Ludovic Orban a reacționat la scurt timp după deciziile CCR de astăzi. Premierul reclamă că „se va ajunge în situația ca autoritățile să nu mai poată da amenzi” și spune că autoritățile vor căuta o cale legală prin care „să se poată lupta împotriva celor care nu respectă regulile”. Amintim că CCR a declarat neconstituționale atât amenzile, cât și ordonanța de modificare a stării de urgență, în ansamblul său, întrucât a vizat „restrângerea exercițiului unor drepturi și libertăți fundamentale (dreptul de proprietate, dreptul la muncă, etc)”.

„Prin această decizie, guvernul, autoritățile, se poate spune că sunt aproape împiedicate să apere sănătatea și viața românilor. Se poate ajunge la situația să nu se mai dea amenzi pentru nerespectarea unor reguli stabilite pe perioada stării de urgență.E o decizie care mă șochează, are un puternic caracter politic. E în favoarea minorității care nu respectă legea și zdrobește majoritatea de 98% a românilor responsabili, care au contribuit la limitarea răspândirii COVID-19”, a spus Orban.

Ludovic Orban, LIVE la Digi FM

Urmăriți declarațiile premierului Ludovic Orban, în direct la Digi FM.

Posted by Digi FM on Wednesday, May 6, 2020

Premierul a mai declarat că decizia CCR este un îndemn la anarhie: „Cu siguranță, vom găsi soluții constituționale și legislative. Această decizie a Curții este o invitație pentru cetățeni la nerespectarea legilor, este un îndemn la anarhie și la un comportament incorect față de semeni și societate”.

Avocatul Poporului a precizat că cetăţenii care se simt nedreptățiți trebuie să conteste în instanţă amenzile primite în această perioadă: „Ele nu sunt anulate automat de decizia CCR”. Renate Weber a reacționat la comentariul prim-ministrului asupra deciziei CCR: „Domnul Orban era supărat și a reacționat la cald. Chiar nu înțeleg ce ar putea fi politic în toată situația asta, este strict vorba de respectarea drepturilor și libertăților.”

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday