Guvernul a raportat, totodată, 23 decese asociate coronavirusului, înregistrate în ultimele 24 de ore.

Numărul de cazuri noi de coronavirus din Marea Britanie a fost în creștere în ultima lună. Cu toate acestea, campania de vaccinare de a țării a redus semnificativ rata de deces în rândul persoanelor infectate, numărul zilnic al deceselor asociate Covid este în jur de 20. 

Miercuri, autoritățile au raportat peste 16 de decese, al doilea cel mai mare bilanț zilnic de la 5 februarie, după acesta. Guvernul britanic precizase că 41 dintre acestea au fost cazuri de infectare cu varianta “Delta Plus”, care reprezintă o combinație între varianta “Delta”, mai virală, și o mutație despre care se crede că păcălește anticorpii dobândiți în urma vaccinării anti-Covid sau trecerii prin boală. 

Până la acest moment, potrivit centralizării Reuters, Marea Britanie a vaccinat anti-Covid, cu prima doză, aproximativ 84% din populația adultă, iar peste 61% au primit schemă completă. 

Sursa: Reuters

Sursa Foto: Danciaba / Dreamstime

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday