Ora de Business: vineri, 17 mai 2013

plan-de-dezvoltare

Emisiunea poate fi urmărită aici: http://www.tvrplus.ro/editie-ora-de-business-104876 precum și pe canalul BiziDay de pe YouTube.

stiri verificate
This entry was posted in ÎNREGISTRĂRI. Bookmark the permalink.

Comentarii prin facebook

7 răspunsuri la Ora de Business: vineri, 17 mai 2013

 • cornel
  Mai 20, 2013 la ora 16:14 Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Mai 19, 2013 la ora 20:43

  Paradoxurile pe care le traim.Societatae actuala s-a dezvoltata ca urmarea a creditului si a combustibililor petrolieri, fiind ,,rafinata” in ultimele deceni de tehologiille I.T.Vom face o simpla comparatie intre industria petrolului pe de o parte si industria electronica impreuna cu I.T pe de alta parte.In domeniul petrolier in cele mai mari profituri se inregistreza in domeniul upstream (exploatare si productie )laceasta este de aproximativ 70%(Petrom) inainte de investitii si peste 50% dupa investitii ,in timp ce cel din downstream (rafinare)2-4%.La polul opus in industria electronica numai produsle high-end ating 50% profitabilitate(IPhone 4) in timp ce industria de cabluri electrice probabil are o profitabilitate de 5-10% ,in contrast total cu industria petrolului.Bizarerile continua, daca tinem cont ca directori de banci catiga mai mult decat manageri ale caror planuri le finanteaza .Situayia ar fi indentica cu posibilitatea ca un expert artistic sa incaseze pt evaluarea mai multor picturi remarcabile decat orice tablou vandut.

  Răspunde
   
 • Chirita Aurelian Stefan
  Mai 19, 2013 la ora 17:10

  Romania este o tara mare la nivel european. Comisia Europeana recomanda ca populatia unei regiune sa fie de 3,5 milioane de locuitori. In consecinta, Romania ar trebui sa aiba 21milioane/3,5 miloane = 6 regiuni. Cele 6 regiuni pot fi :
  1) Regiunea Olteniei si Muscelului (judetele din Oltenia + Judetul Arges)
  2) Regiunea Muntenia (Bucuresti+judetele(Teleorman+Dambovita + Prahova +Ialomita +Calarasi +Giurgiu)
  3)Regiunea Dunarea de jos si Dobrogea (judetele (Constanta +Tulcea +Buzau+ Braila +Galati)
  4)Regiunea Bucovina(celelalte judete din Moldova)
  5)Regiunea Banat ,Crisana si Tara Oasului (judetele din Banat+judetele (Bihor + Satu-Mare+Hunedoara).
  6) Regiunea Ardeal (celelalte judete transilvanene).
  Argumente: 1)Dezvoltarea unor judete mai sarace in jurul unor poli economici(Bucuresti, Cluj-Napoca,Galati, Timisora, Iasi si Craiova).
  2)Reducerea cheltuelilor administrative si distantele relativ mici fata de viitorele centre regionale.
  3)Prezenta unor centre universitare cu traditie in cele 6 capitale regionale si posibilitatea de dezvoltarea ,a aeroporturilor internationale din aceste orase.(exceptie Galati care va utiliza aeroportul Mihail Kogalniceanu).
  4)Realizarea autostrazi Pitesti-Craiova.

  Răspunde
   
 • George
  Mai 18, 2013 la ora 21:40

  Vad ca te mira ca aia de la Garda vin cu insinuari 🙂
  Eu cred ca exact asta invata la scoala aia a lor – altfel nu-mi imaginez cum de sunt atat de buni la asta (poate am timp o data sa va spun niste povesti savuroase cu „baietii” de la Garda).

  Răspunde
   
 • Carmen
  Mai 18, 2013 la ora 17:55

  Am citit de curand ceva ce m-am gandit ca musai ar trebui sa impart cu prietenii, asa, ca, in general sa stim sa nu gresim:
  *
  “Sa nu-ti bati joc niciodata de omul care se gaseste in amaraciune si necaz, pentru ca nu este greu ca si tu, cel care razi, sa te gasesti, mai devreme sau mai tarziu, in locul lui.”
  *
  “Pedeapsa mincinosului nu este ca nu-l cred ceilalti, ci ca el nu poate sa creada pe nimeni.”

  Week-end placut, oameni buni, in continuare! Mult succes Romaniei in aceasta seara la Eurovision! Sa-i tinem cu totii pumnii lui Cezar! Doamne ajuta!

  Răspunde
   
 • Constantin
  Mai 17, 2013 la ora 20:25

  Numai ce apucai sa scriu la topicul despre Economia care este „o doamna” si dl. Moise a si pomenit in emisiunea ODB despre exportul de energie subventionata din buzunarele noastre. Sigur nu este „o duduie” curtata de „baietii destepti din energie”?!?

  Răspunde
   
  1. CTL
   Mai 17, 2013 la ora 22:58

   Ohoo, ba da, si inca cum. Sincer, daca cineva m-ar pune sa spun primele 2 cuvinte care imi vin in minte cand aud UE acele cuvinte ar fi criza si subventii. Suntem o mare , bolnava, si proasta economie de subventie. Asa o sa-i zic in loc de economie de piata, economie de subventie, la fel cum americanii au o economie pe datorii noi o avem pe a noastra de subventii. Ma refer la tarile membre UE. Si multe sunt directive de la Moscova, pardon, Bruxelle, nu stiu de ce tot confunt UE cu URSS. Ca doar nu suntem o economie dirijata cu reglementari proste, superbirocratizata, in cirza si cu insitutii ineficiente.
   Stiti ca UE da subventii bunicele oricui NU-SI lucreaza pamantul ci lasa diferite pasari rare sa-si faca cuib pe el si sa ciripeasca ? E laudabil sa constientizam importanta faunei fi florei si ca vrem sa o prtejam da ce masura idioata e si asta ? Adica din biroul cui a venit ? Mai ziceam zilele trecute ca le-a venit ideea sa interzica toate soiurile de plante folosite in agricultura care nu sunt inregistrate n stiu unde, adica nu am voie sa mananc rosie din gradina daca nu au ei amprentele, CNP-ul si Pedigree-ul ei ? un exemplu de regula proasta, nu e legat de subventii ci doar de prostia birocratilor.
   Si asa cred ca putem sa nu vorbim de desteptaciunea unor baieti ci de prostia unor birocrati. Baietii vor fi mereu desptepti , nu le poti cere sa fie prosti, da le poti cere politicienilor sa fie destepti.

   Răspunde
    
 
 
Adaugă comentariul
 
 

Emailul nu va fi făcut public. Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii.

Nume: *
Adresa de email: *
Pagină web
Comentariul*
 caractere rămase