“O dronă s-a izbit de acoperișul sediului central al Flotei Mării Negre. Din păcate, nu a fost doborâtă deși s-a tras asupra acesteia. Nu sunt victime”, a scris guvernatorul Sevastopolului (nerecunoscut internațional), Mihail Razvozzhayev, pe Telegram. Aparent, este vorba de același tip de dronă folosit de ucraineni în atacul asupra unei rafinării din regiunea rusească Rostov, de acum două luni.

Un atac similar cu dronă a avut loc în aceeași zonă în urmă cu o lună, iar șase persoane au fost rănite. Atunci, autoritățile locale din Sevastopol au suspendat ceremonia programată de Ziua Marinei.

Atacul de astăzi are loc în contextul în care, în această săptămână, presa rusească a confirmat că a fost demis comandantul Flotei din Marea Neagră. Decizia, în contextul exploziilor din ultimele zile de la bazele rusești din peninsula anexată. Este cunoscut faptul că în Crimeea este în plină desfășurare o adevărată isterie în rândul populației civile, cauzată de teama unor atacuri ucrainene.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday