Lucian Șova a înaintat premierului Viorica Dăncilă demisia din funcția de ministru al Transporturilor. Anunțul a fost făcut de acesta înainte de şedinţa de Guvern comună cu prim-ministrul Republicii Moldova, Pavel Filip.

Demisia lui Șova a fost anunțată inițial în cursul dimineții de deputatul PSD Valeriu Steriu, care a spus la RFILucian Şova îşi prezintă joi demisia din funcţia de ministru al Transporturilor.

“Deja, ministrul de la Transporturi îşi prezintă în această dimineaţă demisia, lăsând cale liberă pentru acest portofoliu, să nu mai aibă vreun blocaj”, declara Valeriu Steriu.

“Acesta a înţeles că este în clipa de faţă un vot în unanimitate pentru înlocuitorul pe acest portofoliu. Cred că are absolut toate calităţile noul ministru propus, Mircea Drăghici, să realizeze într-adevăr aşa cum ne dorim toţi pe acest portofoliu, unde n-am avut prea multe motive de mândrie în ultimii ani”, spunea deputatul PSD.

Reamintim că Viorica Dăncilă a prezentat luni cei opt miniștri PSD înlocuiți. Paul Stănescu era inițial înlocuit de la conducerea ministerului Dezvoltării Regionale, iar Lia Olguța Vasilescu era numită la Ministerul Transporturilor, în locul lui Lucian Șova.

Președintele Iohannis a refuzat însă numirea Olguței Vasilescu la ministerul Transporturilor, după ce a emis decretul de revocare a acesteia de la ministerul Muncii. A refuzat de asemenea revocarea lui Paul Stănescu de la ministerul Dezvoltării.

Ulterior, Șova a declarat că își continuă programul normal, lansând și un atac la adresa Olguței Vasilescu: “Nu am făcut înțelegeri cu Rădoi așa cum au făcut unii înainte de a ajunge miniștri”.

PSD l-a votat ieri în ședința CEx pe Mircea Drăghici la ministerul Transporturilor, iar pe Olguța Vasilescu a propus-o pentru funcția de ministru al Dezvoltării, după ce Iohannis a refuzat să o numească la Transporturi. 

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday