Instanța de apel din New York a redus suma pe care Trump trebuie să o furnizeze, pentru a amâna punerea în aplicare a deciziei prin care a fost obligat să plătească 464 de milioane de dolari. Decizia este considerată o victorie pentru fostul președinte, care a susținut că i-ar fi imposibil să facă rost de întreaga sumă. Totodată, verdictul a fost dat înainte ca perioada de garanție de 30 de zile, acordată lui Trump de procurorul statului New York, să expire.

Instanța a mai fost de acord să amâne aplicarea celorlalte sancțiuni care nu țin de partea financiară, cum ar fi interdicția ca Trump și fiii săi să mai facă afaceri în statul New York sau să solicite împrumuturi.

În acest timp, Donald Trump este prezent la o instanță penală din Manhattan, unde este audiat în dosarul în care este acuzat că a falsificat registre fiscale, pentru a ascunde plata de 130 de mii de dolari către actrița de filme pentru adulți Stormy Daniels. Suma respectivă a fost plătită de Michael Cohen, avocat al lui Trump la acea vreme, cu scopul ca Daniels să nu vorbească public despre relațiile pe care le-a avut cu fostul președinte, în urmă cu 18 ani.

Surse alternative: Financial Times, CNN

Echipa Biziday nu a solicitat și nu a acceptat nicio formă de finanțare din fonduri guvernamentale. Spațiile de publicitate sunt limitate, iar reclama neinvazivă.

Dacă îți place ce facem, poți contribui tu pentru susținerea echipei Biziday.

Susține echipa Biziday