Președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a făcut anunțul printr-o postare pe pagina sa de Twitter, unde a precizat și că până în iulie vor exista destule doze de vaccin pentru a imuniza 70% dintre adulții din Uniunea Europeană.

În plus, Comisia a mai anunțat săptămâna trecută achiziționarea suplimentară a 1,8 miliarde de doze de vaccin Pfizer, care vor fi livrate până în 2023, și care vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane în următorii doi ani. 

Deutsche Welle nota într-o analiză că statele europene se află în acest moment în diferite etape ale relaxării restricțiilor, iar aceste etape sunt influențate mai ales de evoluția campaniilor de vaccinare, dar și de modul în care guvernele au gestionat relaxările anterioare. Astfel, pe măsură ce vaccinările anti-Covid încep să se accelereze, guvernele europene fac planuri pentru revenirea la normalitate. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday