Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) s-a reunit, miercuri, 5 ianuarie 2022 pentru adoptarea hotărârii de prelungire a stării de alertă. Printre altele, autoritățile propun menținerea obligativității purtării măștii de protecție doar tip medical sau FFP2 în toate spațiile publice închise și deschise. Măsurile propuse astăzi de CNSU trebuie adoptate de Guvern, care se va reuni astăzi într-o ședință oficială la ora 11:00.

Principalele categorii de persoane excluse de la regulă:

  • Copiii cu vârsta mai mică de 5 ani;
  • Persoanele care sunt singure în birou;
  • Prezentatorii TV și invitații acestora, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Reprezentanții cultelor religioase, în timpul slujbelor, cu condiția respectării distanței de 3 metri între persoane;
  • Vorbitorii aflați în spații închise sau deschise cu condiția respectării distanței de minimum 3 metri între aceștia și oricare din celelalte persoane din public;
  • Persoanele care desfășoară activități fizice intense și/sau în condiții de muncă solicitante (temperaturi ridicate, umiditate crescută etc.) sau activități sportive.

Hotărârile CNSU:

Anexa La HCNSU Nr 1 Din 05.01.2022 Masuri Prelungire (2)

HCNSU Nr. 1 05.01.2022 Prelungire Alerta (1)

Premierul Ciucă s-a întâlnit luni la Palatul Victoria cu oficialii responsabili de gestionarea pandemiei, printre care și Raed Arafat, pentru discuții privind noi restricții în vederea atenuării impactului valului cinci al pandemiei asupra sistemului sanitar.

Sursă foto: Sergiomonti | Dreamstime.com

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday