Fondatorul Tesla și Space X a făcut o ofertă de 52 de dolari per acțiune, ceea ce evaluează Twitter la peste 41 de miliarde de dolari. Oferta este cu 54% mai mare peste prețul de dinainte ca miliardarul să înceapă să investească în platforma de social media și cu 38% peste prețul per acțiune de dinainte o zi înainte ca investiția să fie făcută publică. După anunțul de astăzi, acțiunile companiei au crescut din nou în pre-market.

Elon Musk susține că Twitter are ”un potențial extraordinar, pe care îl va debloca”, însă în cazul în care oferta sa ”cea mai bună și finală” nu va fi acceptată, va trebuie să-și regândească statutul de investitor în companie.

Pe 1 aprilie, Elon Musk a cumpărat 9% din acțiunile Twitter, ceea ce a dus la o creștere de 25%. Săptămâna trecută directorul general al companiei, Parag Agrawal, a anunțat că Musk se va alătura consiliului de administrație, însă acest lucru nu s-a mai întâmplat.

Am investit în Twitter deoarece cred în potențialul său de a fi o platformă pentru libertatea de exprimare pe tot globul și cred că libertatea de exprimare este un imperativ pentru o democrație funcțională.

Cu toate acestea, de când am investit, îmi dau seama că compania nici nu va prospera și nici nu va servi acestui imperativ în forma sa actuală. Twitter trebuie transformat într-o companie privată.

Drept urmare, mă ofer să cumpăr 100% din Twitter pentru 54,20 USD per acțiune în numerar, cu 54% peste prețul per acțiune înainte de a începe să investesc în Twitter și cu peste 38% cu o zi înainte ca investiția mea să fie anunțată public. Oferta mea este cea mai bună și finală și, dacă nu este acceptată, va trebui să-mi reconsider poziția de acționar.

Twitter are un potențial extraordinar. Îl voi debloca”, a precizat Musk într-un comunicat.

Surse: Reuters, DW, CNBC

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday