BIZIDAY: Joi, 14 mai 2015

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

12 răspunsuri la BIZIDAY: Joi, 14 mai 2015

 • Silviu
  Mai 16, 2015 la ora 10:17

  Salut, ce se intampla cu seenow.ro? obisnuiam sa vad emisiunea acolo, prin aplicatia de Android, acum biziday nu mai e disponibila 🙁

  Răspunde
   
 • TELEU Dumitru Doru
  Mai 15, 2015 la ora 21:32

  o acciza pe mc sau tona de lemn brut taiat ar putea fi introdusa

  Răspunde
   
 • Paul
  Mai 15, 2015 la ora 02:34

  Ma fratilor m-a sperie modul vostru de a gandi. De ce nu va intrebati de ce austriecii nu-si taie padurea lor. Acolo veti gasi raspunsul pentru problema lemnului.

  Si apoi daca este conflict cu UE de ce nu aplica cote ca in cazul imigratilor din Africa si oriental mijlociu.

  Toate tarile europene sa taie proportional cu suprafata padurilor lor.

  Si pentru exporturile in afara UE s-a se aplice TVA diferentiat de 1000%.

  Si gata – problema rezolvata. Pentru UE principiul echitatii pentru ceilalti costuri apropiate de tarifele USA.

  Răspunde
   
 • anca
  Mai 15, 2015 la ora 01:19

  Sunteti suparati pentru CONSTITUTIA meritocrata?

  Răspunde
   
 • Stelian
  Mai 15, 2015 la ora 01:02

  Nu sunt de acord cu ce ati spus, cum ca toti banii platiti pe electrocasnicele din import merg in afara tarii. Importatorul, chiar fiind si producator, are un adaos comercial din care cel putin plateste salarii, chirii si alte cheltuieli aici in Romania. Pe urma produsul electrocasnic ajunge in magazin. Magazin care are si el un adaos din care plateste cheltuieli si din care vrea sa scoata si un profit. Mai e si TVA-ul. Numai din TVA si tot ramane in tara un sfert din suma care ati spus ca ajunge in alte tari.
  Eu zic ca aceste vorbe spuse asa usor nu va fac cinte si ma face sa nu mai cred chiar tot ce spuneti in emisiune.

  Răspunde
   
  1. Ovidiu
   Mai 15, 2015 la ora 02:14

   Stelian. Nu sunt de acord cu tine cu toate ca ai punctat tot ce era de punctat. Tu vorbesti de banii de salariu + tva-ul care raman in tara? Calculeaza asa te rog. 20 oameni care importa 10000 de frigidere. Cum ti se pare asta? Cifrele alea care le-ai pus tu mai sus .. sunt ridicole ….DAca faci calculele nu ramane nici macar 5% din suma in tara.

   Răspunde
    
   1. Stelian
    Mai 15, 2015 la ora 02:37

    Cu salarii, cu chirii, cu telefoane, cu utilitati, cu… sa zicem sa ar ajunge un 5%, chiar daca eu cred ca e nevoie de mai mult. Plus 24% TVA ajungem la aproape 30%. 30% din 300 mil euro sunt 90 mil euro. Chiar vi se pare o suma mica, in asa fel incat sa spunem ca toti cei 300 mil pleaca afara? Si 10 mil din cei 300 daca nu plecau fara si tot nu cred ca putem spune ca pleca toti cei 300.

    Răspunde
     
   2. Stelian
    Mai 15, 2015 la ora 02:40

    Daca la o emisiune economica ca aceasta am ajuns sa „rotunjim” sumele cu 30%, ne mai miram de alte emisiuni la alte televiziuni?

    Răspunde
     
   3. Stelian
    Mai 15, 2015 la ora 02:44

    Si astea, in afara de TVA, sunt cheltuielile numai la importator. Stiti vre-un importator de frigidere care vinde direct populatiei? Nu spun ca nu exista, dar totusi marii importatori vand prim marile magazine. Care dupa cum am spus mai sus au si ele un adaos in pretul de vanzare. Adaos care nu prea pleaca afara. Sau nu pleaca tot.

    Răspunde
     
   4. Constantin
    Mai 15, 2015 la ora 07:41

    Exemplul frigiderelor este unul in favoarea ideii ca nu se importa chiar atatea electrocasnice pe cat spun cei care reclama cresterea importurilor odata cu marirea consumului. Fabrica din Targoviste produce electrocasnice Arctic care sunt apreciate de romani, inclusiv datorita pretului accesibil. Antiteza dintre teoriile economice care vad cresterea economica prin marirea ofertei si, respectiv, marirea cererii va ramane in discutia economistilor si dupa ce Romania va fi depasit starea de inapoiere din prezent. Nu doar ca suntem penultimii din UE, dar ecartul fata de celelate state este mult mare. Acum este necesar sa fie adoptate masuri responsabile de reforma pentru ca economia patriei noastre sa creasca. Exista si conditiile pentru ca aceasta sa se petreaca. Nu este suficient sa recuperam de la evazionisti ceva mai mult pentru a asigura sustenabilitatea cresterii. Poate ca reforma ar putea merge si spre complexele energetice, spre exemplu, energia fiind inca un domeniu in care se risipesc banii romanilor.

    Răspunde
     
 • Gabriel
  Mai 14, 2015 la ora 23:59

  Am gresit. Scuze.

  Răspunde
   
 • Gabriel
  Mai 14, 2015 la ora 23:58

  Foarte buna emisiunea, o singura critica pentru imbunatatire pe viitor: la minutul 13 graficul verde nu reflecta bine valoarea.

  Răspunde
   
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase