217 cetățeni români aflați în străinătate au fost infectați cu coronavirus, mai mult de jumătate în Spania. 25 de români au decedat, dintre care nouă în Italia.

217 cetățeni români aflați în străinătate au fost infectați cu coronavirus, iar 25 au murit, informează Ministerul de Interne. Cele mai multe cazuri de infectare se înregistrează în  Spania (126), Italia (57), Franța (14), Germania (7), Marea Britanie (4). În Italia au fost raportate cele mai multe decese în rândul cetățenilor români, ca urmare a infectării cu Covid-19.

”În ceea ce privește situația cetățenilor români aflați în alte state, potrivit informațiilor obținute de misiunile diplomatice și oficiile consulare ale României în străinătate, până în prezent, 217 de cetățeni români au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 126 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 7  în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.” se arată în comunicat.

Românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday