Comitetul Național pentru Situații de Urgență s-a reunit în această după-amiază pentru a analiza un răspuns rapid la situația epidemiologică creată de răspândirea unei noi tulpini de coroavirus, descoperită în Anglia, în contextul în care mai multe țări europene, între care Austria, Cehia, Olanda și Belgia au anunțat că suspendă zborurile dinspre Marea Britanie sau introduc carantină strictă pentru persoanele venite din Regat. Italia, Germania și Franța sunt așteptate să ia măsuri similare.

Măsura a fost luată și ținând cont de situația epidemiologică din țară, care generează o presiune constantă asupra sistemului sanitar, precizează CNSU în hotărârea emisă astăzi.

Începând de astăzi, Londra, sud-estul Angliei și Țara Galilor au fost plasate în carantină, după ce autoritățile britanice au descoperit o nouă tulpină care face ca virusul SARS-Cov-2 să aibă un grad de transmitere cu 70% mai ridicat, potrivit premierului Johnson.

 

Hotarare CNSU Nr. 61 Din 20.12.2020

Sursa foto: simon frederick//Unsplash.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday