Declarațiile lui Liviu Dragnea vin în urma ședinței Comitetului Executiv al partidului, convocată după ce vicepreședinții PSD Paul Stănescu, Gabriela Firea și Adrian Țuțuianu  i-au cerut lui Liviu Dragnea demisia din fruntea PSD şi de la conducerea Camerei Deputaţilor. 

,,Pe mine personal nu mă mai interesează ordonanța privind aministia. Vor să o dea la Guvern, este problema lor, să o dea. Nimeni nu a reușit să răspundă la o întrebare esențială. Care este de fapt rezolvarea nenorocirilor generate de funcționarea echipelor mixte, emiterea-semnarea acelor protocoale.

Ce facem cu probele obținute nelegal, foarte mulți români stau în urmărire pe baza protocoalelor nelegale. Dacă răspunsul este amnisitie, să o dea Guvernul pe Ordonanță. Dacă vor să o dea prin Parlament, o susțin.

Groaza pentru a fi adoptate și puse în vigoare Legile Justiției și Codurile Penale este dată de faptul că toți cei care au făcut rău vor plăti”, a spus Liviu Dragnea.

Totodată și vicepreședintele PSD Marian Oprișan a declarat că susține o lege a amnistiei și grațierii, potrivit Hotnews.ro: ,,Românii au dreptul, ca orice țară civilizată, pentru că și Cehia și Polonia și alte state au adoptat această lege. Acest instrument constituțional există și trebuie, sigur, la un moment dat, adoptat, în așa fel încât toate nedreptățile să fie reparate. Sunt perfect de acord cu o lege a amnistiei și grațierii”.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

S-au spus păreri, puncte de vedere, controverse. Unii colegi s-au completat, alții s-au contrat. Am urmărit puțin declarațiile unor colegi înaintea mea. Nu sunt de acord că este prima ședință în care se discută serios în PSD.

Mi-aș dori și am spus colegilor mei că nu vreau să mai am astfel de ședințe în care vorbim despre lucruri, faptul că ar trebui să dezbatem în partid dar de fapt nu dezbatem. Avem un mandat destul de serios și de responsabil din partea cetățenilor.

Pentru o viață mai bună pentru români, dar și pentru a duce la capat niște angajamente în ceea ce privește un stat de drept corect și respectarea drepturilor omului. Unii colegi au spus să nu facem niciun vot, eu nu am fost de acord. Nu aveam de ce să nu supun la vot o cerere foarte importantă.

În aceste zile majoritatea colegilor mei din CEX au avut întâlnire cu organizațiile. Majoritatea m-au sunat, au pus telefonul pe speaker ca să le spun câteva cuvinte colegilor din județe. Toți mi-au cerut să nu care cumva să renunț la funcția de președinte al partidului.

Am vorbit astăzi colegilor mei despre motivele pentru care eu ar trebui să-mi dau demisia, prezentate de ele. Nu mă refer la discuțiile despre management politic pentru că nu vreau să-i jignesc. Unul dintre motive era că am deschis prea multe fronturi. Cu Klaus Iohannis, un iubitor de PSD, cu SPP, Ministerul Public și cu rezist.

Niciodată nu o să pot să accept ca cel mai mare partid social democrat din Europa să redevină unealta acestui sistem odios. A doua zi după condamnare am spus că atât cât voi mai fi o să fac tot ce pot pentru a zdrobi acest sistem odios care distruge mii de vieți în România.

Sigur că poate plictisim populația cu protocoalele, dar dacă nu vom vorbi nu vom avea niciodată șansa să eliminăm cauzele care au dus la această situație. Cauze despre care nu se vorbește la nicio ambasadă. Probabil că li se pare normală implicarea SRI.

Al doilea punct era că sunt vulnerabil. Dacă de mâine eu nu mai exist, nu mai am CNP, de a doua zi acest sistem, aceste instituții o să ia în brate PSD-ul, o să sprijine finalizarea Legilor Justiției. Nu. Legile, Codurile Penale, sunt modificate în lumina deciziilor CCR, CEDO, o dată adoptate îi fac pe toți să plătească, toți cei care au făcut rău în această țară.

Dosarele mele sunt dosare pur politice. I-am întrebat dacă pot susține așa ceva, dacă se va ntâmpla pentru alți români, e bine? N-am primit răspuns. Am mai văzut niște propuneri privind legea offshore, legea lobby-ului. Legea lobby-ului este pe site, după modelul din Austria. Legea offshore a fost adoptată în comisie, luni intră în plen la Senat, miercuri vrem să intrăm cu ea la vot final.

Sigur că m-am întrebat de ce și colegii din țară și cei prezenți aici au susținut că trebuie să continui. Nu vreau să fiu răutăcios. Nimeni nu va avea inconștiența mea să se lase ciuruit în asemenea hal în lupta cu acest monstru. Indiferent dacă doamna Tarcea refuză să pună în aplicare o lege pentru a avea un complet anume, indiferent dacă continuă presiunile pe judecători.

Am refuzat să supun la vot propunerea privind excluderea doamnei Firea, cu speranța că după această întâlnire toată lumea înțelege că e bine să ne ocupăm de ce am promis, că începând de astăzi nu vor mai ieși membri de partid să critice alți membri. Mulți mi-au spus că este o speranță deșartă. Sper să existe suficientă înțelepciune.

Doamna Dăncilă a început o evaluare a ministrilor, după referendum avem un CEX în care vom hotărî cine mai rămâne în Guvern sau nu.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday