Klaus Iohannis a promulgat Legea “Autostrada Unirii”, într-o ceremonie publică organizată la Palatul Cotroceni. Cu această ocazie, Președintele a declarat că „o eventuală ordonanță de amnistie și grațiere ar fi o catastrofă pentru România. O astfel de OUG ar declanșa o criză politică fără precedent”.

Iohannis face apel la „politicienii din PSD care sunt lucizi. Să facă orice consideră că o astfel de OUG să iasă din discuție și să nu fie aprobată”.

Principalele declarații ale lui Klaus Iohannis:

„Grațierea și amnistia au fost deja tema unei OUG dacă vă amintiți și a dus la manifestări foarte ample din partea românilor care nu își doresc așa ceva. OUG 13 a fost retrasă, însă există semnale că în PSD nu s-a abandonat această idee.

Unii politicieni din PSD vehiculează aceste idei în spațiul public. O astfel de OUG care privește amnistia și grațierea unor politicieni până la urmă ar fi o catastrofă pentru România.

Ar declanșa o criză politică fără precedent.

Fac un apel la politicienii din PSD care sunt lucizi. Să facă orice consideră că o astfel de OUG să iasă din discuție și să nu fie aprobată. Repet, ar declanșa o criză politică fără precedent.

Pe surse se spune mult, momentan altceva decât unele declarații nu avem. Eu rămân conectat și voi face tot ce se poate face pentru a nu se ajunge la o nouă situație de acest tip.

La momentul acesta am informațiile din spațiul public, altele nu există momentan.

Aceste chestiuni sunt de competența instanțelor și cu siguranță acolo se vor rezolva.

Cam toate protocoalele au fost anulate prin voința părților.

Aș vrea să se lămurească, asta fac instanțele. Nu politicienii pot rezolva problema, ci instanțele.

despre propunerile de ministru:

Cred că dumnealor sunt sub o presiune politică. PSD nu îmi poate da niciun ultimatum. Vom vorbi atunci mai mult.

Am dreptul să fac exact ce fac, eu respect ad literam Constituția.

Dacă asta dorește PSD ul să dea lege de amnistie și grațiere ca să-l scape pe infractorul Dragnea de pușcărie și să-i sechestreze pe români atunci nu pot să spun decât că această abordare este una anti-românească”.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday