În jurul orei locale 09:25, am fost informați cu privire la un incendiu care se manifesta la nivelul rafinăriei Novoshakhtinsk, pe o suprafață de aproximativ 50 de metri pătrați”, a precizat, conform agenției TASS, departamentul pentru Situații de Urgență al Rusiei.

În mediul online au apărut videoclipuri care sugerează că incendiul a fost provocat de o dronă militară de mari dimensiuni, similară cu cea bayraktar, a ucrainenilor. Aparatul de zbor pare să se fi prăbușit intenționat în rafinăria de pe teritoriul Rusiei.

Informația nu a putut fi verificată din alte surse, iar, până la acest moment, ucrainenii nu au confirmat, dar nici nu au infirmat o potențială implicare. 

Incendiu a fost stins și nu au fost raportate victime. Rafinăria are o capacitate de producție de până la 7,5 milioane de tone de petrol pe an și a fost pusă în funcțiune în 2019.

Surse: Reuters, Interfax, TASS

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday