Cele mai importante prevederi:

 • Sprijin pentru program flexibil de muncă, similar cu conceptul german de muncă flexibilă Kurzarbeit. Guvernul va asigura plata unei indemnizații în valoare de până la 75% din diferența dintre salariul brut al unui angajat și salariul brut aferent orelor de muncă efectiv prestate după reducerea progamului de lucru. Concret, înseamnă că angajații muncesc mai puțin, iar în perioada în care timpul de lucru e redus, statul acoperă diferența de salariu.
 • Împrumuturi nerambursabile de 2.000 de euro pentru firmele mici fără angajați. Vor beneficia un total de 50 de mii de SRL-uri. Documentul nu explică în ce condiții pot primi aceste firme bani.
 • Acordarea unui sprijin în valoare de 500 euro/angajat pentru achiziționarea de echipamente IT pentru angajații care desfășoară activități în regim de telemuncă în perioada stării de urgență/alertă.
 • Guvernul își propune să investească în infrastructura rutieră, sanitară și agricolă. 

  Vezi aici documentul complet

  Președintele Iohannis și Guvernul prezintă azi programul de la ora 18.

  Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

  Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

  Susține echipa Biziday