Acesta este al treilea contract pe care Comisia Europeană îl agreează cu Pfizer. Primele două au prevăzut livrarea a 600 de milioane de doze. Anunțul vine în contextul în care Uniunea Europeană are în vedere să se axeze mai mult pe vaccinurile pe bază de ARN mesager, produse de Pfizer/BioNTech și Moderna, în detrimentul celor cu adenovirus, dezvoltate de Astrazeneca și Johnson&Johnson.

Cele 1,8 miliarde de doze vor fi livrate începând de anul acest și până în 2023, iar conform Reuters, vor fi suficiente pentru imunizarea a 450 de milioane de persoane în următorii doi ani.

”În această săptămână vom depăși pragul de 150 de milioane de doze administrate. Deja am vaccinat 123 de milioane de europeni. Suntem pe locul trei în lume, după SUA și China. Sunt încrezătoare că vom avea 70% din populația adultă vaccinată până la sfârșitul verii”, a mai spus Ursula von der Leyen, în timpul unei vizite la fabrica Pfizer din Puurs, Belgia.

von der Leyen a recunoscut și dificultățile de la debutul campaniei de vaccinare, între care și divergențele cu AstraZeneca sau problemele la punctele de producție. Totuși, a precizat că efortul de vaccinare ”este pe drumul cel bun, pentru că avem furnizori puternici. De altfel, Agenția europeană a Medicamentului a aprobat creșterea producției cu 20% în această fabrică”.

Președintele CE a mai precizat că UE a exportat 155 de milioane de doze de ser anti-Covid în 87 de țări din afara blocului comunitar.

Surse alternative: comunicat Comisia Europeană, Reuters.

Sursa foto: Haris Mulaosmanovic//Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday