Regatul Unit se confruntă cu cea mai rapidă creștere a numărului de cazuri noi de Covid de când a început pandemia. Însă, potrivit guvernului, decizia de a impune noi restricții sau un alt lockdown este exclusă, cel puțin pentru moment.

Avem șansa de a depăși acest val Omicron fără să ne închidem țara din nou”, a declarat marți premierul Boris Johnson. “Ne putem menține școlile și afacerile deschise și putem găsi o modalitate de a trăi cu acest virus.”

În timp ce britanicilor li se cere în prezent să poarte măști în spațiile publice la interior și sunt sfătuiți să lucreze de acasă acolo unde este posibil, Johnson a spus clar că nu dorește să mai fie introduse alte restricții. Similar, deși Italia, Franța, Grecia, Spania și Germania au raportat cifre record de infectări în ultimele zile, nici aceste state nu au decis să reinstituie noi măsuri epidemiologice stricte. 

Aceste decizii par să rezulte din informațiile disponibile până la acest moment despre varianta Omicron, acum dominantă în SUA și în mare parte din Europa. Cercetările sugerează că varianta provoacă o formă mai ușoară a bolii și că vaccinarea oferă oamenilor un nivel ridicat de protecție, mai ales după o doză booster.

Nici în SUA, unde numărul de persoane spitalizate a depășit 100 de mii pentru prima dată în aproape patru luni și numărul cazurilor zilnice a trecut de un milion, președintele Joe Biden nu a menționat noi restricții, rugând, în schimb, americanii “să profite de instrumentele pe care le au deja”.

Dr. Leana Wen, analist medical CNN, a afirmat că faptul că vaccinurile sunt disponibile și eficiente a schimbat perspectiva asupra carantinei. ”Nu mai este rezonabil să le cerem persoanelor vaccinate să se abțină de la activitățile pre-pandemice. La urma urmei, riscul individual pentru ei este scăzut și există consecințe în a-i ține pe elevi în afara școlii, la fel cum există riscuri și după închiderea restaurantelor și a magazinelor, dar și în oprirea călătoriilor și a comerțului“, a adăugat aceasta.

În schimb, Wen a îndemnat oamenii să ia măsurile de precauție necesare, cum ar fi purtarea măștilor de calitate și vaccinarea cu doza booster, pentru a limita riscul de a se infecta și de a transmite mai rapid virusul și altora, protejând inclusiv sistemul sanitar și evitând ca situația să degenereze. 

Sursă: CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday