „democratie” ca Romania (unde Paun e seful comisiei drepturilor omului in parlament), anume drepturile romanilor in Europa.

   In Anglia nu vrea nimeni sa-si asume asta in cadrul ambasadei pentru ca au vazut furia populara pe fata la alegerile din noiembrie. Motoc a fost rechemat la Bucuresti, Jinga (probabil si el membru al academiei Oprea) a fost promovat la ONU, iar Aurescu refuza intalnirile open cu Diaspora locala UK. Si alti responsabili de problemele diasporei o duc bine. Stanoevici e secretar de stat, Corlatean se plimba in delegatii MAE, Ponta e acuzat (dar liber). Deja o insiruire de nume fara sens, de birocrati creati de sistem pentru a fi praf in ochi.

   Ma tem ca fostii securisti care au dat birocratia post 1989 se tem mai mult de diaspora decat de orice altceva, se tem de rafuirea unor conturi in care apar morti si oameni turnati la securitate. Tineti minte? 1.5 milioane de informatori si colaboratori, multi inca lucrand pentru administratia publica, pe bani publici.

   Inteleg ca exista un plan pentru tara, ca mai taiem din putregaiuri sa parem respectabili, ca venim cu diplome din afara, dar solutia nu mai poate fi o alegere de la centru pentru ceilalti. Nu mai poate fi praf in ochi, ci trebuie sa includa cuvinte precum „imputernicirea” cetateanului, „parte” in decizie, „delegarea” puterii, „tehnologie informatica” in promovarea unei „democratii” reale nu nominale.

   Am inteles ca guvernul de sacrificiu Ciolos nu crede ca Anglia si restul EU vor aplica clauzele de salfgardare pentru a lua dreptul normal al romanilor ce muncesc aici la protectie sociala, dar ce nu inteleg dansii e ca aia e irelevant.

   Ce e relevant e ca unii, „elite”, au decis pentru noi ca suntem un fel de cetateni de rang doi ai Europei, incapabili de a ne folosi de un bun social, fara al abuza. Si asta, domnilor de la Bucuresti, e un scuipat in fata.

   Răspunde
    
 • cornel
  Februarie 16, 2016 la ora 00:02

  Moise, cred ca e cazul sa arati ca esti alaturi de colegii de la Antena 3 (vezi situatia cu evacuarea lor din sediu in 5 zile de catre ANAF).

  Răspunde
   
  1. Stelian F
   Februarie 16, 2016 la ora 02:09

   5 zile plus 2 ani…

   Răspunde
    
  2. arkade
   Februarie 16, 2016 la ora 06:41

   ANAF are dreptate. Trebuie recuperati banii facuti din evaziune fiscala. Legea e lege si pentru toti.

   Răspunde
    
  3. mihai
   Februarie 16, 2016 la ora 11:39

   Legat de antene, se incearca prejudiciul facut de Voiculescu. Antenele or avut 2 ani sa isi schimbe sediul. BRAVO ANAF

   Răspunde
    
 • ciprian j
  Februarie 15, 2016 la ora 23:47

  Va rog verificați știrea legata de taxa de mediu la ambalajele produselor alimentare, care s-a triplat și nu este o taxa deloc mica plus costurile cu angajații.

  Răspunde
   
 • ciprian j
  Februarie 15, 2016 la ora 23:38

  este normal sa fie asa, sa nu uitam ca sunt costuri mai mari cu munca (s-a mărit salariu)+ au crescut alte taxe cum ar fi taxa de mediu, sau alte taxe noi

  Răspunde
   
 • stan
  Februarie 15, 2016 la ora 23:33

  nu ar trebui sa verifice TOATE santierele de santier nu numai la o anumita firma

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase