Twitter a adoptat un plan temporar (până în aprilie 2023) privind drepturile acționarilor pentru a se proteja de o eventuală preluare ostilă din partea lui Elon Musk. În baza strategiei, votată în unanimitate de Consiliul de Administrație (CA), în cazul în care o entitate dobândește cel puțin 15% din acțiunile comune restante fără aprobarea Consiliului, alți acționari vor putea cumpăra acțiuni suplimentare, reduse.

CA a avut în vedere să reducă posibilitatea ca o entitate să preia controlul asupra Twitter fără a plăti tuturor acționarilor prima adecvată sau fără a da timp destul Consiliului pentru a analiza tranzacția.

Într-un discurs susținut în aceeași zi, proprietarul Tesla și SpaceX a lăsat să se înțeleagă că urmărește o preluare ostilă, cu ocolirea Consiliului de Administrație al Twitter și prezentarea ofertei direct acționarilor: ”Ar fi absolut de neconceput să nu supunem această ofertă votului acționarilor”.

Separat, mai multe persoane familiare cu informația au declarat pentru Reuters, sub protecția anonimatului, că grupul de capital privat Thoma Bravo și-a exprimat interesul de a cumpăra platforma de micro-blogging pentru o sumă care ar concura cu oferta de 43 de miliarde de dolari a lui Musk.

Potrivit surselor, nu este clar cât ar fi dispusă Thoma Bravo să ofere și nici dacă va lansa o ofertă concretă. Oficial, grupul de capital și compania de microblogging nu au comentat informația. Fondul de investiții Vanguard a anunțat recent că deține o participație de 10,3% din totalul acțiunilor, astfel că Musk nu mai este principalul acționar al Twitter.

Sursa: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday