Premierul a declarat că Executivul nu are de gând să adopte o OUG pentru amnistie și grațiere: „Nu am așa ceva pe masa Guvernului (amnistie și grațiere)”.

„Nu avem așa ceva pe ordinea de zi, nu am așa ceva pe masa Guvernului. În calitate de prim-ministru nu am un act normativ care să prevadă așa ceva. Nu am avut o discuție”, a precizat Dăncilă.

Întrebată de jurnaliști dacă exclude adoptarea până la finalul anului unei ordonanțe de urgență pentru amnistie și grațiere, Dăncilă a răspuns „Da”.

Referitor la o eventuală OUG pe amnistie și grațiere, Liviu Dragnea a declarat, ieri, că nu i-a cerut „personal lui Toader” să adopte o astfel de ordonanță, „ci am cerut public să se găsească o soluție pentru a încerca să se repare toate nedreptățile din ultimii ani din România.” 

În luna septembrie, Dragnea spunea că nu îl interesează ordonanța privind amnistia.

Toader spunea, în urmă cu două zile, întrebat de posibilitatea adoptării acestei OUG: „Să nu vă imaginaţi că un astfel de act de clemenţă şi-l doresc doar unii”.

De asemenea, președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei ceremonii publice la Palatul Cotroceni, că face apel la pesediști să renunțe definitiv la ideea unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere, pentru că ar declanșa o criză politică profundă.

Și Călin Popescu Tăriceanu, a avut o reacție privind amnistia și grațierea. La începutul lunii noiembrie, liderul ALDE declara că se opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere pentru că altfel va fi acuzat face politică în interes propriu.