Organizatorii spun că numai la Moscova au mărșăluit pe străzi peste 60 de mii de manifestanți, în timp ce forțele de ordine consideră că au fost de zece ori mai puțini oameni. OVD-Info, un grup care monitorizează protestele și urmările acestora arată că 1.496 de persoane au fost arestate înainte și în timpul protestelor, la Moscova, Sankt Petersburg și Vladivostok. În mai multe orașe s-a înregistrat tensiuni între manifestanți și forțele de ordine.

Oamenii încearcă astfel să îi salveze viața lui Navalnîi, cerând autorităților să-i permită acestuia, aflat în acum într-un spital penitenciar, să fie tratat de doctorii personali.

Experții ONU din domeniul drepturilor omului au cerut Moscovei să-i ofere lui Navalnîi dreptul de a fi evaluat medical în afara țării, precizând că acesta este ținut “în condiții asemănătoare cu tortura”.

 

În vârstă de 44 de ani, Alexei Navalnîi este cel mai ferm critic al lui Vladimir Putin. A fost arestat în ianuarie, după ce fusese tratat timp de cinci luni în Germania, după ce a fost otrăvit cu Noviciok. Ulterior, acesta a fost condamnat la doi ani și jumătate de închisoare. La începutul săptămânii, Navalnîi a fost transferat într-un spital penitenciar, după trei săptămâni de greva foamei. 

În cursul zilei de ieri, în discursul anual privind starea națiunii, Vladimir Putin a avertizat Occidentul “să nu treacă linia roșie” în relațiile cu Rusia, deoarece riscă să primească “un răspuns asimetric, rapid și dur”.

Sursă alternativă: Reuters 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday