Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, a declarat, în legătură cu o posibilă ordonanță privind amnistia și grațierea, că nu are o astfel de ordonanță pe masă.

Nu i-am cerut personal lui Toader, ci am cerut public să se găsească o soluție pentru a încerca să se repare toate nedreptățile din ultimii ani din România. Nu-mi permit să dau un termen.”, a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a avut o primă reacție după ce astăzi Opoziția a votat demiterea lui Liviu Dragnea de la șefia Camerei Deputaților, chiar dacă Florin Iordache a suspendat ședința pe motiv de lipsă de cvorum.

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a declarat ieri că un act privind amnistia și grațierea nu este un act de clemenţă pe care ”şi-l doresc doar unii”.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, în cadrul unei ceremonii publice la Palatul Cotroceni, că face apel la pesediști să renunțe definitiv la ideea unei ordonanțe pentru amnistie și grațiere, pentru că ar declanșa o criză politică profundă.

La începutul lunii noiembrie, liderul ALDE și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu declara că se opune unei inițiative pentru amnistie și grațiere, altfel va fi acuzat face politică în interes propriu. 

În luna septembrie, Liviu Dragnea spunea că nu îl interesează ordonanța privind amnistiaCe facem cu probele obținute nelegal, cu protocoalele? Dacă răspunsul e amnistie prin OUG, atunci Guvernul să o dea. Dacă e prin lege în Parlament, o susțin.

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday