Siegfried Mureșan a anunțat, pe pagina sa de Facebook, că membrii Comisiei Juridice a Parlamentului European au respins candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar european, cu 13 voturi „pentru” și 7 „împotrivă”. Și candidatul maghiar a fost respins.

 

Președintele Klaus Iohannis a transmis astăzi un comunicat de presă, prin cara arată că a invitat-o pe Viorica Dăncilă la discuții pe tema nominalizării pentru funcția de comisar european, miercuri de la ora 12: “Este o problemă urgentă și de importanță deosebită pentru România”.

Reamintim că, pe 20 septembrie, Comisia juridică din Parlamentul European i-a solicitat Rovanei Plumb, propunerea României pentru funcția de comsiar european, explicații cu privire la diferențele dintre declarația de avere depusă în România și cea depusă la Bruxelles, dar și despre un împrumut nedeclarat.

Plumb a transmis pe 25 septembrie o scrisoare la Bruxelles, conținând explicații suplimentare privind declarația sa de avere, la solicitarea Comisiei Juridice din Parlamentul European. Mai mulți eurodeputați considerau „nesatisfăcător” răspunsul ei.

Reamintim că, pe 26 septembrie, candidatura Rovanei Plumb pentru funcția de comisar a fost respinsă „cu largă majoritate” de Comisia Juridică din Parlamentul European.

Președintele a reacționat atunci, spunând că respingerea „aduce prejudicii României.”: „PSD exportă incompetența peste granițele țării. Îi cer imperativ premierului să facă de urgență o nouă nominalizare, doar după acordul Președintelui României și cu avizul Parlamentului.”

Premierul Dăncilă a anunțat că o susține „necondiționat” pe Rovana Plumb pentru funcția de comisar european: Sper ca răspunsul comisiei JURI să fie unul pozitiv, în acord cu propunerea făcută de România.

Rovana Plumb a anunțat astăzi (30 septembrie) că și-a achitat datoria de 800 de mii de lei către o persoană fizică, pe care nu a putut s-o justifice în declarația de avere. Anunțul, la doar patru zile după ce candidatura pentru funcția de comisar european i-a fost respinsă.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday