Liviu Dragnea a venit cu o primă reacție după ce astăzi Opoziția a votat demiterea sa de la șefia Camerei Deputaților, chiar dacă Florin Iordache a suspendat ședința pe motiv de lipsă de cvorum.

Principalele declarații ale lui Liviu Dragnea:

Am văzut astăzi încă o încercare disperată de a prelua cu japca instituțiile statului. Vor să ia cu japca și Parlamentul României, dincolo de lege, forțând legea. Ăsta e stilul lui Iohannis, așa a luat cu japca și casele din Sibiu și vrea să ia și instituțiile care îl deranjează. Nu se întâmplă nimic fără coordonarea lui Iohannis.

De câteva săptămâni bune, o parte dintre liberali și unii foști membri ai PSD se tot lăudau cu faptul că îl au în spate pe Iohannis. Am auzit astăzi de la Florin Iordache că i s-a propus să se ridice de pe scaun și că dacă va face lucrul acesta va fi pus președintele PSD-ului.

O coincidență în care nu crede nimeni: azi dimineață, din plenul Camerei Deputaților, doamna Carmen Mihălescu a fost chemată la DNA, sper să fie ca martor. Pentru că era unul dintre vicepreședinții PSD. La doi le făcuseră cereri de revocare.

Întrebat de ce nu a fost prezent astăzi în plen, Dragnea a spus: La fiecare început de săptămână se stabilește care sunt vicepreședinții care să prezideze ședințele. Nu am fost în sală pentru a-i lăsa să se desfășoare”.

E un plan făcut de domnul Marian Neacșu cu doamna Turcan, se laudă de câteva zile amândoi, spuneau că este un plan de Oscar, un plan care nu are nicio legătură cu legea. Regulamentul Camerei Deputaților are putere de lege și legea trebuie respectată.

O să vedem dacă am pierdut majoritatea parlamentară, eu zic că nu. Sunt mulți plecați din țară, mulți care au apăsat pe acel buton și nu le-a preluat semnalul.

Nu există nicio șansă să treacă moțiunea. Ne tot amenință cu ea, când vor să o depună, de Crăciun?

Am auzit și chestia cu bărbăția, văd că mulți se joacă cu cuvântul ăsta. E ca și cum ai spune „dacă vrei să arăți că ești bărbat, treci pe roșu”. Nu poți să supui la vot ceva ce încalcă legea. Dacă noi nu mai ținem cont de legislație, am fi a doua instituție care ar încălca legea, pe lângă conducerea Înaltei Curți, atunci ce s-ar mai alege de această țară?”.

Întrebat dacă PSD-ALDE mai are majoritate în Parlament, Liviu Dragnea a declarat: Nu mă pricep foarte bine la aritmetică și nu-s pregătit”.

Despre Klaus Iohannis, care nu a luat încă o decizie privind noile propuneri de miniștri, Dragnea a spus că așteaptă să se întoarcă Guvernul, să aibă o discuție cu ministrul Justiției și cu domnul Tăriceanu, adăugând că mâine va avea loc această discuție, iar decizia va avea susținerea Coaliției.

Despre proiectul înaintat de UDMR: „Nu susținem proiectul UDMR. Este neconstituțional, din câte mi-au zis mai mulți specialiști. Nu a avut loc nicio discuție.