BIZIDAY: Luni, 8 septembrie 2014

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

46 răspunsuri la BIZIDAY: Luni, 8 septembrie 2014

 • Constantin
  Septembrie 9, 2014 la ora 21:06

  Afacerea „Mizil” miroase neplacut, dar este greu de crezut ca este afacerea d-lui Basescu cu guvernul francez. Domnia sa a mai stricat, de altfel, o afacere cu atomi pusa la cale de un alt guvern atunci cand a fost conditionata aderarea Romaniei la Spatiul Schengen. Mai degraba ar putea fi o afacere interguvernamentala, in contextul in care deciziile de acest fel se iau de catre executiv (cu care Presedintele nu are o relatie tocmai cordiala), iar dl Basescu oricum isi incheie mandatul. Mentionarea in treacat a „Mizilului” de catre Presedinte reprezinta de fapt modalitatea prin care afacerea este adusa discret (aparent din eroare) in discutie publica, stricand aranjamentul prim-ministrului Ponta.

  Răspunde
   
 • Constantin
  Septembrie 9, 2014 la ora 20:26

  „Am vazut ca o fregata canadiana este biziita de doua jeturi rusesti… dar ce cauta ea in Marea Neagra?” _ Fregata canadiana apara dreptul dumneavoastra [si al nostru] de a va intreba ce cauta ea in Marea Neagra. Prin urmare, eu le multumesc in numele familiei mele militarilor canadieni care fac acest lucru la mii de kilometri de familiile lor, asa cum militarii romani au facut la randul lor lucruri asemanatoare in Afganistan sau Irak.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 9, 2014 la ora 16:23

  Gata, Parlamentul Romaniei a aprobat amnistierea mamelor gravide si a pensionarilor.

  Urmeaza amnistierea infractorilor si violatorilor din puscarii.

  La urma or sa mai ramana, ne-amnistiati, doar prostii care platesc taxe.

  E incredibil ce democratie cacacioasa am ajuns sa traim cu dubiosii care ne conduc si pe care va trebui sa-i votam in noiembrie.

  Răspunde
   
 • Eroul Bula
  Septembrie 9, 2014 la ora 15:52

  Era sa uit: Moise, daca mai sustii mult industria romaneasca de aparare, stricand comisioanele escrocilor de la Min. Industriei si MApN, risti sa ajungi din nou cu emisiunea difuzata dupa miezul noptii 🙂 ))
  Ai impresia ca toti slujbasii lui Vantu, de la Realitatea, in frunte cu Stelian Tanase, s-au transferat degeaba la TVR ?
  Glumeam, tine-o tot asa !

  Răspunde
   
  1. Cris
   Septembrie 9, 2014 la ora 16:26

   Industria romaneasca este egala cu ZERO, cu exceptia catorva firme care inca mai functioneaza si cu care Moise are niste contracte. Si alea o duc greu dar injura printre dinti si evita sa muste mana care le-a lansat in „afaceri”…

   Daca iei la puricat economia romaneasca vei descoperi nimic altceva decat o mare spalare de bani pe spinarea fraierilor.

   E o mare invarteala de capitaluri care produc doar specula pura si nu lasa bunastare in urma. Adica tara africana.

   Răspunde
    
 • Eroul Bula
  Septembrie 9, 2014 la ora 14:55

  Absolut de acord cu offsetul in achizitiile de armament.
  Ca sa dim mai precisi, cei 2% pentru aparare nu se duc toti in achizitii.
  Solicitarea NATO este ca 20% din aceasta suma sa se duca pe achizitii de echipamente adica vreo 700 milioane Euro sau cca 900 milioane $ (tine evidenta in $ pentru ca la armamente scorurile se dau in $).
  Restul de bani din buget intra pe salarii si pe cheltuieli curente cum ar fi, printre altele, lucrari de intretinere si reparatii pentru tehnica de lupta.
  Cum tehnica de lupta este majoritar romaneasca, cresterea alocarilor de fonduri ar insemna comenzi si locuri de munca in industria de aparare ca sa nu mai spun ca, de exemplu, tancurile TR-85M1 Bizonul nu au beneficiat de nicio revizie generala de cand au intrat in dotare.

  In alta ordine de idei, nu-ti mai bate capul cu fondurile pentru romanii din diaspora. Este o simpla idee imbecila prin care Ponta incearca sa atraga voturile diasporei. Noroc ca aia nu-si pun mintea cu el.

  Răspunde
   
 • clientul
  Septembrie 9, 2014 la ora 13:48

  Repet:
  TRATAT DE SENSIBILITATE…APLICATĂ

  TOTUL…ține de buna creștere
  și scăderea ține de tot.

  Rog pe: D-nul MOISE GURAN,D-na IULIANA TUDOR,D-na TEO TRANDAFIR

  Ajutor pentru punere in valoare,daca se considera ca este cazul.MULTUMESC.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 9, 2014 la ora 13:08

  Cea mai simpla si cea mai eficienta masura posibila in domeniul evaziunii fiscale care poate fi luata imediat (dar nu se doreste) este ca sa se tina contabilitatea veniturilor, cheltuielilor si a TVA in cloud, pe un site securizat, astfel incat toate facturile sau bonurile fiscale care sunt inregistrate ca venituri sau cheltuieli de firme sa figureze in acel site securizat. S-ar putea face astfel un control incrucisat facil pe baza numarului de factura si a datei emiterii… iar orice factura sau bon fiscal, emise si neinregitrate acolo in termen de 7 zile ar putea fi considerate evaziune fiscala.

  E cea mai simpla si mai logica masura posibila pentru a reduce imediat si cu valori mari evaziunea fiscala.

  O masura si mai simpla ar fi colectarea TVA numai in retail (la consumatorii finali) cum e la americani si nu pe tot lantul de furnizare cum se face acum. In acest fel resursele ANAF ar fi concentrate numai pe zona de retail unde se colecteaza TVA-ul – adica mai putin de 20% din economie.

  Răspunde
   
  1. Cris
   Septembrie 9, 2014 la ora 15:22

   Un servers securizat gestionat de ANAF, deci confidential cu datele pe care le bagi acolo.. Si acolo sa fie introduse TOATE facturile. Sa vezi ce repede terminam cu evaziunea fiscala. Daca furnizorul introduce factura dar beneficiarul nu, adio drept de deducere a TVA pentru furnizor. Daca beneficiarul introduce factura furnizorului, dar acesta nu, poate sa vina ANAF peste el, pentru evaziune fiscala.

   La asta se poate adauga o tombola, ceva pentru cei care aduna bonuri de casa si gata.

   Dar odata cu toate astea trebuie reduse taxele ca nimeni nu e dispus sa le plateasca la valorile actuale.

   Răspunde
    
   1. Stelian
    Septembrie 9, 2014 la ora 15:31

    E clar ca nu se vrea disparitia economiei negre. Poate se vrea la nivel de ministru (scrisesem minister dar mi s-a parut prea mult) cunva, dar mai jos putin marea majoritate a functionarilor traiesc din spagi. Eu am muncit un an de zile la uzina Dacia in 1986. Erau camere de filmat prin sectii si la toate usile. Am intrebat un coleg daca functioneaza acele camere, caci stiam cat se fura si nu intelegeam cum e posibil si mi-au spus ca nu mai functionau acele camere, caci sefii furau cel mai mult si nu le convenea ca acele camere sa functioneze. Acest exeplu cred ca spune totul. Am ramas aceiasi oameni care am fost mereu. Banul conduce, nu oamenii. Banul nu e bun la buget sau la altii ci numai cand e al „meu”.

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 9, 2014 la ora 15:33

     Apropo Moise! Stroe stie despre ce vorbesc.

     Răspunde
      
    2. Stelian
     Septembrie 9, 2014 la ora 15:46

     Un singur o am intalnit la garda financiara odata, care sa nu ia spaga, dar il stia toata institutia. Toata administratia financiara pe Arges stia ca este incoruptibil. Si tocmai el m-a chemat cu toate actele pe un an la control odata. La oricine am incercat sa apelez mi s-a spus ca la acel om nu pot interveni. Asa ca am mers si i-am spus exact ce aveam in neregula in acte si dupa ce le-a verificat, apreciind ca am spus adevarul, mi-a dat cea mai mica amenda cu povata sa mi le pun la punct. Deci cu un „incoruptibil” am avut cea mai placuta experienta a unui control.

     Răspunde
      
 • Adrian
  Septembrie 9, 2014 la ora 12:11

  Salut sínt Adrian pe moment nu comentez problemele curente eu vin cu o propunere pe care vá rog sá o aduceti ín emisiunea d-vastrá ín sprijinul guvernului .Iatá despre ce este vorba ín toate tárile vest europene ín domeniul comertului si a prestárilor de servici sin instalate caseri onlain pentru a stopa ne dclararea veniturilor,deci orce magazin sau un prestator de servici este íntrufel obligat sá elibereze bonul fiscal deoarece ori cínd un agent al iscului dotat cu un leptop poate sta ín fata magazinului si poate verifica dacá acesta a eliberat bonul fiscal este echivalent si pentru hotele si restaurante unde nu primesti bon fiscal Iatá vá dau un exemplu ín Ungaria a fost implementat acest sistem si sau colectat la buget pe primele sase luni comparativ cu anul trecut o sumá frumusicá care a atins suma de 106 miliarde de forinti. Eu cred cá nu este o ideie rea si se poate aplica si ín Románia dar aceasta necesitá buná vointá a guvernantilor.Este posibil sá nu fie aceptatá pentru a nu strica clientela politicá.Í-mi cer scuze dacá nu am scris ceva corect deoarece sínt plecat din tará de 30 de ani si nu am scris de mult ín limba Románá.Am sá vá scriu si alte lucruri sper bune pentru tará cu respect Adrian

  Răspunde
   
  1. Adrian
   Septembrie 9, 2014 la ora 21:09

   Bineínteles cine nu stie cum fuctioneazá sistemul onlain nu este de acord cu el dar ín íntreaga lume civilizatá el este implentat si a dat rezultate eu cred cá si ín Rőmánia va da de oarece el poate fi sopravegat din orce colt al tári iar cei cu relati pot fi anuntati de ori cine pentru cá ei fot fi verificati ín orce clipá si atuci vá íntreb de cíte ori o sá íl anunte preteni ,si ín fine si ín canada este inplementat ínseamná cá si ei dupá spusele d-uneaavastrá ar trebui sá renunte la el deoarece nu este eficient .Vá rog sá í-mi dati un exemplu unde a fost retras aceastá implementare.Eu cunosc sistemul foarte bine bsi nu este asa de usor de manipulat pot sá vá dau si multe exemple de íncercári de fraudare a sistemului dar toate au esuat ba m-ai mult au fost prinsi si cei care au íncercat.Totol este sá vrei sau sá ai vointá politicá sá faci ceva pentru tará.Deaceia unde a fost implementat (sá vá documentati )o sá vedeti cá frauda a scázut cu 40% ,verificati si vá veti convinge.

   Răspunde
    
 • Cosmin Moise
  Septembrie 9, 2014 la ora 11:14

  Am crezut ca doar Ponta e autist dar ma conving din ce in ce ca tot guvernul e alcatuit din oligofreni! Singurul zdravan un pic, dar malefic si ordinar este Dragnea! Cum e stapanul asa si slugile!

  Răspunde
   
 • Florin
  Septembrie 9, 2014 la ora 10:50

  Idee mai stupida ca a baiatului ala de la fonduri europene de a da bani europeni celor plecati din tara rar se poate gasi.
  Eu incerc sa deschid o afacere productiva aici din bani europeni si nu am reusit sa-i accesez pana acum si in loc sa simplifice procedurile aici el se gandeste sa ii dea afara… Incredibil….

  Răspunde
   
 • Coreli Cornel
  Septembrie 9, 2014 la ora 10:36

  In comentariul despre evaziunea de la Siveco explicatia a fost putin gresita. Siveco probabil a cumparat produse sau servicii fictive de la tiganii din Sintesti pentru a-si dimunua profitul si TVA-ul.Cazul acesta este inca o dovada ca multe asazise afaceri de succes sunt construite pe esafodajul relatiilor cu statul pentru care trebuie sa se apeleze la asemenea operatiuni nelegale ca resurse pentru platile „informale”. Si uite asa se tot infiinteaza si se lichideaza aceste firme „fantoma” care mai si denatureaza statisticile despre mediul de afaceri din RO.

  Răspunde
   
  1. adi
   Septembrie 10, 2014 la ora 12:58

   CORECT

   SE PARE CA PUTINA LUME URMARESTE CU ATENTIE EMISIUNEA.
   IMI DAU SEAMA DIN COMENTARII

   Răspunde
    
 • sorin
  Septembrie 9, 2014 la ora 10:28

  am auzit aseara la emisiune ca Siveco a ocolit plata TVA-ului vanzand softuri fictive, dar a fost exact invers: daca ar fi vandut, TVA-ul care trebuia platit la stat ar fi fost mai mare (TVA colectata). Siveco a Achizitionat softuri fictive astfel incat sa creasca TVA deductibila.
  Partea buna e ca, daca s-au uitat la emisiune si cei care doresc sa spele bani in acest fel, au „invatat” ceva care le va fi de mare folos :)) (de folos pt bugetul de stat)

  Răspunde
   
  1. Cosmin Moise
   Septembrie 9, 2014 la ora 11:23

   Si nu numai: in schema intra si deducere cheltuielilor cu softul realizat de firmele fantoma, deci diminuarea imozitului pe profit si, ulterior, diminuarea impozitului pe dividendele cuvenite asociatilor (evaziune fiscala, fals si uz de fals), achitarea acelor facturi pentru justificarea numerarului (gestiune frauduloasa) iar sumele incasate erau, banuiesc scoase in numerar din banca si reintoarse, contra unui comision, evident, celor care au initiat schema (spalare de bani). Banii negrii sunt folositi indeosebi pentru achitarea spagilor celor ce au acordat contractele.

   Răspunde
    
  2. Stelian
   Septembrie 9, 2014 la ora 11:37

   Asta ne arata ca Moise nu stie sa faca evaziune :). Sau ca graba in care prezinta emisiunea nu e prea buna.

   Răspunde
    
 • Florin
  Septembrie 9, 2014 la ora 10:21

  Tarile NATO trebuie sa dea 2% din PIB pentru armata DAR 80% din tarile NATO NU dau 2% ci mai putin (statistica vazuta la CNN).
  Deci nu am fi singurii care nu dau 2%. Da, pentru produse facute in ROmania as da cu placere 3% din PIB (transportoare SAUR etc). Pun pariu insa ca ior se cumpara transportoare de la elvetieni cu aia 2%. Asa ca, pas !

  Răspunde
   
 • The Time Team
  Septembrie 9, 2014 la ora 10:00

  VICTOR PONTA: „Trebuie să cheltuim, până la finalul anului, trei miliarde de dolari pentru investiţii publice”

  va rog Dn-ul Guran sa faceti referire in emisiune de ce nu se mai finalizaza pasajele peste liniile ferata la centura aradului.

  …cica banii sunt blocati de la bucuresti, si ne batem joc de milioane de trecatori. cozile uneori sunt atat de mari uneori ca ocupa aproape toata lungimea centurii.

  in 25 de ani nu am reusit sa facem 2poduri nici cu/ nici fara fonduri europene.

  Ar fi foarte important sa fluidizam zona, de interes local/ national si european, celalalt interes/contrainteres/dezinteres nu stim cine il poarta.

  Răspunde
   
 • Cris
  Septembrie 9, 2014 la ora 09:54

  Eu cred ca acest razboi e o mare spalare de bani si un prilej pentru niste baieti sa umfle comisioane grase din contractele cu armament – vezi achizitiile de avioane, la preturi babane, nejustificate, pe care trebuie sa le faca Romania.

  Miroase din ce in ce mai mult a infractiune la bani publici acest razboi.

  Răspunde
   
 • Stefan
  Septembrie 9, 2014 la ora 09:50

  Eu nu mai uit niciodata la emisiune in direct. Prefer sa vad inregistrarea pt. ca la ora emisiunii sunt prea obosit sa fiu atent la ce spune Guran mai ales ca vorbeste prea repede. Este oricum o emisiune ce merita vazuta

  Răspunde
   
 • saba
  Septembrie 9, 2014 la ora 07:58

  Am vazut ca o fregata canadiana este biziita de doua jeturi rusesti. Canadienii considera actiunea nejustificata. Asa o fi, dar ce cauta ea in Marea Neagra? In curind vor veni si 11 nave militare rusesti.
  Acuma vad ceva cu Noua Rusie. Nu cunosteam. ” Noua Rusie; literally New Russia) was a historical term of the Russian Empire in 1764-1873 denoting an area north of the Black Sea, presently part of Ukraine”, dar stiam ca intre Rusia Keiveana si Marea Neagra se afla un teritoriu care apartinuse Rusiei, cam la sud de o paralela ce ar trece prin Iasi.
  Ce o sa mai fie, vom vedea. Pina una alta, Obama si-a indeplinit misiunea si acuma golfeaza in vacanta. A apucat sa anunte in plan pe 3 ani de lupta contra ISIS. CNN american (am inteles ca este si unul romanesc si ca va fi si un RT romanesc – trai pe vatrai) anunta ca prognozele sunt 50% in favoarea fortei armate. Nu stiu exact care-i „poolul”, ca in Missuri lucrurile nu s-au linistit.
  Despre hidrocarburile din zona Insulii Serpilor, vad ca se face caz de rezervele romanesti. Interesant este ca toate celelalte exploatari din tara sunt deja pe miini straine. Le este teama unor straini ca vor pierde rezervele romanesti din Marea Neagra? Nici o grija, rusii au sa dea si la americani in Arctica si la chinezi din Siberia.
  Fonduri europene pentru romanii din afara ca sa trimeata in tara – mare ti-e gradina, Doamne.
  Intelesesem ca deja este legiferat ca odata cu condamnarea vine si confiscarea averii – asa se mai justifica ardoarea DNA. Altfel, dupa puscarie, fratii se retrag la recuperare in Bahamas.
  Si totusi, noi cu cine votam. Suntem contra tuturor sau o sa se traga la sorti o alta judecatoreasa?

  Răspunde
   
  1. VictorL
   Septembrie 9, 2014 la ora 10:05

   @Saba.Mai vin 11 nave rusesti…Pentru ce sa vina nu inteleg pentru ca rusii au 400 de nave in Marea Neagra.Toate sunt prinse ca soarecele in cursa si pot fi scufundate de seara pina dimineata de avioane plecate din USA.Suntem in 2014…
   Rusii mai au o flota blocata in Siria in acelasi fel si daca nu realizau ca Marea Neagra e o capcana nu se mai zbateau atit sa-l tina pe Assad pe scaun.
   Fregata aia canadiana doar arata steagul canadian la poarta lui Putin.Daca nu pricepe el pricep alti rusi mai destepti.
   Sumit-ul din Tara Galilor a pus la punct soarta lui Putin.Doar pretextul lipseste…
   In aparenta este lasat sa-i bata pe ucraineni ca la fasole dar in realitate v-a fi spinzurat pentru ca a amenintat Europa cu taierea gazelor.Europeanul daca simte caloriferul rece in miez de iarna duce laba la portofel si plateste recompensa pe capul lui Putin.
   Cameron a facut prima miscare si Anglia nu a stat degeaba intre timp ci si-a schimbat submarinele cu altele noi.Totul e nou si de ultima tehnologie iar Rusia daca privesti harta nu poate fi putere maritima.Flota de la Kaliningrad poate fi si ea blocata in Baltica in acelasi fel iar restul il face gheata in iarna.
   Flota rusa poate deranja platformele si porturile noastre dar nu poate pleca la razboi fara riscul ca dispare.Scufunda un distrugator american sau francez si se trezeste ca NATO bombardeaza Moscova.
   Putin a gresit aratind lumii ca nu-i intreg la minte.In jocul asta Ucraina e doar un pretext.Novarasia e un stimulent pentru rusi sa se adune in spatele lui Putin insa Crimeea nu-i va fi lasata in stapinire mult timp,pentru ca deranjeaza treaba la titei si gaze in Marea Neagra.

   Răspunde
    
 • Stelian
  Septembrie 9, 2014 la ora 01:03

  Cum Moise sa-mi dea bani europeni guvernul roman aici in UK, dar nu-mi dadeau cand eram in Romania si aveam mare nevoie ca sa dezvolt firma??? Ce sa spun… stii ca nu ma mai mir. Astept sa-mi dai idei cam ce proiecte sa fac :). Noroc ca am zis ca nu voi mai face afaceri niciodata si astfel n-am sa le iau toti banii. Te doare mintea cand auzi asa ceva.
  Cam scurta emisiunea. Vorbesti foarte repede ca sa poti prezenta toate subiectele propuse si devii cam obositor de urmarit la o ora asa tarzie. Nu-mi dau seama daca un spatiu de emisie putin mai mare te-ar ajuta sau te-ar incurca in afacerea ta, dar cred ca se impune. Intr-o tara ca Romania unde se intampla mereu atat de multe lucruri neasteptate, cred ca ti-ar trebui mai mult spatiu, ca sa poti prezenta mai calm si cu explicatii complete cat mai multe subiecte. Acum sa stii ca am fost putin dezamagit cand emisiunea de la radio s-a marit numai cu 15 min, dar in timp mi-am dat seama ca o emisiune de o ora in care oamenii critica guvernarea cam la fel toti, poate fi plictisitoare si in consecinta mi-am dat seama ca 45 min e cam maximul suportabil. Cel putin pentru mine. Cred ca si la tv ar fi indicata o emisiune tot cam de 45 min. Nu stiu sponsorii vostrii cat de fericiti ar fi sa plateasca inca 50%. Nu cred ca ar fi foarte incantati de idee.

  Răspunde
   
  1. Stelian
   Septembrie 9, 2014 la ora 01:29

   Despre taburi si altele asemenea pentru aparare, cu toate ca inteleg ce spui si chiar mi-as dorii ca acei bani sa se intoarca la poporul roman prin salarii, sa stii ca nu poti compara taburile facute de noi cu cele facute de elvetieni, sau de alte tari vestice. Uzinele romanesti de care vorbesti nu cred ca au tehnologia celor din vest, de fapt diferenta intre o uzina veche romaneasca inchisa momentan si una elvetiana care functioneaza si in care se investeste mereu, este atat de mare, incat calitatea si fiabilitatea produselor va fi foarte diferita. Nu stiu daca ai facut armata, parca te auzeam ca nu, dar cea mai slaba calitate la tehnologia militara, atunci cand eu am fost in armata, o aveau produsele romanesti. Chiar si cele rusesti erau mult peste ale noastre. Filmuletul pe care l-ai prezentat cu transportorul romanesc, pe mine m-a facut sa-mi aduc aminte de cat de proasta era tehnica militara romaneasca atunci cand ingrijeam de un parc auto maricel. Cred ca lucrurile s-au mai schimbat de atunci, dar nu inteleg cum fac astazi un filmulet de prezentare, chiar si unul de pe youtube, cu un tab care trece printr-o apa cu 5 km/h si se opinteste cand urca si cand coboara o bordura mai mare putin. Total neprofesionist daca tabu putea mai mult dar apare in filmulet in acest stil. Si un test daca era, cum sa-l testeze cu 5 km/h, daca-i avea si pe aia, la intrarea in apa? Si chiar daca primele teste erau asa in reluare, puteau pune un test mai avansat pe youtube. Ma indoiesc, la cum arata industria de aparare acum, ca putem produce tehnica militara care sa stea in fata tehicii rusilor. Poate guvernantii nostrii sa obtina de la partenerii NATO cativa ani in care diferenta de 1% din PIB sa fie investita in retehnologizarea acelor uzine si abia urmatorii ani sa producem ceva acolo, ca daca incepem sa producem direct acolo acum, vom da de munca oamenilor si atat. Nu cred ca ne vom putea apara tara cu tehnologia pe care o putem produce acum. Nu de rusi. Poate de ucrainieni sau de sarbi, dar nu de rusi.

   Răspunde
    
   1. Zanul Cel Bun Si Biciul Fermecat
    Septembrie 9, 2014 la ora 09:42

    Depinde si de mentalitate, cu merge’shasha nu se fac produse brici.

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 9, 2014 la ora 10:11

     Da, sigur. Dar asta este un alt lucru care ne dezavantajeaza, caci stim ca e gandirea noastra, nu a elvetienilor.

     Răspunde
      
   2. Marius Z.
    Septembrie 9, 2014 la ora 17:19

    Stelian,
    Ce nu intelegi la filmuletul respectiv? Nu e film de prezentare ci e o filmare facuta in timpul testelor functionale de baza, sa vezi ca turela integrata pe platforma nu face ca SAUR-ul sa ia apa si nu-i scade semnificativ flotabilitatea. Atat s-a filmat si s-a putut da publicitatii.
    Apoi urmeaza testele de viteza, de stres, de anduranta, de masa maxima, etc. Nu arunci de la inceput sistemul nou integrat in apa la viteza maxima! E simplu si nu trebuie sa fii rautacios, gasind inca o „proba” care sa-ti sustina punctul de vedere cu „ea mai slaba calitate la tehnologia militara o aveau produsele romanesti”

    Moise a incercat sa filmeze mai mult, si cu uzina, si cu vehiculul in prezentare mai dinamica si iata ca nu se da voie! Punct!

    Răspunde
     
    1. Stelian
     Septembrie 9, 2014 la ora 18:26

     Am crezut ca am fost clar in ceea ce priveste ce nu inteleg. Nu inteleg de ce Moise vine cu un filmulet in care nu-mi arata nimi, decat o incercare de a face ceva a acelei uzine. Inteleg ca n-a putut mai mult, dar eu unul nu puneam pe TVR un filmulet care nu-mi arata ca sunt bune sau fiabile sau de temut, ce vor ei sa faca acolo. M-am pus putin in locul rusilor si am zambit cand priveam acele teste. Daca nu punea nici un filmulet, pentru ca nu reusea sa faca unul adevarat, in mintea mea ramanea totusi ceea ce-mi imaginam, care ar fi fost mai mult decat ceea ce am vazut.

     Răspunde
      
     1. Stelian
      Septembrie 9, 2014 la ora 18:30

      Adica eu consider ca el mi-a aratat mie cetatean roman, in calitate de cumparator, acel tab ca sa ma convinga sa-l cumpar si sa nu apelez la alte fabrici. Nu m-a convins cu filmuletul, ba dimpotriva.

       
     2. Stelian
      Septembrie 9, 2014 la ora 18:39

      Evident Moise stie mult mai multe decat mine despre industria Romaniei de armament de astazi. Eu nu contrazic ce spune el ci numai ce am vazut, prin ceea ce cunosc eu despre uzinele foste comuniste. Am spus ca fara i vestitii masive, nu numai ca nu putem produce la calitatea celir din vest, dar eu cred ca nici macar protectia muncii pentru muncitori nu o putem asigura la standardele vestice. Nu stiu cand si cat s-a investit in acele uzine, dar am o indoiala ca vre-un guvern a investit cat trebuia in ele. De aceea am spus ca cel putin un an doi, o parte din cei 2% ar trebui investiti acolo.

       
     3. GeorgeGMT
      Septembrie 10, 2014 la ora 08:45

      Mai Steliane mai, tu ai ceva cu orice s-ar putea construi in Romania, de TAB-uri la ciorapi de lana.
      Revenind la imaginile in discutie, este problema ta ca cetatean daca nu pricepi ca respectivul film arata PRIMELE teste la apa si pentru trenul de rulare al SAURului!
      Practic ce-ai vazut acolo era primul test de etanseitate si asiesta la plutire pentru TAB, din acest motiv avea si turela pusa, tocmai pt a se vedea daca masina este bine echilibrata si ia sau nu apa, dar in principiu era un test de echilibrare…

      Daca nu ai priceput atat lucru, desi ma indoiesc, e pacat. In alta ordine de idei industria noastra poate foarte bine fabrica TAB-uri performante, Prahna IIIC fiind o teapa de la un capat la altul, nu pt ca ar fi o masina proasta ci pentru ca cu 33 de milioane de euro puteam avea de trei ori mai multe TAB-uri plus niste locuri de munca.

      Alte imagini cu SAUR 2 gasesti pe blogul meu, la viteza foarte mare, teren accidentat, plutire libera si navigatie, etc, etc, Moise folosind corect imaginile din timpul testarii, iar pentru cineva cu putin carte in domeniul tehnic, imaginile alea erau foarte clare.

      Iar pe de alta parte cererea de a filma SAUR 2 a fost respinsa de catre ministerul economiei.

      Da tu sti toate astea doar ca ai in program ridicarea in slavi a oricarui tip de import si distrugerea oricarei capacitati de productie interna, tu sustii somajul pentru romani si locuri de munca pentru europeni…
      Cam ce stie sa faca Pirahna si nu poate face SAURul?! Pe apa SAUR este peste elvetian, pe teren greu la fel, kituri suplimentare de blindaj primeste si ala si celalalt, doar ca SAUR da de lucru si de mancare romanilor, Pirahna elvetienilor/americanilor…

       
     4. Stelian
      Septembrie 10, 2014 la ora 09:34

      N-am spus ca ar trebui sa cumparam de afara tehnica militara pe care o putem produce. Am spus doar ca nu stiu cat s-a investit in aceste fabrici, iar daca nu s-a investit cat sa producem ceva de calitate, prima data banii care acum nu se aloca apararii, din cat ar trebui alocat (2%), sa mearga in retehnologizarea acelor intreprinderi ca sa putem produce ceva fiabil, nu asa cum produceam pana in 89.
      Va rog frumos citati-mi din mesajele mele unde am spus ca ar trebui sa importam tehnica militara si nu sa o producem noi. Sper din toata inima ca intelegeti mai bine un desen tehnic decat ce ati inteles aici ca am scris eu.

       
     5. Stelian
      Septembrie 10, 2014 la ora 09:51

      Vezi Moise cum ne pierdem increderea unuii in ceilalti. Mintind.

       
     6. Stelian
      Septembrie 10, 2014 la ora 10:21

      Domnule George, daca incepeti mesajul cu o minciuna, ce pretentie aveti sa cred ce scrieti mai departe in mesaj?

       
 • M.C
  Septembrie 8, 2014 la ora 23:46

  si pe langa ca declaratia lu’ baselu’ bate la ochi, Renault Trucks, are ca transportoare blindate un 6×6 si un 8×8 care NU sunt amfibii, ceea ce le descalifica din start.

  si cu toate magariile din MAPN, sunt sigur ca nimeni NU v-a accepta ca transportoarele sa NU fie amfibii…vorbim de vreo 6-7-800 de bucati care trebuiesc inlocuite totusi…

  deci, revenim la Moreni care fie v-a oferi ce au (SAUR 2) + continuarea proiectului TBT 8×8, fie vor face un proiect cu Iveco cum era vorba parca, ca al lor e amfibiu…

  oricum, situatia e maro, si sper ca fie sa ia ce au de oferit cei la Moreni fie o colaborare, facuta in Romania.

  Răspunde
   
  1. saba
   Septembrie 9, 2014 la ora 08:06

   Nu cred ca „e maro” pentru ca si polonezii si romanii le-au cam dat cu flit lui NATO si deci nu va fi cazul ca romanii sa-si arate muschii si singele.
   Romania ar trebui sa-si vada de refacerea economiei, nu de virat fonduri nustiu pe unde sau de vindut resurse nu stiu cui. Iar cu reduceri de CAS se laege praful si de … brinza.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase