Atacul cibernetic a avut loc pe 4 mai și a vizat Toshiba Tec France Imaging System, iar compania spune că a pierdut ”doar o cantitate minimă de date de lucru”. 

Atacul a venit însă în momentul în care compania urma să anunțe o revizuire a strategiei și o prognoză optimistă a profitului, o creștere de 63% pentru acest an, după ce anul trecut a înregistrat pierderi de 20%.

Reuters notează că atacurile de tip ransomware au crescut ca număr, iar sumele cerute în criptomonede sunt tot mai mari. Numai în acest an, în Franța, au mai fost ținta hackerilor și compania de șampanie Laurent Perrier, producătorul de bărci Beneteau și producătorul de echipamente pentru camping și autoutilitare Trigano. Vineri dimineață, și Serviciul de Sănătate al Irlandei (HSE) a fost ținta unui atac de tip ransomware ”sofisticat”, fiind nevoit să închidă întreg sistemul informatic ca ”măsură de precauție”.

Potrivit Bloomberg, Colonial Pipelines a fost nevoită să plătească aproximativ cinci milioane de dolari în criptomonede, chiar la câteva ore după atac, deoarece presiunea era enormă și era nevoie urgentă de repornirea fluxului de benzină și kerosen către marile orașe de pe Coasta de Est a țării. Experții FBI spun că gruparea DarkSide, specializați în șantaj, include vorbitori de rusă și sugerează că lucrează din Rusia sau o țară est-europeană.

Sursă alternativă: Reuters

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday