UPDATE: Ministrul Justiției reacționează la mesajul lui Augustin Lazăr, susținând că „nu a fost și nu este nici o eroare referitoare la ordonanța de clasare din dosarul de candidatură”.

 

Procurorul general a reacționat după comunicatul de presă transmis de Ministerul Justiției. Augustin Lazăr a arătat, printr-un comunicat de presă, că „ordonanța de clasare invocată de ministrul justiției nu a fost emisă, confirmată sau verificată de subsemnatul în calitate de procuror general al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia”, fapt pe care l-a aflat „abia după o săptămână”. Procurorul general arată, astfel, că ordonanța a fost semnată de un alt procuror cu numele Lazăr.

„Este un mod tipic de manipulare prin distorsionarea adevărului. Ministrul justiției exploatează o eroare de grefă survenită în martie 2016, făcută cu ocazia selectării lucrărilor necesare pentru procedura de numire în funcția de procuror general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Efectuând copii după documente redactate de A. Lazăr, grefiera a fotocopiat, urmare a unei erori generate de identitatea numelui de familie, ordonanța emisă de procurorul șef adjunct de secție Cristian A. Lazăr din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție.”, se arată în comunicatul de presă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday