Autoritățile din Italia anunță 760 de decese noi din cauza coronavirusului, față de 727  raportate ieri. Numărul infectărilor a crescut cu 4668, până la un total de 115.242, față de 110.574 anunțate ieri.

În total în Italia s-au vindecat până acum 18278 persoane. În stare gravă (la terapie intensivă) se află potrivit autorităților 4053 cetățeni. La finalul lunii martie, Guvernul a crescut amenzile pentru persoanele care părăsesc nejustificat izolarea la domiciliu, și a aplicat sancțiuni între 400 și 3000 de euro. Prin decret, autoritățile regionale pot adopta măsuri și mai aspre, pentru limitarea răspândirii coronavirusului.

Reamintim că numărul persoanelor decedate din cauza coronavirusului în Italia a depășit 10 mii sâmbătă, când au fost raportate 889 de decese, în scădere însă față de 969 raportate vineri.

Spania a înregistrat 950 de decese cauzate de coronavirus, în ultimele 24 de ore. A fost depășit pragul de o sută de mii de persoane infectate cu coronavirus și nouă mii de decese.

217 cetățeni români aflați în străinătate au fost infectați cu coronavirus. Mai mult de jumătate dintre ei sunt în Spania. Numărul românilor decedați în diaspora a urcat la 25, dintre care nouă în Italia.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday