Cele peste un milion de cazuri sunt un record absolut pentru o țară, în cei aproape doi ani de când OMS a declarat pandemie de coronavirus. Spre comparație, India a raportat cel mai mult 414 mii de infectări într-o singură zi, când a fost lovită de valul Delta în luna mai 2021.

Precedentul record negativ înregistrat în SUA a fost de aproape 590 de mii de cazuri noi, pe 30 decembrie 2021. La acea vreme, bilanțul era dublu față de cel înregistrat cu o săptămână în urmă. Bloomberg scrie că și cele un milion de cazuri noi sunt o subestimare a numărului real, întrucât mulți americani folosesc acasă teste rapide pe care nu le mai raportează autorităților sanitare.

Totuși, numărul de decese și de spitalizări nu a crescut, dar societatea americană a fost afectată în alte feluri: mii de zboruri au fost anulate, mii școlile și firmele au trecut la modul de funcționare online, spitale s-au aglomerat, iar lanțuri de aprovizionare au fost afectate.

Centrul pentru Combaterea Bolilor (CDC) a scurtat recent perioada de izolare la cinci zile pentru persoanele infectate, dar asimptomatice. În contextul creșterii numărului de cazuri, lor li se va cere să facă dovada unui test negativ pentru a ieși din carantină.

Sursă: Bloomberg.

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday