Italia a raportat astăzi 889 de noi decese din cauza infectării cu coronavirus, în scădere față de ziua precedentă, când a raportat 969. Numărul cazurilor noi a crescut cu 5974, până la 92.472 în total. Dintre aceștia, 10.023 de persoane au murit.

Șeful Institutului de Sănătate a avertizat zilele trecute că perioada de vârf a epidemiei de coronavirus nu a fost atinsă, iar o prelungire a izolării este inevitabilă. Până ieri, peste 86 de mii de italieni au fost infectați, iar peste opt mii au decedat.

Marea Britanie a înregistrat azi 260 de decese cauzate de coronavirus, mai mult decât ieri, când înregistrase 181. Numărul total al deceselor a ajuns la 1.019 de la începutul pandemiei, în creștere de la 759 vineri.

Spania a avut cele mai multe decese de coronavirus într-o singură zi, 832 de ieri până azi. Bilanțul total urcă la 5.690 de decese și peste 72 de mii de îmbolnăviri.

Reamintim că Italia a devenit țara cu cele mai multe decese cauzate de COVID-19,  pe 19 martie, depășind China. Institutul Național de Sănătate din Italia a anunțat că aproape  9% din numărul total al bolnavilor sunt angajați din sistemul medical.

Într-o conferință de presă susținută marți, premierul italian a anunțat că vor crește amenzile acordate persoanelor care părăsesc nejustificat izolarea la domiciliu. Totodată, printr-un nou decret, autoritățile locale au autorizația, din partea Guvernului, de a înăspri pedepsele pentru cei care nu respectă măsurile de limitare a răspândirii COVID-19. Amintim că printre cei care și-au pierdut viața în Peninsulă, se numără și șapte cetățeni români, conform Ministerul Afacerilor Externe.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday