Guvernul și Președnția au organizat un eveniment politic pentru prezentarea Planului Național de Investiții și Relansare Economică

Principalele declarații ale președintelui:

  • A venit momentul ca toate măsurile să fie cuprinse într-un singur plan, și să turăm motarele pentru relansarea economică. Românii au arătat clar că își doresc o dezvoltare durabilă și sănătoasă, cu creșterea reală a nivelului de trai.
  • Guvernările PSD anterioare s-au bazat exclusiv pe consum. Românii ar fi trebuit să beneficieze deja de infrastructură, de școli, etc, dar România este pe ultimul loc din UE la calitatea drumurilor
  • Digitalizarea este vârful de lance al economiei moderne, dar noi ne situăm pe locul 26 în UE. Relația dintre cetățean și stat e îngreunată. Am realizat că ceea ce ani de zile a fost imposibil a fost, de fapt, posibil și trebuie să se transforme în realite. S-a digitalizat administrația publică.
  • Am lucrat pentru a ne asigura că planul este fundamentat pe măsuri solide. Fondurile europene trebuie să devină pilon al dezoltării noastre. Avem datoria ca în următorul exercițiu financiar european să fructificăm fondurile europene.

Principalele declarații ale premierului:

  • Urmăm un model bazat pe investiții, digitalizare, creșterea productivității, competitivității, bazat pe creșterea semnificativă a exporturilor.
  • Pe lângă IMM invest, vom primi aprobarea și pentru companiile mari.
  • Am constat că accesul companiilor la capital este extrem de dificil și extrem de restrâns. Fluiditatea circulării banilor între companii e importantă. Majoritatea companiilor străine se finanțează de pe bursă.
  • În următoarea perioadă, investițiile care se derulează se vor accelera. Spiritul antreprenorial trebuie să fie principalul element, trebuie să fie un partener al mediului de afaceri.

 

Amintim că Guvernul a făcut public proiectul în această dimineață. Se prevede introducerea conceptului german de muncă flexibilă (Kurzarbeit). Este prevăzut și un ajutor de 500 euro pentru fiecare angajat ce lucrează în regim de telemuncă, dar și granturi de 2.000 de euro pentru SRL-urile fără angajați. Cele mai importante prevederi, aici

Program Relansare Economică

 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday