Ministrul Justiției a susținut la ieșirea de la Consiliul Superior al Magistraturii că nu a fost într-o eroare cu privire la numele procurorului care a semnat ordonanța de clasare pe numele lui Iohannis. Aseară, Tudorel Toader a publicat un comunicat de presă în care explica că în dosarul de candidatură al lui Augustin Lazăr s-a identificat o Ordonanță de clasare pentru un dosar deschis în anul 2013 pe numele primarului Municipiului Sibiu de la acea dată, domnul Klaus Werner Iohannis”.

,,În decizia 358 sunt enumerate motivele de eventuală nelegalitate. Vă uitați, sunt enumerate limitativ nu exemplicativ și trageți concluzia. Uitați-vă că eu încă de ieri am spus că nu am fost și nu sunt în eroare cu privire la semnatar, mesajul a fost cu totul altul și bună parte dintre dumneavoastră l-ați dedus. Nu am fost într-o eroare”, a declarat Tudorel Toader la ieșirea de la CSM.

După publicarea explicațiilor pe site-ul ministerului Justiției, Procurorul General a susținut că nu el este cel care a emis ordonanța de clasare pe numele președintelui Iohannis, invocată de ministrul Justiției, spunând că acesta ,,exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016”. Informația a fost confirmată de procurorul Cristian Aurel Lazăr care a declarat că el că este cel care a semnat clasarea dosarului în care apărea numele lui Iohannis.

Amintim că și CSM a comunicat, într-un răspuns oferit procurorului general, că ,,nu a fost identificat niciun document” în legătură cu actul invocat de Tudorel Toader. 

Ulterior, ministrul Justiției a reacționat și a susținut în continuare că are dreptate în legătură cu existența acelui document: ,,Verificati din trei părţi! Să vedem cine spune adevărul! Confruntaţi conţinutul dosarului, care ar trebui să fie identic, de la Ministerul Justiţiei, CSM şi Cotroceni! Luaţi în considerare şi declaratia d-nei Prună, potrivit căreia, ei la Ministerul Justiției nu au consultat dosarul, au verificat doar cei de la CSM. Apoi trageţi concluziile!”, a declarat ministrul Justiţiei pentru G4media.ro.

Augustin Lazăr a anunţat că va uza de toate procedurile legale pentru a se apăra de acuzaţiile lui Tudorel Toader.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday