Update: Consiliul Twitter a acceptat oficial oferta de preluare a platformei de socializare din partea lui Elon Musk, în valoare de 44 de miliarde de dolari. “Libertatea de exprimare este piatra de temelie a unei democrații funcționale, iar Twitter este piața digitală a orașului unde sunt dezbătute chestiuni vitale pentru viitorul umanității“, a transmis cel mai bogat om din lume într-un comunicat.

Știrea inițială: CNN relatează că membrii consiliului de administrație Twitter s-au reunit duminică pentru a analiza oferta de preluare a companiei făcută de Elon Musk, iar potrivit Wall Street Journal există semnale că “platforma de socializare ar putea fi mai receptivă la posibilă înțelegere”. După ce informațiile au fost publicate, acțiunile Twitter au crescut cu peste 3,5%. 

La începutul lunii, Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter, iar în urmă cu 11 zile, a făcut o ofertă pentru a cumpăra integral platforma pentru 43 de miliarde de dolari, susținând că are “un potențial extraordinar, pe care îl va debloca”. 

A doua zi, Twitter a adoptat un plan temporar privind drepturile acționarilor, pentru a se proteja de o eventuală preluare ostilă din partea lui Elon Musk. În baza strategiei, votată în unanimitate de Consiliul de Administrație (CA), în cazul în care o entitate dobândește cel puțin 15% din acțiunile comune restante fără aprobarea Consiliului, alți acționari vor putea cumpăra acțiuni suplimentare, reduse.

Surse: CNN, Reuters, WSJ.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday